Online boekhouden vergelijken; 9 voordelen en 3 nadelen

door | 16 april 2016

Online boekhouden vergelijken; De voor- en nadelen uitgelegd.

Het vergelijken van een online boekhoudprogramma is niet het eerste waar je aan denkt als ondernemer. Veel ondernemers zijn er achter gekomen dat dit wél belangrijk is. Sommige door schade en schande. Anderen zijn gewaarschuwd of hebben een natuurlijke weerstand om alle mooie “verkooppraatjes” met een korreltje zout te nemen.

Weet je nog niet of je wel of niet moet kiezen om te gaan online boekhouden? Lees hieronder 9 voordelen en 3 nadelen. Daarna kun jij goed voorbereid de boekhoudpakketten testen. (Tip: test minimaal 3 leveranciers voor een goede vergelijking)

Online boekhouden vergelijken doe je via boekhoudprogramma-vergelijken.com

Voordelen online boekhouden

Tijd besparen

Er hoeft geen boekhoudprogramma geïnstalleerd te worden; alles staat online. Inloggen kan overal met een internetverbinding.

Gegevens hoef je maar 1 keer in te voeren. Dit voorkomt fouten waar je lang mee bezig bent om te corrigeren. De meeste online boekhoudpakketten zijn eenvoudig in gebruik; je hoeft geen lange handleidingen te lezen.

Meerdere gebruikers

Online boekhouden heeft als volgend voordeel het gemak van meerdere gebruikers in één programma. Je hoeft niet op elkaar te wachten en iedereen beschikt over de laatste gegevens. Sommige leveranciers rekenen extra kosten voor meerdere gebruikers.

Online boekhouden is flexibel

Het maakt niet uit waar je bent om de boekhouding bij te werken. Met een internetverbinding in de buurt, kun je altijd inloggen en je zzp administratie bijwerken. Ben je iets vergeten in te boeken? Geen probleem; je logt zo in en hebt je gegevens zo bijgewerkt.

Koppelingen

Door de online boekhouding te koppelen aan bank, betalingssysteem, kassa of personeelsadministratie loopt je bedrijfsproces steeds soepeler. Alle handelingen worden zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dit zorgt ook weer voor minder fouten.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Online boekhouden met controle

Je hoeft geen “administratie-expert” te zijn. De boekhoudsoftware is vaak eenvoudig en snel geleerd. Wil je toch controle van je boekhouder of accountant dan is dit simpel mogelijk door deze toegang te geven aan je programma. Bijsturen gaat zo eenvoudig en hulp bij de jaaraangifte is een fluitje van een cent.

Automatische back-up

Boekhoudprogramma leveranciers hebben automatische back-ups geïnstalleerd. Crasht je computer? Geen probleem; jouw gegevens staan veilig in de cloud bij de leverancier en zijn online direct weer beschikbaar.

Nooit meer updaten

Online boekhoudprogramma’s installeren automatisch een update van de software. Geen schijfjes, programma’s of cd-roms afspelen; het wordt (vaak ’s nachts) automatisch gedaan door de leverancier.

Ruimtebesparing

Geen mappen meer met bonnetjes, facturen, btw-aangiftes of andere papieren rommel. Alle gegevens staan online. Grote kasten langs de wand om al je gegevens te bewaren behoren gelukkig tot het verleden.

Gratis online boekhouden testen

Bij alle online boekhoudpakketten kun je een gratis testaccount afsluiten. In deze testperiode ga je verschillende keren inloggen en kijken of het programma bij jou past. Je bent nog nergens toe verplicht en het is gratis en vrijblijvend. Een soort proefrit voordat je jouw definitieve beslissing maakt.

Wil je nu starten met het vergelijken van online boekhoudprogramma’s? Of wil je toch nog even lezen wat de nadelen kunnen zijn? Let op; deze gelden niet voor iedereen 😉

Nadelen online boekhouden

Niet offline mogelijk

Je hebt altijd internet nodig om te kunnen inloggen in je boekhouding. Heb je geen internetverbinding in de buurt, dan is online boekhouden niet mogelijk en kun je beter een offline boekhoudprogramma kopen.

Het is niet gratis

Vaak betaal je per maand een (klein) bedrag als abonnementskosten. Boekhouden in Excel is een alternatief waar je gratis (of goedkoop) je boekhouding in zou kunnen doen, maar 1 foutje kan je heel duur komen te staan. De maandelijkse kosten die je online betaald, zijn daarbij een schijntje.

Veiligheid

De online boekhoudprogramma’s zijn goed beveiligd. Er wordt wel regelmatig gevraagd om je wachtwoorden en inlognaam te wijzigen om deze beveiliging optimaal te houden. Soms kan dit vervelend zijn. Het is vaak niet verplicht om je wachtwoord te wijzigen.

Kosten online boekhouden

De verschillen zijn best groot. Van een jaar lang gratis boekhoudprogramma voor zzp’ers tot honderden euro’s per jaar voor een uitgebreid boekhoudprogramma met crm-systeem. Afhankelijk van je wensen bepaal je de uiteindelijke keuze. Heb je voldoende aan de standaard functionaliteiten, dan zullen de kosten per maand prima te behappen zijn. Heb je behoefte aan uitgebreide systeemfunctionaliteiten, dan staat hier een hogere prijs tegenover. Test daarom vooraf verschillende programma’s zodat je er zeker van bent dat het programma aan je wensen voldoet.

Start hier met het vergelijken van de online boekhoudprogramma’s.

 

Categorie: Online boekhouden

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *