Voorkom deze 10 veelvoorkomende boekhoudfouten

Als zelfstandig ondernemer is een goede boekhouding van essentieel belang. Het voorkomt niet alleen problemen met de Belastingdienst, maar geeft ook inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf. In deze blog bespreken we de 10 meest voorkomende boekhoudfouten en hoe je ze kunt vermijden. 1. Zakelijk en privé door elkaar Een van de meest… Lees meer »

Netwerken voor zelfstandigen: 5 strategieën om je netwerk uit de bouwen

Als zelfstandig ondernemer is netwerken van onschatbare waarde. Het vergroot niet alleen je zakelijke kansen, maar draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Hier zijn 5 gedetailleerde strategieën om je netwerk effectief te versterken en te onderhouden. 1. Evenementen en beurzen: een schat aan mogelijkheden Evenementen en beurzen vormen een vruchtbare grond om gelijkgestemde professionals… Lees meer »

Vermogensinstandhoudingsverklaring: wat is het en waarom is het belangrijk?

Een vermogensinstandhoudingsverklaring is een juridisch document dat vaak wordt gebruikt binnen ondernemingen en non-profitorganisaties. Het heeft tot doel om de continuïteit van het vermogen van de organisatie te waarborgen. Dit artikel gaat dieper in op wat een vermogensinstandhoudingsverklaring precies is, waarom het belangrijk is en hoe het in de praktijk werkt. Wat is een vermogensinstandhoudingsverklaring?… Lees meer »

Aftrekposten voor ondernemers – Optimaliseer je belastingaangifte

Als ondernemer is het essentieel om je belastingaangifte zo nauwkeurig mogelijk te doen. Een van de manieren om je belastingdruk te verlagen en meer geld over te houden, is door gebruik te maken van aftrekposten. In dit artikel bespreken we diverse aftrekposten die je als ondernemer kunt benutten, waaronder de mkb-winstvrijstelling, autokosten, btw-aangifte en meer.… Lees meer »

Financiële ondersteuning voor zwangere zzp’ers: alles over de ZEZ-uitkering

Ontdek hoe zwangere zzp’ers financiële ondersteuning kunnen krijgen met de ZEZ-uitkering. Leer alles over deze regeling en hoe deze jou kan helpen tijdens je zwangerschap als zelfstandig ondernemer. Financiële steun voor zwangere zzp’ers – Alles over de ZEZ-uitkering Als zelfstandige ondernemer en zwangere vrouw heb je recht op zwangerschapsverlof, maar dit verlof werkt anders dan… Lees meer »

Het belang van een resultatenrekening voor ondernemers

Het opstellen van een resultatenrekening, ook bekend als een winst- en verliesrekening, is een cruciale stap voor elke onderneming. Het biedt niet alleen een gedetailleerd inzicht in de financiële prestaties van een bedrijf, maar stelt ook ondernemers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die de groei en winstgevendheid bevorderen. Waarom is een resultatenrekening belangrijk?… Lees meer »

Optimaliseer je financiële administratie met een kasboek

Als ondernemer is een goed beheerd kasboek essentieel voor een gezonde financiële huishouding. Ontdek in deze gids hoe je een effectief kasboek opzet en waarom online boekhoudprogramma’s een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Waarom een kasboek belangrijk is voor ondernemers Een solide administratie is de ruggengraat van elk bedrijf. Vooral bij het gebruik van contant geld… Lees meer »

Het belang van een gedegen jaarlijkse begroting voor ondernemers

Als ondernemer is het essentieel om een helder inzicht te hebben in je financiën en geldzaken. Een jaarlijkse begroting is een krachtig instrument dat je helpt bij het plannen, beheren en optimaliseren van je bedrijfsfinanciën. In deze uitgebreide gids ontdek je waarom het opstellen van een begroting zo belangrijk is en hoe je dit effectief… Lees meer »

Alles wat je moet weten over afschrijvingen in je bedrijfsboekhouding

Als ondernemer is het begrijpen en correct toepassen van afschrijvingen essentieel voor een gezonde financiële administratie. Hieronder behandelen we uitgebreid en in detail alles wat je moet weten over afschrijvingen en hoe je ze optimaal kunt benutten voor je bedrijf. 1. Waarom worden aanschafkosten uitgesmeerd? Afschrijvingen zijn van cruciaal belang omdat ze de kosten van… Lees meer »

Gids voor aanmerkelijk belang belasting (Box 2) in 2024

Wil je een grondig begrip ontwikkelen van de werking van aanmerkelijk belang belasting (Box 2)? Deze uitgebreide gids neemt je mee door de verschillende aspecten van Box 2 belasting, inclusief recente wijzigingen, berekeningsmethoden en het belang van online boekhoudprogramma’s. Wat is Box 2 belasting? In het Nederlandse belastingstelsel valt het belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang… Lees meer »