Boekhoudprogramma’s

Op zoek naar een boekhoudprogramma? Waar wil je het voor gebruiken? Voor je eigen onderneming of voor de vereniging. Misschien wel voor op je Mac of ben je op zoek naar een boekhoudprogramma in Excel.

Wil je veel tijd kwijt zijn aan je boekhouding, of wil je juist tijd besparen. Online boekhouden met een goed boekhoudpakket is dé oplossing.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf € 35 per maand

5 sterren waardering
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers)

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma vergelijken

Er zijn zoveel verschillende aanbieders van boekhoudprogramma’s, dat je heel eenvoudig het overzicht verliest. Een boekhoudprogramma vergelijken raden we iedereen aan. Je kunt dan snel bekijken welk boekhoudpakket het beste bij je past. Wat de kosten zijn van de boekhoudsoftware en wat er allemaal inclusief is.

 

Gratis boekhoudprogramma

Ben jij op zoek naar een gratis programma voor je onderneming of vereniging? Een administratiesysteem in Excel kan dan een oplossing zijn. Bedenk wel dat een online boekhoudprogramma tegenwoordig al vanaf € 7,95 per maand te krijgen is. Met enorm veel voordelen t.o.v. een gratis administratie in Excel.

Op basis van de vele reacties en opmerkingen die we in de afgelopen jaren gehad hebben, raden wij je aan om een online boekhoudprogramma te kiezen. Die is 24/7 up to date, online inzichtelijk en beveiligd met regelmatige back-ups, zodat je nooit je belangrijke bedrijfsgegevens kwijt kunt raken. Dé nachtmerrie van Excel gebruikers.

“Ben je een startende ondernemer? Dan zijn zowel e-Boekhouden als Visma eAccounting een heel jaar lang gratis. Test allebei de boekhoudprogramma’s om te zien welk boekhoudpakket het beste bij je past.”

Waar ga je het boekhoudprogramma gebruiken

Wil je een boekhoudprogramma op je mac of ander Apple product gebruiken? Of op je windows computer? Zijn er specifieke boekhoudprogramma’s voor Linux gebruikers? Gelukkig is het antwoord tegenwoordig positief voor iedereen. De beste programma’s zijn gebruiksvriendelijk voor alle platformen. Ubuntu, Mac, Linux, Windows of om te gebruiken op je Ipad of tablet, het is allemaal mogelijk.

boekhoudpakket vergelijken mac

Boekhoudprogramma zzp

Hebben zzp’ers een speciaal boekhoudprogramma nodig? Ja, eigenlijk wel. Een goed zzp boekhoudprogramma houdt rekening met een aantal zaken. Zzp’ers hebben vaak minder tijd en kennis om de administratie bij te houden. Een boekhoudpakket dat automatische koppelingen heeft met bijvoorbeeld de bank of het kassasysteem zorgt dan voor veel tijdswinst. Door de koppelingen kun je ook minder fouten maken.

Als zzp’er wil je tegenwoordig ook niet meer met een schoenendoos vol met bonnetjes naar je boekhouder of accountant. Je scant de bonnetjes in met je smartphone en de bonnetjes en facturen worden digitaal bewaard in je online administratieprogramma.

Beste boekhoudprogramma zzp

Het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers is: goedkoop, eenvoudig in gebruik en online. Een aantal boekhoudprogramma leveranciers hebben speciaal voor Zzp’ers een online boekhoudprogramma gemaakt. E-Boekhouden of Visma eAccounting zijn twee van de top aanbieders voor zzp boekhoudprogramma.

Ons advies voor een gratis zzp boekhoudprogramma is om een online boekhoudpakket abonnement te nemen. Het zijn na de gratis proefperiode vaak lage maandelijkse kosten en je hebt altijd een heel goed en duidelijk overzicht van je financiële situatie. Dit is onmisbaar voor een geslaagde onderneming.

Alle informatie voor Zzp’ers lees je hier!

Boekhoudprogramma overzicht

Er zijn echt tientallen aanbieders van boekhoudsoftware. De laatste jaren zijn alle goede boekhoudprogramma’s ook in the cloud. Hierdoor kun je altijd en overal je administratie bekijken en raadplegen om je huidige financiële positie te raadplegen.

Een aantal voorbeelden van online boekhoudsoftware aanbieders: Exact Online, King, Cash, Rabobank Tellow, Twinfield, Asperion, e-Boekhouden, Unit 4, Thinq boekhouden, one2keep, Informer Online, Acconline, Snelstart, Visma eAccounting, Digitaal Kantoor, MoneyMonk, Offective, Rompslomp, Acumulus boekhouden, Minox,  Davilex Online, DigiBTW, Ficsus, Reeleezee, Yoursminc, Jortt, Yuki, Ciel, Afas, Kleisteen en Flexify.

Boekhoudprogramma Excel

Excel wordt vaak als start gebruikt om de boekhouding in te doen. Dat het een gratis boekhoudsysteem is, wordt als belangrijkste reden opgegeven. Wat ondernemers vaak vergeten is de fouten die er snel insluipen. Deze fouten in bijvoorbeeld de btw-aangifte komen vaak pas later aan het licht en kosten veel (dure) tijd van een boekhouder of accountant om te herstellen.

Specifieke boekhoudprogramma’s

Er zijn voor heel veel verschillende type gebruikers specifieke boekhoudsoftware. Veel hebben hun eigen regels, uitzonderingen en specifieke wensen. Denk aan de verschillen voor een boekhoudpakket voor verenigingen of stichtingen. Voor een webshop of schoonheidssalon. Voor het MKB of een eenmanszaak. Voor een bouwbedrijf of een rijschool.

De meeste online boekhoudprogramma’s hebben modules die specifiek voor een bepaald type onderneming van belang zijn. Zo heb je altijd het beste boekhoudpakket voor je bedrijf.

Wat is het beste boekhoudprogramma

Hoe bepaal je het beste boekhoudpakket? Kijk naar de reviews van huidige gebruikers, die bij de beoordeling staan. Maak voor jezelf een overzicht van belangrijke punten die je wilt hebben in je administratieprogramma.

Voorbeelden van belangrijke punten zijn bijvoorbeeld; facturen maken, btw-aangifte versturen, urenregistratie bijhouden, verlies en winstrekening, bankkoppeling, eigen app en een scan en herken functie. Test vervolgens minimaal twee verschillende aanbieders om te zien welk administratiepakket het beste bij jou past.

beste boekhoudprogramma van nederland

Boekhoudprogramma Mac

Het is bekend dat Apple gebruikers soms tegen kleine user probleempjes aanlopen. Als je de administratie dan goed wilt bijwerken is dit vervelend. Gelukkig zijn de goede online boekhoudprogramma’s geschikt voor Apple devices. Lees hier meer over de tips en voorbeelden van boekhoudsoftware voor de mac.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf € 35 per maand

5 sterren waardering
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers)

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

 e-Boekhouden.nl review

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *