Boekhoudsoftware vereniging of stichting

door | 3 februari 2018

Boekhoudsoftware vereniging: waar een organisatie of club ook voor staat, boekhouden blijft uiterst belangrijk en de cijfers moeten altijd kloppen. Betrouwbare boekhoudsoftware voor de administratie van de vereniging of stichting hoort daarbij. De administratie van de vereniging  of stichting laten verschillende inkomsten en uitgaven zien die nauwkeurig geboekt moeten worden in een boekhoudprogramma.

Bijkomend moet een club ook alle persoonlijke data van de leden bijhouden. Voor dit alles heb je een betrouwbaar boekhoudsoftwarepakket voor nodig. Zo is het mogelijk om een boekhoudsoftwarepakket voor een vereniging of stichting te maken waarin behalve het boekhouden ook de lidgelden en de ledenlijst worden bijgehouden. Zo is het eenvoudig en gestructureerd om alles in één boekhoudsoftwarepakket op een rijtje te hebben.

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

Internetboekhouden (ook wel boekhouden in de cloud of online boekhouden) voor verenigingen en stichtingen stelt je in staat om alle te betalen rekeningen van wie lid is geautomatiseerd te versturen en in de online administratie te registreren. Op die manier merk je meteen wie welke rekening betaald heeft en wie nog iets moet betalen.

Dit is voor de penningmeester natuurlijk hele belangrijke informatie. Ook kan een online boekhoudprogramma ervoor zorgen dat dit proces veel minder tijd in beslag neemt.

Wat zijn de voordelen voor een vereniging of stichting

Een administratief softwarepakket gebruiken, heeft vele pro’s voor een club. Als een club boekhoudsoftware voor de administratie gebruikt, geeft dit ook inzichten over hoe deze bedrijfsmatig gerund wordt.

Boekhoudkundige software op internet zorgt voor transparantie in bedrijfsmatige processen. Tegelijk kunnen de boeken altijd geüpdatet worden. De medewerkers van clubs werken meestal op vrijwillige basis. Dat is de reden waarom boekhoudkundige software vele pro’s heeft. Op die manier blijft administratief werk transparant. Dit blijft het geval als de vrijwilligers thuis de boekhouding bijwerken. Facturen verzenden via internet gaat vlug en gemakkelijk.

Bijkomende pro’s zijn dat je via het internet kunt samenwerken met een professionele accountant die voor de club werkt. Samengevat, een boekhoudkundig softwarepakket voor een vereniging, stichting of club laat je toe om sneller te werken en tijd te besparen.

Boekhoudsoftware vereniging of stichting

Internetboekhouden voor je club of vereniging

Een boekhoudsoftwarepakket voor de boekhouding van je club of vereniging beperkt de tijd voor het administratieve werk. Alle gegevens die je nodig hebt, vind je terug in één pakket. Alle data geef je gewoon in via een eigen online administratie omgeving. Zo is alles direct up to date. Dit gebeurt vlug en kan gemakkelijk geraadpleegd worden.

Internet, een pc, tablet of telefoon is alles wat je moet hebben. Het maakt niet meer uit waar je je bevindt. De enige voorwaarde is dat je online kunt gaan om je even aan boekhouden te wijden voor de club of vereniging.

Uiteraard moet je al het geld dat binnenkomt meteen helemaal juist ingeven. Dat is ook het geval voor de data van de leden. Een club is pas in staat om dit te doen door het boekhoudkundige en de ledendata met elkaar te verbinden. Zo krijg je een gestructureerde lijst van het complete ledenbestand en de data van elk lid. Je kunt alles gemakkelijk online raadplegen en je kunt rap wisselen tussen de boeken en de ledenlijst.

Gratis Boekhoudsoftwarepakket voor clubs

Een nieuwe club of een oudere organisatie: allebei moeten ze met de administratie aan de slag. Ten behoeve van dit soort verenigingen zijn er diverse firma’s met internetpakketten voor boekhouden die je helemaal niets kosten (ook wel boekhoudprogramma’s genoemd).

Dat kan tijdens een testperiode of zelfs voor langer. Zo kun je als club bekijken of een boekhoudsoftwarepakket bij je vereniging, stichting of club past. Meestal kan dit gedurende een maand. Bij sommige boekhoudprogramma aanbieders kan dit langer. Na het testen kun je het boekhoudkundig softwarepakket kopen (vaak in een abonnementsvorm) of als je niet tevreden bent kiezen voor een ander boekhoudprogramma vereniging of stichting.

hoe kies je de beste boekhoudsoftware

Als je dat doet, kun je weer een andere proefversie van boekhoudsoftware uitproberen. De club kan ook meer dan één softwarepakket voor de boekhouding naast elkaar uittesten. Nadien kun je dan echt gefundeerd kiezen. Dat lijkt misschien wel wat tijdrovend, maar aan het eind van de rit geeft dit de beste resultaten. Je kiest er dan voor om het beste softwarepakket te kopen. Op lange termijn doe je hier goed aan. Je bespaart je zo tijdverlies en frustraties.

Je maakt de keuze voor een boekhoudprogramma voor de vereniging, stichting of club vaak voor een langere tijd. Zorg dat je voldoende draagvlak krijgt binnen het team van vrijwilligers die zich bezighouden met de administratie van de vereniging of stichting.

Dit voorkomt later onnodig overstappen naar een ander boekhoudprogramma voor je vereniging. Test in ieder geval het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl. Via deze link ga je naar hun website. Over e-Boekhouden hebben wij zoveel goede berichten en reacties ontvangen op de redactie van Boekhoudprogramma-vergelijken.com dat we deze aanbieder van boekhoudsoftware voor verenigingen, stichtingen en clubs van harte aanbevelen.

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

 

Categorie: boekhoudprogramma-vereniging-stichting

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *