AFAS SB+ boekhouding

AFAS SB boekhouding (waarbij de SB staat voor Small Business) helpt je als ondernemer om je bedrijf en organisatie perfect te laten lopen. Het verbetert de bedrijfsprocessen. Van personeelszaken tot administratie. Van projectmanagement tot de facturatie en rapportage. Dit is allemaal mogelijk in deze boekhoudsoftware tool die perfect aansluit bij de wensen van ondernemers.

De afbeelding geeft een snelle indruk van de AFAS SB boekhouding zoals je het gaat ervaren als je de boekhoudsoftware gaat

AFAS SB+ prijzen

De kosten van AFAS SB+ zijn € 59,- per maand exclusief btw. Dit is in vergelijking tot andere online boekhoudprogramma’s wel een hogere maandprijs, maar je hebt het hier wel over een ALL-IN bedrag. Alle functionaliteiten zijn beschikbaar voor je. Bij andere boekhoudprogramma’s betaal je vaak extra kosten voor extra functionaliteiten. Daarbij heb je voor dit bedrag niet een gebruiker die toegang heeft tot alle functionaliteiten, maar 2 gebruikers.

Voor de prijs van € 59,- krijg je ook nog eens een hele CRM-tool tot je beschikking. Alle klantdata en rapportages, administratie, facturatie en boekhouding heb je dus voor één vaste prijs! Maak hier een proefaccount aan.

Voordelen van AFAS SB boekhouding voor het MKB

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (MKB) ben je altijd op zoek naar manieren om efficiënter te werken en kosten te besparen. Een cruciaal onderdeel van het runnen van een succesvol bedrijf is het bijhouden van je boekhouding. Gelukkig is er een uitstekend hulpmiddel dat jou als ondernemer hierbij kan helpen: AFAS SB boekhouding.

Efficiëntie en tijdbesparing

Met AFAS SB boekhouding kun je gemakkelijk al je financiële gegevens beheren op één plek. Dit zorgt voor efficiëntie in je boekhoudproces. Je bent niet langer tijd kwijt aan het handmatig invoeren en controleren van gegevens. Je kunt eenvoudig facturen maken, betalingen beheren en bankafschriften importeren. Daarnaast stelt de boekhoudsoftware je in staat om rapportages en analyses te genereren, waardoor je gemakkelijk en scherp inzicht krijgt in de financiële situatie van je bedrijf.

Bekijk verschillende pagina's van het AFAS SB boekhoudprogramma op deze afbeelding

Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid

Een ander voordeel van AFAS SB boekhouding is de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de gegevens. Fouten worden tot een minimum beperkt door de ingebouwde controles en automatiseringen. Het systeem volgt de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van boekhouding, waardoor je altijd voldoet aan de fiscale verplichtingen. Dit geeft jouw gemoedsrust en stelt je in staat om je te concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.

Samenwerking en communicatie

AFAS SB boekhouding maakt ook samenwerking en communicatie met je accountant of boekhouder gemakkelijker. Je kunt eenvoudig je gegevens delen en samenwerken aan je boekhouding door online boekhouden. Daarnaast kun je snel vragen stellen en krijg je snel antwoord van je accountant. Dit verhoogt de efficiëntie van de samenwerking en zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent.

Conclusie AFAS SB boekhoudprogramma

AFAS SB boekhouding biedt ondernemers in het MKB vele voordelen, variërend van efficiëntie en tijdbesparing tot betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Het stelt je in staat om je boekhouding gemakkelijk te beheren en rapportages te genereren, waardoor je meer inzicht krijgt in de financiële situatie van je bedrijf. Daarnaast vergemakkelijkt het de samenwerking en communicatie met je accountant. Kortom, AFAS SB boekhouding is een waardevolle toevoeging voor elke ondernemer in het MKB. Maak hier een gratis proefaccount aan >>

Alternatieven voor dit boekhoudprogramma zijn E-boekhouden.nl, het programma van Exact Online en de software van Visma E-accounting.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

AFAS SB modules

In dit boekhoudprogramma zijn heel veel verschillende functionaliteiten verwerkt. Wij hebben de volgende functionaliteiten ontdekt bij het testen van de boekhoudsoftware:

 • Het is geschikt voor het voeren van meerdere administraties en twee gebruikers. Extra gebruikers voeg je toe voor een meerpijs. 
 • Samenwerken met je accountant of boekhouder is eenvoudig, wat veel voordelen biedt. 
 • Factureren via UBL en digitaal is bijvoorbeeld een handige manier om je eigen huisstijl te behouden. 
 • Het automatisch betalen van crediteuren en een automatische incasso voor debiteuren zorgt voor gemak en efficiëntie. 
 • Daarnaast kun je zowel commercieel als fiscaal afschrijven, wat flexibiliteit geeft in je zzp administratie.
 • Met geïntegreerde scan & herken kun je zelfs losse bonnen eenvoudig verwerken in je administratie. 
 • En met een automatische bankkoppeling voor o.a. ING, ABN Amro en Rabobank hoef je geen bankafschriften meer handmatig in te voeren. (Andere koppelingen staan op de wishlist en worden zsm toegevoegd)
 • Ook het online indienen van de BTW aangifte en opgaaf ICP, via elektronische uitwisseling met de Nederlandse belastingdienst, biedt gemak en tijdsbesparing.
 • Daarnaast zijn er functies zoals transitorisch boeken voor specifieke situaties, vaste journaalposten om repetitieve taken te vereenvoudigen, en bewaking van debiteuren en crediteuren om betalingen goed te beheren. 
 • Actuele overzichten zoals kolommenbalans en proef-/saldibalans helpen bij het controleren van financiële informatie.
 • Rapportage van activa geeft inzicht in de waarde van je bezittingen, terwijl werken met investeringsprojecten helpt bij het plannen en beheren van financiële beslissingen. 
 • Een CRM relatiemanagement systeem, inclusief prospect- en klantbeheer, zorgt voor een gestructureerde aanpak in het onderhouden van klantcontacten. 
 • En door de koppeling met de Kamer van Koophandel kun je eenvoudig contactgegevens aanmaken.
 • Verder biedt het systeem uitgebreide exportmogelijkheden en de optie om stambestanden en mutaties te importeren. 
 • Een online helpdesk en uitgebreide documentatie staan klaar om ondersteuning te bieden bij eventuele vragen of problemen. 
 • Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over dataverlies, dankzij de dagelijkse cloud back-up en automatische updates.

