factuur maken

Een factuur maken: eenvoudig met een factuurprogramma. Voor een digitale factuur, in PDF of direct per e-mail te versturen aan de klant. Een eigen factuur, met de eigen huisstijl en natuurlijk je eigen logo. Voor een btw factuur of zonder de btw, net als wanneer je die wilt verleggen naar België of een ander Europees land.

Professionele mogelijkheden om een factuur te maken, maar dan zonder de hoge kosten die je daarbij verwacht. Voor een fijne combinatie van lage kosten en veel functionaliteiten. Om professioneel te factureren, zoals ook andere succesvolle ZZP’ers en MKB-organisaties dat doen.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Digitale facturen

Een factuur maken doe je bij voorkeur digitaal, het is niet meer nodig om daar handmatig mee aan de slag te gaan. En ook niet in Excel of in een offline programma, alleen beschikbaar op jouw computer.

In plaats daarvan kies je voor digitale facturen, die je gewoon vanuit de cloud kunt maken. Dankzij de diverse factuurprogramma’s die daarvoor beschikbaar zijn. Om online te factureren, zowel vanaf je eigen computer als vanaf andere apparaten die je online kunt gebruiken.

Dat betekent dat je facturen kunt maken op een desktop of andere vaste computer, net als op een laptop op locatie en op een tablet. En in een aantal gevallen zelfs op een smartphone, door daarvoor gebruik te maken van de bijbehorende app. Facturen maken op die manier is een stuk gemakkelijker, zelfs als je op dat moment onderweg bent. Je hoeft daarvoor niet meer op kantoor aanwezig te zijn, waardoor je kiest voor veel meer flexibiliteit.

En uiteraard maak je op die manier gewoon een eigen factuur. Met een eigen sjabloon, zodat je alle vrijheid hebt zoals in Excel of in een ander eigen programma. Je maakt dan gebruik van de mogelijkheden in de cloud en de professionele software die er beschikbaar is. Zonder dat je flexibiliteit of andere mogelijkheden inlevert. Sterker nog, je kunt eenvoudig een btw factuur maken of de btw juist verleggen naar een klant binnen de Europese Unie.

Tip: kijk altijd goed naar de eventuele btw die je in rekening brengt. Je kunt facturen maken zonder btw, met 6 procent btw of met 21 procent btw. En factureer je aan een klant binnen de Europese Unie met een eigen btw-nummer? Dan kun je de btw verleggen.

Een factuurprogramma voor zzp'ers helpt ondernemers om hun facturen snel en eenvoudig te versturen
lees meer over het beste factuurprogramma voor zzp’ers. Klik op de afbeelding.

De digitale facturen maak je in het factuurprogramma, van waaruit je ze in een aantal gevallen meteen kunt versturen. Dat betekent dat je de factuur niet eerst hoeft te downloaden en daar een PDF van hoeft te maken. Je kunt er in plaats daarvan voor zorgen dat je de factuur meteen digitaal kunt versturen, nadat je die hebt aangemaakt. Dat werkt wel zo eenvoudig en snel, waardoor je die direct naar de klant toe kunt sturen.

Eigen facturen opstellen

Je kunt een factuur maken met een eigen sjabloon, of meerdere sjablonen. Waarin je gebruik maakt van je eigen huisstijl en waarop je bijvoorbeeld een eigen logo kunt gebruiken. Op die manier maak je zelf facturen, met software die daarvoor specifiek is ontwikkeld.

Je profiteert van de handige functies die er beschikbaar zijn. Waardoor je de KvK-gegevens van klanten automatisch kunt inladen en je de mogelijkheid hebt om automatisch nieuwe facturen te maken voor bestaande klanten. Of waardoor je de uren die je hebt geregistreerd meteen in rekening kunt brengen, net als de ritten die je maakte om bij de klant te kunnen komen.

Handige features van programma’s om online facturen te maken, waarmee je voorkomt dat je dit allemaal handmatig hoeft te doen. Zelfs als de factuurprogramma’s niet gratis zijn kun je daar op die manier eenvoudig mee besparen. Je bespaart tijd ten opzichte van de handmatige methode om een factuur te maken, zodat je daarmee onder de streep voordeliger uit bent.

Goede factuurprogramma’s zijn o.a van e-Boekhouden en Moneymonk. Je kunt meer informatie over Moneymonk ook bekijken via deze link.

Een factuur maken is een kwestie van de keuze voor een goed sjabloon, die je eenmalig aanmaakt. Daarmee zorg je ervoor dat je vervolgens snel kunt factureren. Je factureert dan met je eigen logo en huisstijl, om een eigen factuur te kunnen versturen. Volledig in eigen beheer, waardoor je niet afhankelijk bent van het programma dat je gebruikt. Terwijl je daar wel handig gebruik van kunt maken, zodat het factureren minder tijd hoeft te kosten en je de factuur bovendien meteen kunt versturen.

factuur maken voorbeeld en meer informatie over online factureren
klik op de afbeelding voor meer informatie over een goed facturatieprogramma

Met of zonder btw

Uiteraard heb je de mogelijkheid om een factuur met btw of zonder btw te versturen. Zodat je die netjes kunt laten voldoen aan de verplichtingen die er gelden voor facturen, zoals je die in het voorbeeld terug kunt zien.

Je zorgt er daarmee voor dat je de factuur opmaakt volgens de belangrijke regels. Om klanten 6 procent btw of 21 procent btw in rekening te brengen. Of om een factuur zonder btw te maken, indien je geen btw-nummer hebt en je die ook niet hoeft te berekenen.

Je kunt er alle kanten mee op, om de factuur te maken zoals jij die nodig hebt. En om die meteen aan klanten te versturen, zodat je in een aantal gevallen zelfs bij kunt houden of die is ontvangen en is geopend. En wil je de factuur liever zelf versturen of daar lokaal een kopie van opslaan? Dat is uiteraard geen probleem. Je kunt de factuur downloaden als PDF, zodat je daar zelf een kopie van achter de hand kunt houden.

Tip: zelf kopieën opslaan van facturen? Dat kan met PDF-bestanden die je kunt downloaden. Bewaar die vervolgens in de cloud, zodat je er vanaf ieder ander apparaat met een internetverbinding ook bij kunt.

Factuur maken: online programma’s vergelijken

Een factuur maken: daarvoor gebruik je een online programma. Maar, welk programma is het best geschikt om online facturen te maken en die vervolgens eenvoudig te versturen? Met of zonder btw, voor een eigen factuur waarop je jouw huisstijl kunt verwerken. Bekijk online de mogelijkheden voor facturatie. Wij helpen je op die manier graag een keuze te maken om online te factureren, met het programma dat daarvoor het best geschikt is.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants