Een eenvoudig facturatieprogramma voor ZZP’ers: 5 handige tips

Een eenvoudig facturatieprogramma voor ZZP’ers kiezen? Je kunt de eerste de beste factuur software kopen die je tegenkomt, maar het is verstandig om daar iets meer tijd voor te nemen. Voor een pakket waar je vooral snel gebruik van kunt maken, zodat de facturatie je zo min mogelijk tijd zal kosten. We hebben 5 handige… Read More »

e-Factureren verplicht bij leveringen aan overheden: hoe doet u dat?

Sinds 1 januari 2017 zijn leveranciers van de Rijksoverheid verplicht digitaal te factureren. Zij moeten gebruik maken van e-factureren, en dan gaat het niet om het versturen van een PDF. In plaats daarvan moeten leveranciers gebruik maken van digitale bestanden, waarbij alle gegevens op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis… Read More »

Voorbeeld factuur: wat zijn de eisen voor een simpele factuur?

Een simpele factuur naar voorbeeld van de KvK? De Kamer van Koophandel heeft handige voorbeelden beschikbaar, afgestemd op de eisen die de Belastingdienst stelt. Daar waar de KvK slechts bedrijfsgegevens registreert en bijhoudt is het de fiscus die erop toeziet dat u op de juiste manier factureert. U kunt daarvoor een handige voorbeeld factuur gebruiken,… Read More »

Factuur maken: voorbeeld simpele factuur voor een webshop

Een factuur maken en daarvoor een voorbeeld voor een webshop gebruiken? Het is geen probleem om met een simpele factuur te werken, mits die netjes voldoet aan de eisen door de Belastingdienst. Die eisen gelden voor webshops en voor andere zelfstandigen. Voor freelancers die diensten verlenen en voor andere organisaties die met een team werken… Read More »

5 voorwaarden voor een goed boekhoudprogramma voor de vereniging

Een goed boekhoudprogramma voor de vereniging, waar moet dat aan voldoen? Een rondgang langs verschillende verenigingen heeft geleid tot 5 voorwaarden. De verenigingen lieten ons voorbeelden zien van hun boekhouding en gaven aan hoe ze daar eenvoudig gebruik van maakten. Want, die eenvoud blijkt een van de belangrijkste voorwaarden om er binnen de vereniging goed… Read More »

Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers: 5 soorten software vergelijken

Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers kiezen? Je hebt de keuze uit 5 verschillende soorten oplossingen. Vijf verschillende manieren om facturen te maken en te versturen. En binnen die soorten oplossingen kun je uiteraard de beschikbare programma’s met elkaar vergelijken. Maak daarom eerst een keuze voor het type facturatieprogramma dat je wilt gebruiken: Factureren in… Read More »

Online factureren: 6 tips om jouw factuur snel betaald te krijgen

Online factureren: daar kun je als ZZP’er bijna niet omheen. En beter nog, het biedt je de kans om jouw facturen sneller betaald te krijgen. Als je gebruik maakt van de volgende handige tips natuurlijk. Zorg ervoor dat je een online factuurprogramma gebruikt en je online facturen verstuurt. En de mogelijkheden vergelijken? Dat doe je… Read More »

Boekhoudsoftware vereniging of stichting

Boekhoudsoftware vereniging: waar een organisatie of club ook voor staat, boekhouden blijft uiterst belangrijk en de cijfers moeten altijd kloppen. Betrouwbare boekhoudsoftware voor de administratie van de vereniging of stichting hoort daarbij. De administratie van de vereniging  of stichting laten verschillende inkomsten en uitgaven zien die nauwkeurig geboekt moeten worden in een boekhoudprogramma. Bijkomend moet… Read More »