Kun je de boekhouding voor de stichting gratis doen?

De boekhouding van de stichting gratis doen en benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? U kunt daarvoor natuurlijk gebruik maken van Excel of zelfs een papieren boekhouding. Het is een gratis oplossing, maar kent helaas ook een aantal nadelen. Steeds meer stichtingen en verenigingen kiezen er daarom voor om gebruik te maken van de specifieke programma’s… Read More »

Bedrijf starten: met welke kosten moet u rekening houden?

Een bedrijf starten en de kosten goed inschatten? Het ene bedrijf is duurder dan het andere, maar zelfs als u diensten gaat leveren is dat niet helemaal gratis. We zetten de gemiddelde kosten om een eigen bedrijf te starten op een rij, zodat u daar rekening mee kunt houden. Tip: maak een onderscheid tussen eenmalige… Read More »

Boekhouden in Excel voor verenigingen: waarom stappen anderen over?

Boekhouden in Excel voor verenigingen: dat lijkt in eerste instantie de beste keuze. U maakt waarschijnlijk al gebruik van Excel, dus daarvoor hoeft u geen extra kosten te maken. De spreadsheets werken eenvoudig en u kunt de complete boekhouding combineren in één bestand. Het zijn typische voorbeelden van Excel, zowel voor verenigingen als voor ZZP-ers… Read More »

Programma om facturen te maken: dit is ideaal voor uw eenmanszaak

Een programma om facturen te maken gezocht? Met een paar handige tips vindt u het ideale programma voor uw eenmanszaak. Een eenvoudig factuurprogramma, voor software waarmee u ondertussen alles kunt dat er nodig is. U kunt natuurlijk factuursoftware kopen en die op uw computer installeren, maar ook online bestaan er allerlei mogelijkheden voor professionele facturatie.… Read More »