Snelstart

Snelstart boekhoudprogramma review

In deze Snelstart boekhoudpakket beoordeling krijg je een duidelijk beeld over de werking ervan. Voordelen en nadelen worden besproken samen met inhoudelijke mogelijkheden.

Snelstart boekhoudprogramma vergelijken

Conclusie Snelstart boekhouden online review

Dit boekhoudprogramma biedt goede software aan om zelf te factureren en te boekhouden. Er zijn koppelingen mogelijk die je veel tijd besparen als ondernemer. De automatische voorraadbeheer functie is ook een pluspunt. Helaas zijn er ook een flink aantal negatieve punten te noemen; onstabiliteit van de boekhoudsoftware, slechte ervaringen met Mac en Linux, matige cloud oplossing en relatief hogere kosten als meerdere modules moeten worden aangeschaft. Exact Online, e-Boekhouden en MoneyMonk zijn alternatieven die we ipv Snelstart adviseren. Je kunt ook alle boekhoudprogramma’s vergelijken.

Kosten Snelstart boekhouden

snelstart prijzen boekhoudprogramma

Hoe werkt het boekhoudprogramma van Snelstart Online

Sinds 1982 is dit bedrijf al gespecialiseerd in boekhoudprogramma’s en facturatiemodules. Je begint eenvoudig met een beknopte variant en kunt door verschillende modules te combineren een pakket samenstellen dat prima bij je past.

Je kunt factureren via e-mail en rapportages eenvoudig exporteren. Voorbeelden zijn factuurhistorie per klant, per grootboekrekening de boekingsgeschiedenis bekijken of grootboeken exporteren.

Snelstart werkt met “boeken” om mee te werken:

 • Boek 1: geschikt voor eenvoudige administraties
 • Boek 2: idem als boek 1 + automatisch bankafschriften inlezen & exportmogelijkheid kolommenbalans
 • Boek 3: idem als boek 2 + snel zoeken in boekingsgeschiedenis + onderverdelen grootboekrekeningen + ICP aangifte mogelijk vanuit het boekhoudprogramma + betalingsgedrag analyse klanten
 • Boek 4: idem als boek 3 + periode vergelijking + extra kostenplaatsen maken ivm meerdere projecten + automatisch boeken van afschrijvingen.

Voor wie is Snelstart boekhoudsoftware geschikt

Door de modulaire opbouw van het boekhoudprogramma is dit boekhoudpakket geschikt voor; starters, zzp’ers, MKB, webwinkels en grote organisaties. Accountants kunnen uitstekend meerdere ondernemingen beheren in 1 omgeving.

Voordelen Snelstart boekhouden

 • geautomatiseerd voorraadbeheer
 • veel opties voor het versturen van facturen
 • koppelingen tussen banken en andere software

Nadelen van het boekhoudprogramma Snelstart

 • matige compatabiliteit voor Mac en Linux gebruikers. (beste boekhoudprogramma voor Mac)
 • back-office niet altijd logisch ingericht
 • veel negatieve reacties op forums

Als alternatief van Snelstart wordt ook vaak gekozen voor Exact Online of Twinfield. Bekijk hier hoe eenvoudig en snel Exact online jou kan ontlasten bij het online boekhouden.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Snelstart reviews van klanten

Martin Meulenpas: Ben in 2015 overgestapt van versie 11 naar 12. Daarna alleen maar problemen gehad. Zeker voor starters niet aan te raden.

Angela S.: Ik was tevreden met snelstart tot versie 12.  Nu loop ik vast na elke factuur. Probleem is na ruim een maand wachten en veel bellen, mailen eindelijk gevonden maar wordt zeker niet in de eerst volgende twee versie opgelost. helaas…

Let op; op verschillende forums en in reacties die we hebben ontvangen, lezen we veel ontevreden reacties. Als alternatief adviseren wij op dit moment liever Exact Online voor grotere ondernemingen aan. Voor starters en zzp’ers raden wij e-Boekhouden.nl en MoneyMonk aan.

Snelstart voor ZZP’ers

ZZP’ers hebben andere onderdelen nodig in hun online boekhouding. Welke precies en waar je als ZZP’er op moet letten lees je hier. Als je net bent begonnen met je onderneming krijg je bij verschillende aanbieders een jaar lang gratis online boekhouden.

Start hier de boekhoudprogramma vergelijking.

Top 4 beste online boekhoudsoftware

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Maak jij binnen je onderneming al gebruik van Snelstart boekhouden? Help in dat geval andere ondernemers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Beoordeel het boekhoudprogramma op het gebruikersgemak, de prijs, de service en benoem de voor- en nadelen van dit systeem.

Een gedachte over “Snelstart

 1. Bernette van Heerwaarden

  Snelstart heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten met de ontwikkeling van SnelStart. inStap en inKaart zijn volledig webbased. Hierdoor kunnen Apple en Linux gebruikers prima met het boekhoudpakket werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *