Factuurprogramma

Een factuurprogramma kies je online, dankzij duidelijke vergelijkingen tussen de beschikbare pakketten. Maar, hoe maak je de beste keuze? Voor een gratis of een betaald programma. Waarmee je als ZZP’er facturen kunt maken, of waar je als MKB-organisatie goed gebruik van kunt maken.

We zetten de mogelijkheden voor een gratis of betaald factuurprogramma voor je op een rij, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Aan de hand van elementen die voor jou van belang zijn, om soepel en snel te kunnen werken. Als ZZP’er of MKB’er, met een pakket dat daar qua mogelijkheden goed voor geschikt is.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Gratis programma of betaald

Een factuur maken met een gratis programma klinkt veel ZZP’ers als muziek in de oren. Geen kosten, maar wel de mogelijkheid om een factuur op te stellen. Houd er echter rekening mee dat het dan niet altijd mogelijk is om een eigen sjabloon te gebruiken. Of dat het lastig blijkt om je eigen huisstijl door te voeren, bijvoorbeeld met je eigen logo en de kleuren waar je gebruik van maakt.

Een alternatief voor het gratis programma om facturen te maken is dan wellicht een betere keuze. Dan maak je kosten om facturen te maken, maar bespaar je daarmee eenvoudig veel tijd en heb je de mogelijkheid om je professionele uitstraling te gebruiken. Facturen maken lukt op die manier sneller en met de mogelijkheid om je bedrijf op een professionele manier onder de aandacht te brengen.

Het is dé reden waarom een factuurprogramma voor zowel ZZP’ers als MKB-ondernemingen niet altijd gratis is. En waarom het de moeite waard is om te investeren in een betaald programma. Bovendien gaat het om relatief lage kosten, waardoor het niet nodig is om daarvoor diep in de buidel te tasten. Wij zetten de mogelijkheden om facturen te maken graag voor je op een rij, zodat je daar op je gemak een keuze uit kunt maken.

Een factuurprogramma voor zzp'ers helpt ondernemers om hun facturen snel en eenvoudig te versturen

lees meer over het beste factuurprogramma voor zzp’ers. Klik op de afbeelding.

Facturen maken: soepel en snel

Indien je facturen wilt maken met een daarvoor geschikt programma is het verstandig om goed op een paar belangrijke factoren te letten. En of het programma gratis beschikbaar is hoort daar in eerste instantie nog niet bij. Kijk in plaats daarvan goed naar:

  • Het gemak om te factureren
    Factuurprogramma’s werken op een heel eenvoudige manier. Met alle belangrijke gegevens bij de hand, om daar meteen gebruik van te kunnen maken. En de factuur aan te maken en te versturen naar de klant waar het om gaat.
  • De snelheid waarmee dat lukt
    Gemak dient de mens. En zakelijk levert dat ook nog eens geld op. Tijd is geld, en dat wordt nergens zo goed duidelijk als bij het aanmaken van facturen. Een snelle factuur is een voordelige factuur, ondanks het feit dat je daar niet gratis gebruik van kunt maken.
  • De eventuele koppelingen met andere software
    Tenslotte is het bij een factuurprogramma dat niet gratis beschikbaar is verstandig om goed te kijken naar eventuele koppelingen met andere software. Bijvoorbeeld met de administratie of de software voor de uren- en rittenregistratie. Zodat alle gegevens eenvoudig bij elkaar terecht komen.

Voor ZZP’ers en MKB-ondernemers

Kies een factuurprogramma voor ZZP’ers of voor MKB-ondernemers, afhankelijk van de mogelijkheden waar je graag gebruik van wilt maken. Als ZZP’er op zoek naar een geschikt programma? Zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld de kans hebt om gemaakte uren eenvoudig over te nemen op de factuur. En om de reiskosten op te voeren, zodat je die in rekening kunt brengen.

Je kunt een factuur maken met een gratis programma, maar de kans is groot dat de betaalde software daarvoor een stuk beter geschikt is. Op die manier kun je facturen maken als een ZZP’er of vanuit je MKB-onderneming, waarmee je ervoor zorgt dat je alle gemaakte kosten duidelijk in rekening kunt brengen. Met een factuur die standaard aan alle eisen voldoet, om je daarover in ieder geval geen zorgen te hoeven maken.

Tip: wil je de factuur die je maakte versturen? Dat kan vaak door die als PDF op te slaan en vervolgens uit te printen of via e-mail te versturen. Andere programma’s bieden de mogelijkheid om dat meteen vanuit de software te doen.

online factureren voor zzp'ers en andereondernemers

Kijk goed naar de verschillende functionaliteiten waar je als ondernemer graag gebruik van wilt maken. Op die manier kies je eenvoudig voor een programma dat netjes aan je wensen voldoet, waarmee je ervoor zorgt dat het een stuk gemakkelijker wordt om een factuur te maken. In minder tijd en altijd met de belangrijke gegevens in de buurt.

Tip: een goed factuurprogramma bevindt zich tegenwoordig gewoon in de cloud. Dat betekent dat je geen software meer hoeft te downloaden. Het grote voordeel daarvan is dat je er vervolgens op ieder apparaat gebruik van kunt maken. Op iedere desktop en laptop. Op een tablet en in een aantal gevallen zelfs op een smartphone.

Kies een factuurprogramma in de cloud, waar je gebruik van kunt maken door in te loggen. Zodat je veilig toegang hebt tot alle belangrijke gegevens en je een factuur aan kan maken. Online factureren is de ideale keuze om ervoor te zorgen dat je de administratie altijd bij je hebt, zonder dat je daar naar hoeft om te kijken.

Het beste factuurprogramma: online vergelijken

Wil je het beste factuurprogramma kiezen? Wij maken het gemakkelijk om de beschikbare pakketten voor de facturatie te vergelijken. Ga na welke pakketten er beschikbaar zijn en zorg er daarmee voor dat je zelf een afweging kunt maken.

En onze tip? Je kunt de pakketten met een factuurprogramma gewoon gratis uitproberen. Zonder verplichtingen en zonder dat je heel de administratie meteen dient over te zetten. In plaats daarvan kun je zelf ervaren hoe het mogelijk is om facturen aan te maken en die te versturen. Of hoe gemakkelijk je dat opnieuw kunt doen, nadat je een specifieke klant eerder een factuur stuurde. De ideale keuze om vlot en eenvoudig te factureren, waarmee je ervoor zorgt dat je online een goede keuze kunt maken. Vergelijk online en kies het factuurprogramma dat het best aan je wensen voldoet.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants