5 essentiële boekhoudtips voor kleine bedrijven

Als ondernemer draag je de verantwoordelijkheid voor een gezonde boekhouding. Ontdek praktische tips om je bedrijfsboeken efficiënt te beheren en succes te stimuleren. Gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma Het bijhouden van je bedrijfsboekhouding hoeft geen hoofdpijn te zijn. Overweeg een eenvoudig boekhoudprogramma te gebruiken, zoals e-boekhouden.nl of Exact Online. Deze tools vereenvoudigen het boekhoudproces, zelfs als je geen… Lees meer »

Het belang van het juiste boekhoudpakket voor jouw onderneming

Een succesvol bedrijf runnen vereist niet alleen vakmanschap in jouw branche, maar ook het hebben van het juiste boekhoudpakket. Dit essentiële hulpmiddel helpt niet alleen bij het bijhouden van financiën, maar minimaliseert ook winst en bevordert de organisatie. Maar, hoe selecteer je het ideale boekhoudpakket voor jouw onderneming? In dit artikel delen we waardevolle tips… Lees meer »

Effectieve strategieën om onbetaalde facturen te minimaliseren

Als ondernemer kan het frustrerend zijn wanneer klanten hun facturen niet betalen. Ontdek praktische manieren om onbetaalde facturen te verminderen. 1. Doeltreffende facturering en opvolging Zorg ervoor dat je facturen correct en tijdig naar klanten worden verstuurd. Implementeer een efficiënt opvolgsysteem voor onbetaalde facturen. Gebruik handige boekhoudsoftware met automatische herinneringen om het proces te stroomlijnen.… Lees meer »

Zelfstandige zorgen – 80% ZZP’ers kritisch op nieuwe ZZP-wet

De strijd tegen schijnzelfstandigheid en de onvrede van zelfstandigen Als zelfstandige professional ben je ongetwijfeld bekend met de uitdagingen van schijnzelfstandigheid en de noodzaak om de rechten van ZZP’ers te waarborgen. Recentelijk heeft demissionair minister Van Gennip een nieuw wetsvoorstel geïntroduceerd om deze kwesties aan te pakken, genaamd de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden.… Lees meer »

Vloeiend boekhouden – Een gids voor zorgeloos beheer

Boekhouden, een onmisbaar aspect voor iedere ondernemer, kan een uitdaging zijn. Geen paniek! Met de juiste kennis en tools kun je moeiteloos de kunst van zorgeloos boekhouden meester worden. In dit artikel delen we waardevolle tips en trucs om je boekhouding gemakkelijk, efficiënt en accuraat te maken. Automatiseer voor efficiëntie Automatisering is de sleutel tot… Lees meer »

Eenvoudige stappen voor een georganiseerde boekhouding

Als ondernemer weet je dat een goede boekhouding cruciaal is, maar het kan tijdrovend zijn. Ontdek hier handige tips. Sorteer je bonnen Een gestructureerde boekhouding begint bij het sorteren van bonnen. Bewaar ze op één plek en verdeel ze in categorieën zoals kantoorkosten, reiskosten en inkoopkosten. Dit geeft je helder inzicht in je uitgaven en… Lees meer »

Verken de voordelen van online boekhouden – 3 Slimme tips voor succes!

Boekhouden, wellicht niet het meest opwindende facet van ondernemen, maar met de kracht van online boekhouden wordt deze taak een stuk draaglijker. Hier delen we niet alleen drie waardevolle tips om je op weg te helpen naar een moeiteloze financiële administratie, maar we werpen ook een diepere blik op hoe geavanceerde boekhoudprogramma’s je in dit… Lees meer »

Voorkom valkuilen – Succesvol werken in de cloud

Tegenwoordig ben je geen uitzondering meer, maar de norm als je ‘in de cloud’ werkt. Hoewel cloud-werken talloze voordelen biedt, is het cruciaal om het op de juiste manier te doen. Hier zijn 10 essentiële do’s en dont’s om valkuilen te vermijden en succesvol te opereren in de cloud. Wat is werken in de cloud?… Lees meer »

Efficiënt samenwerken met klanten – Optimaliseer je praktijk

In de dynamische wereld van een praktijk is efficiëntie cruciaal. Ontdek hoe online samenwerken met klanten en het gebruik van moderne tools zoals de Online Samenstel-assistent in Visma eAccounting Accountancy je controle geeft over dagelijkse taken en werkprocessen. Online samenstel-assistent – De sleutel tot efficiëntie In de hectiek van een praktijk kunnen planning en controle… Lees meer »

Effectief ondernemen – Praktische tips voor een productievere werkdag

Als gedreven ondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om je werkzaamheden effectiever te organiseren. In dit artikel delen we niet alleen essentiële tips, maar bieden we ook inzicht in de strategieën die je helpen een productievere en gestroomlijnde werkdag te realiseren. 1. Gebruik een geavanceerd administratiesysteem voor optimaal overzicht Een solide administratie vormt… Lees meer »