AFAS SB ervaringen en reviews

Veel gebruikers van AFAS SB geven aan in hun review dat de boekhoudsoftware betrouwbaar en gebruiksvriendelijkheid is. Het is eenvoudig te implementeren en vereist geen technische expertise. Dit maakt het een ideale keuze voor ondernemers in het mkb.

Er staan reviews en ervaringen van AFAS SB+ gebruikers op deze afbeelding

Kostenbesparing en tijdwinst

Een andere ervaring die we veel hebben ontvangen is de waardering die de kostenbesparende en tijdbesparende aspecten van AFAS SB de ondernemers opleveren. Doordat processen geautomatiseerd worden, kunnen medewerkers hun tijd efficiënter besteden aan andere belangrijke taken.

Klantenservice en ondersteuning

Tot slot lezen we in reviews regelmatig de waardering van gebruikers terug over de uitstekende klantenservice en professionele ondersteuning die wordt geboden door het bedrijf. Vragen of problemen worden snel en adequaat opgelost, waardoor je als ondernemer altijd op de software kunt vertrouwen.

klik op de afbeelding om naar AFAS SB+ gratis proberen pagina te gaan

FAQ over AFAS SB 

Q1: Wat is AFAS SB?

Antwoord: AFAS SB is een boekhoudprogramma dat wordt gebruikt voor het registreren en beheren van financiële gegevens in een bedrijf. Dit administratieprogramma is speciaal gericht op de Small Business (SB) doelgroep van ondernemend Nederland.

Q2: Welke functies biedt het AFAS SB boekhoudprogramma?

Antwoord: Het AFAS SB boekhoudprogramma biedt uitgebreide functies zoals het bijhouden van de administratie, het maken van facturen, het opstellen van begrotingen en het genereren van rapporten. Waardoor het systeem ondernemers veel tijd bespaart.

Q3: Kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd toegang hebben tot de AFAS SB boekhoudsoftware?

Antwoord: Ja, de AFAS SB boekhoudsoftware ondersteunt meerdere gelijktijdige gebruikers, zodoende kunnen verschillende medewerkers tegelijkertijd werken.

Q4: Is het mogelijk om banktransacties automatisch te importeren in het AFAS SB boekhoudprogramma?

Antwoord: Ja, het is mogelijk om banktransacties automatisch te importeren in het AFAS SB boekhoudprogramma via een koppeling met de bank. Dit bespaart tijd en vermindert handmatige fouten.

Q5: Kan ik mijn huidige administratie data importeren naar de AFAS SB boekhouding?

Antwoord: Ja, je kunt je huidige data importeren naar de AFAS SB boekhouding met behulp van de gegevens importfunctionaliteit die beschikbaar is in het programma. Dit bespaart je veel tijd en zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt met het beheren van je financiële gegevens.

Q6: Is AFAS SB boekhouding geschikt voor startende ondernemers?

Ja, AFAS SB boekhouding is geschikt voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het is gebruiksvriendelijk en biedt alle functionaliteiten die nodig zijn om je boekhouding op orde te houden. Als je hier nog over twijfelt, kun je het beste nog de boekhoudprogramma vergelijken pagina raadplegen.

Q7: Kan ik AFAS SB boekhouding gebruiken voor meerdere bedrijven?

Ja, met AFAS SB boekhouding kun je meerdere administraties beheren. Daardoor is deze software ideaal als je meerdere bedrijven hebt of als je een accountant bent die de boekhouding van verschillende klanten beheert.

Q8: Kan ik met Afas SB mijn eigen workflows instellen?

Ja, Afas SB biedt de mogelijkheid om workflows naar wens in te richten, zodat je bedrijfsprocessen optimaal worden ondersteund.

Q9: Is Afas SB geschikt voor kleine en grote bedrijven?

Ja, Afas SB is schaalbaar en kan daardoor door zowel kleine als grote bedrijven worden gebruikt.

De afbeelding laat een overzicht van het AFAS SB+ dashboard zien

Is er een app voor AFAS SB

Uiteraard is een handige app ook beschikbaar voor dit boekhoudprogramma. De app heet; AFAS Link. Je maakt hiermee gemakkelijk een foto van je bonnetje en upload dit in de boekhoudsoftware. Super eenvoudig en snel. 

Waar staan de letters AFAS voor

De letters AFAS staan voor Applications For Administrative Solutions. Het bedrijf is opgericht in 1996 en telt ruim 600 medewerkers. Lees hier meer over het ontstaan en de geschiedenis van AFAS.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *