Online factureren

Gemakkelijk online factureren, dat is de keuze van succesvolle ondernemers. Met een programma dat dit eenvoudig maakt. Vanuit de software die de belangrijkste gegevens op de factuur alvast invult. En met handige sjablonen, waardoor goede facturering zo min mogelijk tijd hoeft te kosten.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Zelf ook online factureren? Wij zetten een aantal handige tips en overwegingen op een rij. Waarmee jij ervoor zorgt dat je de facturen voortaan online kunt maken. Dus zonder dat je daarvoor software hoeft te downloaden. En met je eigen sjabloon en vormgeving. Voor professionele facturen uit een programma, terwijl je daar bijna gratis gebruik van kunt maken. Vergelijk online de mogelijkheden voor facturatie, zodat je daar zelf een keuze uit kunt maken.

Factuurprogramma of online

Het traditionele factuurprogramma heeft z’n langste tijd gehad. Sterker nog, het aantal ZZP’ers en MKB-ondernemers dat daar lokaal gebruik van maakt neemt sterk af. Het zijn de oplossingen in de cloud die voor ondernemers een veel betere keuze vormen.

Tip: software download je lokaal, om vanaf een eigen computer te gebruiken. Oplossingen in de cloud zijn op iedere computer en ook op mobiele apparaten beschikbaar. Via internet, uiteraard met een gebruikersnaam en wachtwoord om veilig te kunnen inloggen.

Steeds meer ondernemers maken de keuze om online te factureren. Dat is tegenwoordig heel goed veilig mogelijk en hoeft bovendien niet veel te kosten. Dankzij de factuurprogramma’s die in de cloud beschikbaar zijn. Voor een laag bedrag per maand, met de geavanceerde functionaliteiten zoals je die kent van de traditionele software voor de facturering. Het is alleen al vanwege die uitgebreide mogelijkheden de moeite waard om het een keer uit te proberen.

Online factureren voorbeeld factuur voor ondernemers

Een facturatieprogramma geeft je heel veel handige en slimme mogelijkheden.

Het geheim van goede software

Goede software om online te factureren, waar moet die aan voldoen? We zetten een paar belangrijke eisen voor je op een rij:

 • Facturen met sjablonen
  Sjablonen maak je eenmalig aan, om daar vervolgens iedere keer gebruik van te maken. Op die manier hoeft het aanmaken van een nieuwe factuur niet meer dan een enkele of een paar minuten te kosten. Belangrijke tijdswinst, die zich na tientallen tot honderden facturen per jaar snel uitbetaalt.
 • Automatisch KvK-gegevens inladen
  Niet meer nodig om zelf de KvK-gegevens van een klant op te zoeken. Gewoon het KvK-nummer of de bedrijfsnaam invoeren en eenvoudig de gegevens inladen. Om opnieuw tijd te besparen tijdens het online factureren.
 • Automatisch herhaalfacturen aanmaken
  Herhaalfacturen voor klanten die maandelijks diensten afnemen. Om dezelfde factuur nog een keer aan te maken, voor de volgende maand of andere periode. In een paar klikken klaar, om meteen te versturen. De snelst mogelijke manier om online te factureren.
 • Koppeling met de administratie
  Handig om de facturen die je aanmaakt meteen in de administratie op te nemen. Of om ervoor te zorgen dat je een koppeling creëert, waardoor de omzet automatisch in de administratie terechtkomt. Koppelingen vanuit de cloud, zodat de software goed kan samenwerken met eventuele andere pakketten.
 • Verzenden en ontvangstbevestigingen
  Direct verzenden vanuit het online factuurprogramma. Met een ontvangst- en leesbevestiging van klanten, zodat je altijd goed op de hoogte bent.

online factureren voor zzp'ers en andereondernemers

Facturering: maak het jezelf gemakkelijk

Online factureren is voordelig en veilig. En is vooral ontzettend eenvoudig, om het jezelf als ondernemer gemakkelijker te maken. Zodat je een online factuurprogramma kunt gebruiken. Zonder software die je eerst zal moeten downloaden, maar gewoon door daarvoor in te loggen bij de aanbieder.

Online via een veilige verbinding. Waarna je meteen facturen aan kunt maken, je die kunt versturen en je in de gaten kunt houden of klanten die hebben ontvangen. Om het jezelf gemakkelijk te maken, zodat de administratie en vooral het aanmaken en versturen van facturen zo min mogelijk tijd zal kosten. In de cloud op basis van een veilige verbinding, zodat je zo min mogelijk omkijken hebt naar de facturering die er nu eenmaal bij hoort.

Tip: gebruik een factuurprogramma in de cloud, dat je ook vanaf een tablet of zelfs een smartphone kunt benaderen. Om ook onderweg zonder problemen te kunnen factureren.

Online factureren: mogelijkheden vergelijken

Wil je zelf ook online factureren, net als andere succesvolle ZZP’ers en MKB-ondernemers? Je kunt online de mogelijkheden vergelijken, zodat je een factuurprogramma kunt selecteren. Zonder software die je moet downloaden, maar met de een aantal geavanceerde mogelijkheden. Bijvoorbeeld om herhaalfacturen aan te maken en om ervoor te zorgen dat je de gegevens van de Kamer van Koophandel automatisch kunt laten inladen.

Een fijne keuze voor gebruiksgemak, waarmee je er richting de Belastingdienst voor zorgt dat je netjes voldoet aan de verplichte elementen op de factuur. Op die manier wordt online factureren een eitje, zonder dat je daar veel kosten voor hoeft te maken. Goedkoop factureren met een factuurprogramma, dat je vanaf iedere computer kunt bereiken. Vanaf een desktop en een laptop, net als vanaf een tablet of zelfs een smartphone. Of met een app, zodat je ook onderweg eenvoudig mobiel facturen kunt aanmaken en kunt versturen. Welkom in de digitale wereld voor ondernemers.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants