Boekhoudprogramma Mac tips

Op zoek naar een boekhoudprogramma Mac? Dan ben je hier op deze pagina aan het juiste adres. Veel ondernemers en freelancers werken namelijk niet met Windows. ze werken met boekhoudsoftware voor de Mac. Uiteraard vanwege de extra vrijheid die de Apple Mac hen geeft.

Echter is veel boekhoudsoftware toegespeeld op Windows. Vandaar dat wij je in dit artikel informatie geven over wat een goed boekhoudprogramma voor Mac voor functies moet hebben. Of dit nu voor een iPad, iMac, iPhone of ander Apple product is.

Daarna geven we je ook een aantal aanbevelingen (gebaseerd op onze eigen praktijk ervaring – maar ook op de ervaringen van andere ondernemers).

boekhoudprogramma mac

Boekhoudprogramma Mac – Waarom?

Apple is altijd erg voorzichtig met het toevoegen van nieuwe software voor de Mac. Vandaar dat je altijd goed moet kijken of de software die je wilt installeren (of aanschaffen) wel geschikt is om met Apple te werken.

Niet alleen wil je dat het goed werkt, je wilt ook dat alles goed synchroniseert in de Cloud. Of je nu een iMac of een MacBook hebt, het boekhoudprogramma Mac hoort hier goed op te werken.

Een groot voordeel van boekhouden op de Mac is dat vrijwel elk boekhoudpakket ook gesynchroniseerd kan worden met je iPhone of iPad. Wat houdt dat in? Als je onderweg bent en je hebt een factuur gekregen, kun je deze scannen met je iPhone of iPad en dan wordt het direct ingeboekt in het boekhoudprogramma. Erg handig dus voor drukke ondernemers.

Welk boekhoudprogramma Mac raden wij aan:

Wanneer je op zoek bent naar een goed boekhoudprogramma Mac, dan raden wij de volgende boekhoudpakketten aan:

  1. e-Boekhouden.nl (beste keuze voor starters en zzp’ers)
  2. Informer Online
  3. Exact Online (meer dan 300.000 klanten in NL)

e-boekhouden.nl boekhoudprogramma beoordeling

Boekhoudsoftware Mac vergelijken

In dit perfecte overzicht zie je gelijk welke boekhoudprogramma voor Mac interessant is voor jou. Prijs per maand, geschikt voor iPhone, iPad en Mac, gratis btw-aangifte doen en kun je er mee factureren? Zomaar een aantal onderdelen waar je een Mac boekhoudprogramma op wilt controleren.

Daarnaast zijn er ook steeds meer boekhoudpakketten online te vinden. Dat betekent dat het niet uit maakt of je er nu toegang tot hebt vanaf een Windows of een Mac computer.

Een andere mogelijkheid die je ook kunt uitproberen is het hebben van een Windows emulator. Mocht er dus een speciaal boekhoudprogramma zijn dat je eerder op Windows hebt gebruikt – en ben je overgestapt naar de Mac – kunt je alsnog gebruik maken van het oude programma d.m.v. een emulator.

Snelstart boekhoudprogramma vergelijken? boekhoudprogramma-vergelijken.com
klik op de afbeelding om de boekhoudprogramma vergelijking te starten (binnen 1 minuut duidelijkheid)

Is er een gratis Apple boekhoudprogramma

Er is gratis boekhoudsoftware voor de Mac. Alleen wordt deze niet ge-update. Zit hier geen automatische koppeling in met de Belastingdienst. Geeft deze geen foutmeldingen als je een factuur verkeerd inboekt. Én zo nog wel 10 redenen om hier niet voor te kiezen. Maar wat kan dan wél?

Kies voor het gratis Mac boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl als je een startende ondernemer bent. Je krijgt dan een héél jaar gratis boekhoudsoftware voor de Mac. Met de boekhoudsoftware app werk je de administratie in een mum van tijd bij. Uiteraard zonder fouten.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma