Ficsus Boekhouden Compleet

Ficsus is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ingericht voor Zzp’ers. De missie van Ficsus is “boekhouding en belastingaangifte eenvoudig en wél leuk maken voor Zzp’ers”. Ook freelancers en kleine zelfstandigen kunnen prima uit de voeten met de online boekhoudsoftware.

Samenvatting Ficsus boekhouden ervaring

Ficsus is een prima boekhoudprogramma voor Zzp’ers. Een keurige maandprijs, waar je uitstekende service voor terugkrijgt. Door de handige app kun je best wel wat tijd besparen op je online administratie. Het keurmerk Zeker-Online geeft aan dat dit boekhoudprogramma zeer betrouwbaar is. Ga via deze link naar de website van Ficsus voor meer informatie.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Wat kost Ficsus boekhouden Compleet

Boekhouden Compleet kost € 12,50 per maand. Hiermee kun je als Zzp’er je complete zzp administratie bijhouden. De belangrijkste onderdelen die een Zzp’er in zijn boekhouding moet kunnen doen zijn: uren bijhouden en factureren, btw-aangifte rechtstreeks indienen, al je inkomsten en alle uitgaven boeken, kilometerregistratie bijhouden, relatie en klantenbeheer, koppeling met je bank (Knab bank bijvoorbeeld) en sommige ondernemers willen ook een meekijkfunctie voor je accountant.

Deze onderdelen zitten allemaal in het boekhoudprogramma Ficsus Boekhouden Compleet.

Ficsus boekhouden compleet overzicht van het boekhoudprogramma
zo ziet het online boekhoudprogramma eruit als je bent ingelogd

Ficsus inloggen

Inloggen in Ficsus doe je eenvoudig en snel door het invoeren van je e-mailadres en wachtwoord. De inlogbutton staat rechtsboven op de homepage van Ficsus. Vervolgens kom je in het menu en kun je van daaruit je boekingen of andere administratieve handelingen doen.

Ficsus review

Het Ficsus Boekhouden Compleet werkt voornamelijk met 3 grote roze knoppen; inkomsten, uitgaven en intern boeken. Boek je inkomsten en uitgaven eenvoudig in. Met de knop intern boeken wordt de mogelijkheid geboden om bedragen tussen verschillende rekeningen over te maken. En hiermee kun je boekingen van verschillende rekeningen corrigeren.

Het tabblad mutaties bied een overzicht van je inkomsten, uitgaven en interne boekingen. Met het tabblad bank kun je sneller boekhouden. Je koppelt je ondernemers bankrekening en je kunt gelijk starten met boeken.

Ficsus boekhouden review

Er wordt door via de knop “dashboard” automatisch een aantal overzichten gegeven. Bijvoorbeeld openstaande facturen. Of in een grafiek vorm zie je gelijk je inkomsten en uitgaven bij elkaar.

Om beter inzicht te krijgen in je bedrijf maakt Ficsus.nl automatisch de balans en de winst- en verliesrekening. De balans geeft je een overzicht van je bezittingen en schulden op een bepaald moment. De winst- en verliesrekening geeft een overzicht van je opbrengsten en kosten over een bepaalde periode.

Daarnaast wordt er in Ficsus.nl automatisch een btw-aangifte samengesteld. Deze kun je eenvoudig indienen bij de Belastingdienst met één druk op de knop.

Met handige modules zorgt Ficsus Boekhouden Compleet ervoor dat je nog sneller kunt online boekhouden. Er zijn modules voor ritregistratie, urenregistratie, bonnetjes en producten.

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen met het boekhoudprogramma, dan is de adequate klantenservice dichtbij. Zowel via e-mail als telefonisch ondersteunen ze je bij al je vragen. De klantenservice is elke dag bereikbaar van 7 tm 23.00 uur.

Zzp’ers die Ficsus hebben getest hebben ook vaak e-Boekhouden en Visma eAccounting getest. E-Boekhouden.nl is het 1e jaar gratis.  Dat zorgt ervoor dat je als ondernemer een jaar lang geen kosten voor je zzp administratie hoeft te maken. Een besparing van meer dan € 100,- op jaarbasis.

Ficsus boekhoudprogramma ervaringen

Er staan verschillende ervaringen van Ficsus gebruikers op Kiyoh.nl. Ficsus Boekhouden Compleet krijgt van de bijna vijftig beoordelingen een dikke 9 als rapportcijfer. Een aantal voorbeelden van Boekhouden Compleet gebruikers:

“Het is een overzichtelijk en eenvoudig boekhoudprogramma met een snelle klantenservice.” Geeft een klant uit Ede aan.

Een andere klant uit Soest zegt “Makkelijk in gebruik en ik stuur zelf alle aangiften naar de belastingdienst. Echt het geld waard”.

Opmerkingen ter verbetering zijn bijvoorbeeld:

“ik zou de layout van de eigen templates iets meer willen aanpassen, als de mogelijkheden die er nu zijn”.  Een andere gebruiker geeft als verbeterpunt “Ik zou het handig vinden als je de acties die je hebt gedaan voor de debiteuren, je dit ook kan noteren.”

Ook heeft een klant uit Assen de opmerking dat hij graag “meerdere bijlagen wilt versturen behorende bij een factuur”.

App

Ficsus heeft voor haar boekhoudsoftwarepakket ook een eigen app ontwikkelt. Met de app (zowel voor Android als IOS) scan je bonnetjes in met je smartphone en kun je die direct opslaan in je boekhouding. Hiermee heb je dus totaal geen papieren bonnetjes nodig. Lees meer op de website van Ficsus.

Ficsus boekhouden app voor zzp administratie
hierboven zie je een voorbeeld van bonnetjes die met de app in het Ficsus boekhoudprogramma zijn verwerkt

Bankkoppelingen

Het boekhoudprogramma is te koppelen met een flink aantal bekende banken. Uiteraard met een van de beste ondernemersbanken van het moment: Knab. Maar ook de Rabobank, SNS, ING of ABN Amro hebben een volwaardige bankkoppeling met het online boekhoudprogramma. Dit scheelt een hoop tijd met het invoeren van je mutaties.

Accountant

Uiteraard kun je als accountant met het Ficsus Boekhouden Compleet online boekhoudprogramma meekijken en je klanten adviseren. Stem met de klant af wat hij zelf doet en wat jij doet. Dit is zowel voor de ondernemer als de accountant in iedere situatie aan te passen. Door goede afspraken onderling te maken, weet je wat je van elkaar mag verwachten.

online boekhoudprogramma of excel gebruiken voor de administratie

Ficsus proefaccount

Wil jij zelf testen of Ficsus.nl een goed boekhoudprogramma heeft, dat bij je past kun je dat via deze link doen. Je registreert je eenvoudig en kunt 35 dagen gratis testen.

Let op! We adviseren je om altijd nog een ander online boekhoudprogramma te testen. Zo krijg je de bevestiging dat je goed zit bij Ficsus of merk je dat een ander boekhoudprogramma nog beter aan je wensen voldoet. e-Boekhouden.nl is een boekhoudpakket wat wij kunnen aanbevelen om naast Ficsus te testen. Ruim 20.000 zzp’ers werken al met het het online boekhoudprogramma van e-Boekhouden.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Maak jij binnen je onderneming al gebruik van Ficsus online boekhouden? Help in dat geval andere ondernemers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Beoordeel het boekhoudprogramma op het gebruikersgemak, de prijs, de service en benoem de voor- en nadelen van dit systeem.