gratis boekhoudprogramma zpp

Gratis boekhoudprogramma zzp

Op zoek naar een gratis boekhoudprogramma zzp? Wanneer je net begint als ZZP´er komt er heel wat op je af, zeker als het gaat om voeren van een zzp administratie. Je bent namelijk verplicht om een boekhouding te hebben voor de Nederlandse Belastingdienst. Die administratie is nodig omdat je per maand, kwartaal of jaar btw-aangifte en opgaaf intracommunautaire prestaties moet doen.

Uit jouw administratie moet de Belastingdienst dan op kunnen maken of jouw aangifte klopt. Het moet dus een controleerbaar geheel zijn met daarin duidelijk genoteerd welke facturen je moet betalen en welke je verstuurt. Ook moeten al je uitgaven en inkomsten overzichtelijk vastgelegd zijn.

Online boekhoudsoftware voor zzp'ers vergelijken

Behalve voor de Belastingdienst en je btw-aangifte is een goede boekhouding ook prettig voor jouw bedrijfsvoering. Je wilt zelf natuurlijk ook weten waar je mee bezig bent en door middel van een goede administratie heb je altijd inzichtelijk hoe je zaken ervoor staan.  Wij hebben 3 tips die je helpen om je btw-aangifte via je online boekhoudprogramma te doen.

Bespaar op je kosten met een gratis boekhoudprogramma ZZP

Het kan best lastig zijn om meteen alle belastingregels te begrijpen en de boekhouding foutloos te doen. Om deze reden hebben veel freelancers een boekhouder die dit voor hen uit handen neemt. Het grote nadeel hieraan is dat je als startende ZZP’er vaak niet veel geld te besteden hebt en de kosten van een boekhouder aardig op kunnen lopen.

Een ander nadeel van een accountant of boekhouder is dat je niet altijd voldoende inzicht hebt in je financiën omdat je er niet zelf mee bezig bent. Door je afhankelijkheid van een ander kan het ook zijn dat je niet op tijd de beschikking hebt over jouw gegevens. Genoeg reden om dus zelf je boekhouding op te zetten. 

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Waar op letten bij een gratis boekhoudprogramma voor zzp’ers

Allereerst is verstandig om een goed programma te gebruiken wat je hierin kan begeleiden. Als je geld wilt besparen kun je het beste kiezen voor een gratis boekhoudprogramma ZZP. Omdat je beginnend ondernemer bent is je boekhouding bij e-Boekhouden.nl het eerste jaar helemaal gratis. Je Administratie is vaak nog klein en overzichtelijk, dan past dit gratis programma uitstekend bij jouw situatie. Je krijgt perfecte ondersteuning van de klantenservice en groeit zo samen met je onderneming met het opzetten van een online boekhouding.

Deze programma’s zijn enerzijds heel basis en makkelijk in gebruik maar anderzijds toch voldoende om je administratie op een goede manier bij te houden.

administratie opzetten start met een boekhoudprogramma vergelijking

Gratis boekhoudprogramma van Visma eAccounting voor startende ondernemers

Ben je net gestart met je onderneming of ga je bijna starten? Een goede boekhouding is belangrijk. Maak een vliegende start met Visma eAccounting! Speciaal voor starters bieden we “1 jaar gratis” boekhouden & factureren met Visma eAccounting aan. Het is een compleet pakket met alle functies die je nodig hebt. Het werkt eenvoudig, ook als je weinig boekhoudkennis hebt. Inclusief mobiele app, gratis support en handige koppelingen. Start nu met 1 jaar gratis Visma eAccounting!

visma eaccounting online boekhoudprogramma gratis voor startende ondernemers