Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers: 5 soorten software vergelijken

door | 19 februari 2018

Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers kiezen? Je hebt de keuze uit 5 verschillende soorten oplossingen. Vijf verschillende manieren om facturen te maken en te versturen. En binnen die soorten oplossingen kun je uiteraard de beschikbare programma’s met elkaar vergelijken. Maak daarom eerst een keuze voor het type facturatieprogramma dat je wilt gebruiken:

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Factureren in Word of Excel

De traditionele keuze voor veel starters, vooral als zij nog weinig succesvolle andere ondernemers kennen. We werken van huis uit met het Office-pakket van Microsoft, waardoor het een kleine stap is om Excel of Word te gebruiken om de boekhouding te gaan doen.

Tip: boekhouden met Excel? Gebruik een sjabloon. Dat voorkomt een lange ontwikkeltijd, om zelf de administratie op te zetten.

In de praktijk zijn zowel Excel als Word niet ontworpen om de administratie bij te houden en om facturen mee te maken. Met name dat laatste kost relatief veel tijd. Het factureren in Word lukt veel zelfstandig ondernemers heel redelijk, totdat zij iedere maand meer dan 5 facturen moeten maken. Het gaat dan steeds meer tijd kosten, terwijl het slimmer kan met bijvoorbeeld een online facturatieprogramma.

Een online boekhoudprogramma

Je kunt in plaats van een specifiek facturatieprogramma ook een compleet boekhoudprogramma kiezen. Het grote voordeel daarvan is dat je de mogelijkheid hebt om zowel facturen te versturen als om de rest van de administratie bij te houden.

Hier staat aan de andere kant tegenover dat je ook betaalt voor de andere functionaliteiten die er in de software zitten. Dat betekent dat je meer betaalt dan voor de beste facturatie software, terwijl je mogelijk niet alle functies benut. In dat geval betaal je eigenlijk een te hoge prijs, in relatie tot waar je gebruik van maakt.

simpel boekhoudprogramma voor ondernemers en zzp'ers

Factureren vanuit de webwinkel

Het komt binnen de facturatieprogramma’s voor ZZP’ers minder vaak voor, maar je hebt in een aantal gevallen de mogelijkheid om direct vanuit de software voor de webwinkel te factureren. Dat is bijvoorbeeld handig als je een webshop hebt met vooral particuliere klanten, die je op basis van hun account meteen een factuur mee kunt sturen.

Het grote voordeel hiervan is dat je de software kunt automatiseren. Je verstuurt automatisch een factuur, op het moment dat iemand een aankoop doet. Met name bij een groeiende groep klanten kan dit veel tijd schelen, omdat je niet steeds zelf de facturen moet maken.

Hier staat aan de andere kant tegenover dat je over het algemeen wat beperkt bent in de mogelijkheden. De kans bestaat dat je er niet zomaar gebruik van kunt maken met een eigen logo, zonder vermelding van de aanbieder van de software voor de webwinkel. Een ander risico is dat je relatief hoge kosten per factuur betaalt, waardoor het na verloop van tijd een dure keuze wordt.

Het is desalniettemin de moeite waard om de mogelijkheden voor een facturatieprogramma te vergelijken. Met name wanneer je een webshop hebt kan het interessant zijn om dit te integreren, vooral tijdens de eerste periode. Naarmate je groeit en er meer middelen vrijkomen kun je ook het versturen van de facturen verder professionaliseren, om daarmee bijvoorbeeld de kosten omlaag te brengen.

Een factuurprogramma voor zzp'ers is snel, goedkoop en gratis in gebruik

De beste facturatie software

De trend beweegt zich al een aantal jaren naar online software, zowel voor de complete administratie als om te factureren. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er nog steeds mogelijkheden bestaan om dit offline te doen.

Je kunt je richten op de beste facturatie software voor ZZP’ers, waar je online gebruik van kunt maken. Het grote voordeel is dat je er geen internetverbinding bij nodig hebt. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat je de software alleen kunt gebruiken op de computer of laptop waarop je die hebt geïnstalleerd. Dus ben je een keer op een andere locatie of werk je vanaf verschillende apparaten? Dan bestaat het risico dat je geen toegang hebt tot de administratie.

Tip: de beste facturatie software die je offline kunt gebruiken heeft over het algemeen (nog) geen app beschikbaar. Dat heeft te maken met het feit dat de administratie niet in de cloud staat, waardoor je daar geen toegang toe zou hebben. Dat maakt het lastig om on-the-go een factuur te maken.

Een online facturatieprogramma

En de beste keuze voor ZZP’ers? Dat is wat ons betreft het online facturatieprogramma. Je zorgt er daarmee voor dat je gebruik maakt van goede software. Beter dan Word of Excel, want het is speciaal ontwikkeld om jou zo snel en gemakkelijk mogelijk facturen te laten maken.

Het is de moeite waard om goed te kijken naar de mogelijkheden van de online facturatieprogramma’s. Op die manier kun je die onderling goed met elkaar vergelijken. En kun jij zo gemakkelijk mogelijk zorgen voor de facturatie, waardoor daar niet onnodig veel tijd in hoeft te gaan zitten. In plaats daarvan zorg je ervoor dat je snel een factuur op kunt stellen, die netjes aan de eisen voldoet.

Kijk dus goed naar de verschillende mogelijkheden om te factureren. Door dat in Word of Excel te doen, door gebruik te maken van de beste facturatie software of door dat direct vanuit de webwinkel in orde te maken. Verder kun je gebruik maken van een compleet boekhoudpakket zoals e-Boekhouden.nl. Of je kunt gebruik maken van een online facturatieprogramma. Speciaal ontwikkeld om jou facturen te laten maken en die bij te houden. De ideale keuze voor ZZP’ers en veel andere ondernemers. Vergelijk online de mogelijkheden, zodat je daarmee een goede keuze maakt om efficiënt te kunnen werken. De ideale basis om verder te groeien als ondernemer, waarbij je zo min mogelijk omkijken hebt naar de facturen.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Categorie: online factureren

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *