Boekhoudprogramma Reeleezee

Reeleezee review boekhouding

In deze Reeleezee review lees je ervaringen, de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van de boekhoudsoftware van Reeleezee. Dit online boekhoudprogramma wordt vaak gebruikt door MKB’ers en accountants, en richt zich ook specifiek op deze doelgroep.

Naast de administratie heeft het boekhoudprogramma ook de mogelijkheid tot facturatie en urenregistratie. Zoals je in de conclusie van deze review kunt lezen kunnen (startende-) ondernemers kunnen beter kiezen voor e-Boekhouden of Visma eAccounting (allebei hebben ze een speciale aanbieding: een heel jaar gratis online boekhouden)

Reeleezee is gevestigd in Breukelen langs de A2. Na de oprichting in 2002, is Reeleezee gegroeid en is het nu een volwaardige speler op de Nederlandse boekhoudsoftware markt. De ervaringen die ze sinds de oprichting hebben opgedaan, hebben ervoor gezorgd dat Reeleezee een uitgebreid en flexibel boekhoudpakket is geworden. Ga hier naar de website voor meer informatie.

Reeleezee online boekhoudprogramma langs de A2

Reeleezee review en eindbeoordeling

Reeleezee heeft een aparte gebruikersinterface, met name de icoontjes om diverse boekingen en handelingen te verrichten zien er uniek uit. Maar met een interface die er uniek uitziet ben je er nog niet. In de praktijk moet er namelijk efficiënt mee gewerkt kunnen worden.

Het programma is zeer uitgebreid en kan voor een complete boekhouding zorgen ongeacht de soort onderneming. Accountants die ondersteunen bij je boekhouding kunnen wel enige moeite hebben om met de boekhoudsoftware aan de slag te gaan. Maar met een beetje boekhoudkundige kennis kom je al een heel eind.

Lees via deze link meer over het programma van Reeleezee op hun eigen website.

Bij het afsluiten van een abonnement is het nog wel flink puzzelen. Het is een redelijk ingewikkelde prijs opbouw. Je moet goed uitzoeken wat voor jouw het ideale boekhoudpakket is. Dit kost best wel wat tijd en als drukke ondernemer wil je juist dat je boekhoudprogramma je tijd bespaart.

Reeleezee is vaak samen vergeleken met Visma eAccounting en e-Boekhouden. Dit zijn beide uitstekende alternatieven om te testen naast Reeleezee. Hierdoor kun je op basis van een goede ervaring kiezen voor het beste boekhoudprogramma voor jou.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

De voordelen van Reeleezee

De flexibiliteit van het pakket is meteen ook het grote voordeel en zorgt voor een goede ervaring. Omdat Reeleezee vrij gemakkelijk kan worden aangepast aan de wensen van jou als klant, hoef je niet op voorhand al te gaan bepalen welke zaken je zelf wenst te doen als ondernemer en welke juist niet.

Het is continu mogelijk om afzonderlijke modules toe te voegen (of te verwijderen, mocht dit nodig blijken), op elk moment. Op elk gewenst moment kan men dus het programma gaan down- of upgraden. Wat hier wel lastig door wordt, is het berekenen  van de maandelijkse kosten. Deze liggen tussen de € 10,- en € 170,- per maand.

boekhoudprogramma Reeleezee overzicht dashboard

Reeleezee handleiding

Een tweede belangrijk voordeel van Reeleezee is het gebruiksgemak. Het programma is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Wie een abonnement bij Reeleezee aangaat, wordt vanaf de opstart begeleid. Zelfs wie weinig of geen kennis heeft van boekhouden of administratie, kan vrij snel met het programma aan de slag. De handige handleiding en diverse tips en kennisartikelen zijn erg waardevol.

Aanmelden bij Reeleezee is eenvoudig. Waar je wel op moet letten is om van begin af aan te starten met een goed ingericht boekhoudprogramma. Het is daarom sterk aan te raden dat je in de opstartfase wordt bijgestaan door de online helpdesk van Reeleezee. Na een korte tijd wijst alles zichzelf en kun je zelfstandig werken zonder al te veel externe hulp van een boekhouder of de Reeleezee helpdesk.

Reeleezee abonnementen

Reeleezee kent een aantal abonnementen. Ongeacht het pakket dat je kiest, of de looptijden waarvoor je het wilt gebruiken zijn de prijzen per maand. Administratie en Factuur vormen de hoofdabonnementen van de boekhoudsoftware. Je kunt deze twee abonnementen samen combineren. Je kunt de functionaliteiten ook uitbreiden met wat je nodig hebt.

Hebben we het over de uitbreidingen, dan kennen zowel Administratie als Factuur van Reeleezee de volgende vormen: Economy, Business en Premium.

Als je twee of meer Reeleezee abonnementen hebt, kun je wel korting krijgen op de kosten van Reeleezee. De facturatie dient wel op één factuur te gebeuren en je moet de module Administratie Economy, Business of Premium afnemen.

Reeleezee online boekhoudprogramma bankimport

Reeleezee accountant

Accountants die werken ook regelmatig met Reeleezee. Vaak in samenwerking met de ondernemers. Reeleezee heeft een online portal waarin ondernemers en accountants of boekhouders samenwerken. Dit online portal is met een internetverbinding overal te bereiken. Zo heb je altijd en overal inzicht in je complete boekhouding.

Technisch is het boekhoudprogramma Reeleezee uitgerust met een aantal slimmigheidjes. De verschillende boekhoudregels zijn in de boekhoudsoftware aan elkaar gekoppeld. Wijzig je in het verkoopboek een mutatie, dan heeft dit direct gevolgen in een ander boek. Dit gebeurt bijna altijd automatisch.

Voor accountants en boekhouders, die meer kennis hebben van boekhouden in het algemeen, is Reeleezee een programma waar ze mee kunnen werken. Exact Online of Visma eAccounting zijn echter twee boekhoudprogramma’s die vaker worden gekozen om mee te gaan samenwerken.

Reeleezee kassa

Werk je met een kassaregister? Dan kun je gebruik maken van de slimme boekhoudsoftware van Reeleezee. Kassabonnen verwerk je super snel en automatisch in de boekhouding. Het boekhoudpakket van Reeleezee is redelijk overzichtelijk en goed te doorgronden.

Wel merken we dat ondernemers die dit boekhoudpakket hebben bekeken regelmatig voor een ander online boekhoudprogramma kiezen. E-Boekhouden.nl of Visma eAccounting zijn dan de boekhoudpakketten waarvoor gekozen wordt.

Reeleezee nadelen

Dit boekhoudpakket heeft ook een aantal nadelen. Waaronder de prijsopbouw, beveiliging en support ondersteuning.

Wat is de prijs van Reeleezee?

De opbouw van de prijs van Reeleezee is het grootste nadeel. Waarom dat voor ons zo is leggen we hieronder uit. De boekhoudsoftware bepaalt de prijs op basis van het aantal boekingen. De facturen. De administratie uren. En het aantal gebruikers/medewerkers.

De abonnementskosten worden groter als men meer met de boekhoudsoftware doet. Op zich geen probleem, maar het zorgt voor een onduidelijk overzicht aan het begin. Je weet namelijk niet waar je aan toe bent qua kosten. Dit is wel waar je als ondernemer op let bij het bepalen van het beste boekhoudprogramma voor je eigen onderneming.

Daarbij zijn de overgangsprijzen redelijk fors. Als je bijvoorbeeld van het pakket met max 20 boekingen door moet groeien naar een pakket hoger, stijgen de kosten van ongeveer € 20,- in de maand naar ongeveer € 35,- per maand. Een flinke stijging. Het is wel zo dat je elke maand de modules kunt wijzigen. Maar of dit opweegt tegen de verhoging is een goede vraag.

Daarnaast zijn de prijzen van Reeleezee in vergelijking met een aantal andere aanbieders hoger. Als je de administratie wilt gebruiken ben je ongeveer € 45,- per maand kwijt. Wil je dan dit uitbreiden met een aantal extra modules zit je al gauw op flink hogere kosten. Tot wel € 125,- per maand.

Ontbreken beveiligingsrichtlijnen

Een ander voorbeeld is het ontbreken van de beveiligingsrichtlijnen en informatie over de online boekhoudsoftware. Deze is er namelijk niet. Er wordt wel gebruik gemaakt van een beveiligde SSL verbinding, maar aanvullende informatie is toch wel wenselijk.

Een ander belangrijk punt is de online support. Op verschillende websites kun je talloze opmerkingen (klachten) terugvinden over dit punt. Het programma werkt af en toe niet perfect. Dit komt vaak door updates met nieuwe modules of aanvullende functionaliteiten. Juist op dit soort momenten is het prettig om terug te kunnen vallen op een goede en snelle helpdesk. Dit valt bij Reeleezee regelmatig tegen. e-Boekhouden.nl heeft een 9.3 als waardering gekregen van klanten op Trustpilot. Op het gebied van service is e-Boekhouden duidelijk een betere keuze voor menig ondernemer.

Wat voor een ondernemer een voordeel kan zijn, is juist voor accountants een nadeel. De boekhoudsoftware is net iets anders ingericht dan de traditionele manier van boekhouden. Hierdoor heeft een boekhouder meer tijd nodig om gewend te raken aan de online boekhoudsoftware.

administratie opzetten start met een boekhoudprogramma vergelijking voor verenigingen

Reeleezee Add-ons

Je kunt je administratiesoftware uitbreiden met Add-ons. Losse kleine modules om je onderneming sneller en efficiënter te laten draaien. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld; een extra login of verschillende AutoCollect opties. Periodiek factureren is ook een voorbeeld van een Add-on.

Cashr module van Reeleezee

Verwerk je veel bonnetjes dan kun je dat verwerkt worden met de Cashr module. Dit zijn de kosten die je moet betalen als je voor deze kassa module kiest:

 • Geen kosten > max 20 bonnen p/mnd.
 • € 29,- p/mnd bij het afnemen van max 100 bonnen p/mnd.
 • € 49,- p/mnd bij het afnemen van max 1.000 bonnen p/mnd.
 • € 69,- p/mnd als je onbeperkte verwerking van bonnen wilt hebben.

Bij deze bedragen is de support inbegrepen. Hier krijg je geen aparte factuur voor thuis gestuurd. Je kunt de klantenservice  op werkdagen van 9.00u tot 21.00u bereiken. De bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

Mogelijkheden van Reeleezee

Wat zijn de mogelijkheden van het boekhoudpakket? Deze zijn heel divers. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

 1. Je kunt bankrekeningen koppelen zodat handmatige verwerking van bankmutaties verleden tijd is. Hier bespaart iedere ondernemer veel tijd mee.
 2. Opstellen van professionele offertes. Deze kun je ook gelijk bij akkoord verwerken in de boekhouding.
 3. Het opmaken van duidelijke facturen.
 4. Bonnetjes en overige documenten kun je inscannen.
 5. Met AutoCollect kun je automatisch facturen ophalen.
 6. Het appcenter kun je gebruiken. Hier kun je software van andere partijen tegen een vergoeding koppelen aan je Reeleezee account.
 7. Uiteraard het opmaken en veilig verzenden van de btw-aangifte.
 8. Tot slot heb je natuurlijk de mogelijkheid om samen te werken met de accountant.
Online boekhoudsoftware voor zzp'ers vergelijken

Conclusie boekhouden met Reeleezee

De bijzonder ingerichte log-in omgeving waar je als ondernemer je administratie in moet doen, lijkt al met al een prima inrichting. Je ziet de verschillende belangrijke gegevens redelijk overzichtelijk. Banksaldo, openstaande facturen, btw-aangifte en het bedrijfsresultaat zijn eenvoudig te achterhalen. Het dashboard kun je goed inrichten en het inscannen van de bonnetjes is een handige feature.

Ga hier naar de website van Reeleezee >>

Een beetje boekhoudkundig inzicht is helaas echt wel nodig om met dit boekhoudpakket te werken. Het is zeer uitgebreid, maar of je alle functionaliteiten nodig hebt, is zeer twijfelachtig. Wil je een proefabonnement afsluiten, houd er dan rekening mee dat je flink moet puzzelen om erachter te komen wat jouw maandkosten worden.

Of Reeleezee nu het beste pakket voor jou is, is daarom erg twijfelachtig. Met name Visma eAccounting en het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl sluiten beter aan blijkt uit ervaringen van ondernemers die meerdere pakketten hebben getest. Tip: beoordeel zelf wat voor jou beter werkt en sluit een proefaccount af bij beide aanbieders.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma