5x tijd besparen: facturen maken met een programma in de cloud

door | 13 augustus 2018

Facturen maken met een programma en benieuwd wat dat oplevert? Houd 5x meer tijd over, door gebruik te maken van handige factuur software die van het maken van facturen een fluitje van een cent maakt. U bent veel sneller klaar met de administratie, zodat er tijd overblijft voor taken die meer opleveren. Zodat u de handen vrij heeft om te ondernemen, terwijl het factuurprogramma of de software ervoor zorgt dat uw klanten hun betalingen netjes en op tijd doen.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Er gaat tijdens het maken van facturen veel tijd zitten in de diverse werkzaamheden die daarbij komen kijken. U kunt dan denken aan het verzamelen van de gegevens van de klant, net als het vermelden van uw eigen gegevens. Inclusief het juiste btw-tarief en natuurlijk een omschrijving van de werkzaamheden. Daarna is het belangrijk om voor een professionele uitstraling van de factuur te zorgen, waarna u die kunt versturen. Een factuurprogramma of software kan automatisch bijhouden wie de mailtjes met de facturen heeft ontvangen en gelezen, zodat u ook het debiteurenbeheer automatisch een stuk eenvoudiger maakt.

Gegevens van de Kamer van Koophandel inladen

Het verzamelen van gegevens van klanten is een belangrijke taak, maar helaas ook iets dat veel tijd kost. Dat betekent in de praktijk namelijk dat u op zoek zal moeten naar de adresgegevens van een klant. Aan de hand van een bedrijfsnaam of bijvoorbeeld op basis van een KvK-nummer.

De Kamer van Koophandel heeft een register met daarin alle gegevens van bedrijven in Nederland. Die gegevens zijn openbaar beschikbaar, ook voor factuursoftware en programma’s die helpen facturen te maken. Dat betekent dat zij de gegevens uit kunnen lezen, om daar veel sneller en makkelijker gebruik van te kunnen maken.

Een factuurprogramma biedt in een aantal gevallen de mogelijkheid om de factuurgegevens van de klant simpelweg uit te lezen, aan de hand van een KvK-nummer of een bedrijfsnaam. Op die manier kunt u sneller facturen maken, zodat u weer door kunt met andere taken voor uw bedrijf.

Alle gegevens standaard op een rij

Zodra de gegevens van de klant op de factuur staan is het belangrijk om die van uw eigen bedrijf te vermelden. Het gaat om de adresgegevens van uw bedrijf, net als het KvK-nummer en het btw-nummer. Die gegevens mogen niet ontbreken, waardoor het prettig is om daar vanuit een factuurprogramma dat u kunt kopen eenvoudig gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een programma in de cloud, zodat u online facturen aan kunt maken met daarop meteen alle gegevens die daarop moeten staan.

Zo voldoet u altijd aan de richtlijnen voor een goede factuur, zonder u daar iedere keer zorgen over te hoeven maken. Sterker nog, u hoeft alleen maar in te vullen welke werkzaamheden u verrichtte of welke goederen u leverde. Op basis daarvan kunt u razendsnel een factuur maken met een programma, om die aan uw klant te versturen.

Het beste factuurprogramma voor zzp'ers is snel, goedkoop en gratis in gebruik

Sjabloon met een professionele uitstraling

Uiteraard is er een sjabloon beschikbaar in het programma dat u gebruikt, zodat u ook de opmaak niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Zorg voor een logo en een paar strakke lijnen voor de professionaliteit, net als voor een helder ontwerp dat duidelijk maakt welk bedrag u wilt ontvangen op welke rekening.

Verschillende factuurprogramma’s bieden de mogelijkheid om diverse sjablonen te gebruiken. Handig als u verschillende facturen wilt sturen, bijvoorbeeld aan particuliere en aan zakelijke klanten. Zo kunt u gebruik maken van een paar handige functionaliteiten, die ervoor zorgen dat u het factureren een stuk sneller kunt doen. Met een sjabloon voor het type factuur dat u wilt versturen. Professioneel en met alle belangrijke gegevens daarop, waardoor het daar in ieder geval niet aan zal liggen.

Ontvangst- en leesbevestiging ontvangen

Na het versturen van de facturen kan het even duren totdat klanten tot betaling overgaan. Ook dat kan in de praktijk veel tijd kosten, bijvoorbeeld om hen na te mailen en te vragen of ze de factuur hebben ontvangen en hebben gezien.

Ook dat kan gelukkig een stuk sneller met een factuurprogramma of software. Het is vaak mogelijk om de facturen vanuit dat programma te versturen. In een aantal gevallen kunt u dan ook meteen vragen om een ontvangst- en een leesbevestiging. Zo kunt u zien of de klant de factuur heeft ontvangen. Als dat niet het geval is klopt het e-mailadres mogelijk niet of is er iets anders aan de hand. Dat kunt u eenvoudig nagaan, zonder dat daar veel tijd in hoeft te gaan zitten.

En merkt u dat de facturen wel worden ontvangen en gelezen, maar niet betaald? Dan is het verstandig om sneller een herinnering te versturen of zelfs een aanmaning. Iets dat vaak ook meteen kan vanuit het factuurprogramma, met daarop de gegevens zoals u die ook op de factuur zelf gebruikte. Op die manier wordt ook dit een stuk makkelijker en sneller, om daar geen kostbare tijd aan te verliezen.

Periodieke facturen aanmaken

Tenslotte kan een factuurprogramma u veel kostbare tijd besparen door automatisch periodieke facturen aan te maken. Factureert u maandelijks aan bepaalde klanten? Met een periodieke factuur kunt u die iedere maand klaar laten zetten in concept, de factuur definitief laten aanmaken of die zelfs al meteen versturen. U heeft er op die manier zo min mogelijk omkijken naar, zodat u zich met andere zaken bezig kunt houden.

Vergelijk online de verschillende mogelijkheden op het gebied van facturatie. Op die manier zorgt u er met een programma om facturen te maken zo snel mogelijk voor dat de administratie weer op orde is en u de bedragen kunt ontvangen voor de geleverde goederen of diensten. Vergelijk de mogelijkheden voor een factuurprogramma of software. Zodat u daar op een handige en vooral snelle manier gebruik van kunt maken.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Categorie: online factureren

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *