Belangrijke wetswijzigingen voor ZZP’ers in 2024 – Wat verandert er?

Als zelfstandige professional is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving die van invloed zijn op je bedrijfsvoering. In dit artikel bekijken we de belangrijkste wetswijzigingen die vanaf 1 januari 2024 van kracht zullen zijn en hoe deze jou als ZZP’er kunnen beïnvloeden. Einde aan plastic… Lees meer »

Effectief factureren aan buitenlandse klanten: alles wat je moet weten

Als ondernemer kom je wellicht in aanraking met internationale klanten, wat betekent dat je facturen moet opstellen die voldoen aan de specifieke eisen voor transacties over de grens. Het correct behandelen van deze facturatie is essentieel om zowel wettelijke naleving als een soepel betalingsproces te waarborgen. In deze uitgebreide gids gaan we dieper in op… Lees meer »

Optimaal genieten van je zomervakantie als ondernemer: 8 praktische tips

We gaan alweer richting de zomer, de tijd van het jaar waarin velen van ons reikhalzend uitkijken naar een welverdiende vakantie. Maar hoe zit het eigenlijk met ondernemers? Voor hen kan het plannen van een vakantie een uitdaging zijn, gezien de constante verantwoordelijkheden en het gebrek aan collega’s om de taken over te nemen. Gelukkig… Lees meer »

6 strategieën voor effectieve publiciteit voor kleine bedrijven

Het vergaren van publiciteit kan een uitdaging zijn voor kleine bedrijven met beperkte middelen. Gelukkig zijn er strategieën waarmee je jouw bedrijf in de schijnwerpers kunt zetten en een groter bereik kunt genereren. In deze blog delen we zes praktische tips om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen en meer publiciteit te genereren, zonder… Lees meer »

De weg van loondienst naar ondernemerschap: een diepgaande verkenning

Voor velen is het een droom: het verlaten van de veiligheid van een vaste baan in loondienst en het starten van een eigen bedrijf. De reis van loondienst naar ondernemerschap is er een vol uitdagingen, maar biedt ook talloze mogelijkheden voor groei, vrijheid en zelfontplooiing. Het verlangen naar verandering Vaak begint het verlangen naar verandering… Lees meer »

Pensioenplanning voor ondernemers in 2024: AOW- en Pensioenleeftijd

Als gedreven ondernemer ben je wellicht nog niet bezig met pensioen, maar het is cruciaal om nu al vooruit te denken. In deze uitgebreide gids bespreken we het verschil tussen AOW en pensioen, en de leeftijden waarop deze worden toegekend. Ook delen we waardevolle tips over het opbouwen van een solide pensioen als zelfstandig ondernemer.… Lees meer »

Zakelijke schuldsanering: Een gids voor ondernemers

Als ondernemer kunnen financiële uitdagingen soms overweldigend zijn. Het kan voorkomen dat je als zelfstandige moeite hebt om je belastingschulden en andere financiële verplichtingen na te komen. Gelukkig biedt de Belastingdienst tot 1 april 2024 een versoepeld saneringsakkoord aan, waardoor het mogelijk is om een overeenkomst te sluiten met je schuldeisers om slechts een deel… Lees meer »

Stapsgewijze gids voor het starten als zzp’er

Overweeg je om zzp’er te worden? Het zelfstandig ondernemerschap biedt vrijheid, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Hieronder vind je een uitgebreide gids met zeven essentiële stappen om goed voorbereid te zijn op het avontuur als zelfstandige zonder personeel. 1. Verkenning van het zzp-schap Vóórdat je de stap zet naar het zzp-schap, is gedegen… Lees meer »

De 10 onmisbare verzekeringen voor zzp’ers

Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) draag je de volledige verantwoordelijkheid voor het afdekken van je risico’s. Dit betekent dat het essentieel is om de juiste verzekeringen af te sluiten om zowel jezelf als je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Hieronder bespreken we de 10 belangrijkste verzekeringen die elke zzp’er zou moeten overwegen. 1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering… Lees meer »