Eenvoudig boekhoudprogramma

door | 22 juni 2016
 • Op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma wat je gemakkelijk zelf kunt bijhouden?
 • Wil je een administratie die je tijd bespaart in plaats van tijd kost?
 • Betaal je liever niet te veel voor je boekhoudpakket en de boekhouder?

In dit artikel gaan we in op de vraag hoe je een eenvoudig boekhoudprogramma vergelijkt en kiest, voor startende ondernemers of ondernemers die al langer bezig zijn.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Eenvoudig boekhoudprogramma vergelijken tips

Er zijn tegenwoordig wel meer dan 50 aanbieders van boekhoudpakketten die je allemaal beloven dat hun boekhoudsoftware de beste is. Waar moet je op letten bij het vergelijken van die boekhoudprogramma’s?

 1. Bepaal hoeveel je zelf wilt doen aan je boekhouding; veel zelf uitvoeren (goedkoper) of juist veel uitbesteden (hogere kosten, maar minder fouten)
 2. Past het programma bij mij en mijn onderneming (zowel visueel als de gebruikte termen en functionaliteiten)
 3. Hoe goed is de ondersteuning van de klantenservice bij eventuele vragen?
 4. Wat zeggen anderen over het boekhoudpakket?

Eenvoudig boekhoudprogramma vergelijken

Eenvoudig boekhoudprogramma zzp en freelancers testen

We hebben in de vorige stap bepaalt aan welke eisen het simpele boekhoudprogramma moet voldoen. Maak met deze lijst een short-list van +/- 3 boekhoudsoftware programma’s die geschikt zijn voor ZZP’ers.

Test uitgebreid alle 3 de boekhoudpakketten van je short-list. Je gaat er tenslotte je succesvolle onderneming in bijhouden. Zet vervolgens alle functionaliteiten naast elkaar vergelijk de voor jou belangrijkste punten. Wel of geen IB-aangifte. Wel of geen uren registratie etc etc.

Je kiest uiteindelijk een eenvoudig boekhoudsoftware pakket ZZP, op basis van je eigen ervaring met de boekhoudpakketten.

Eenvoudig boekhoudprogramma voor verenigingen kiezen

Een vereniging draait vaak op de inzet van vrijwilligers. Een duur boekhoudpakket zit er daarom niet in. De penningmeester wil uiteraard wel een correcte administratie voor de vereniging.

Gemakkelijk en snel navigeren door het menu, een foutje eenvoudig kunnen herstellen, back-ups automatisch zonder omkijken opmaken en de contributie overzichtelijk bijhouden.

Lees in dit artikel de specifieke tips en mogelijkheden voor boekhoudsoftware voor verenigingen.

Eenvoudig boekhoudprogramma voor Mac gebruikers

Er zijn een aantal offline boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor gebruik op een mac. ALLE online boekhoudprogramma’s kunnen altijd op een mac gebruikt worden. Tegenwoordig is alle boekhoudsoftware geschikt voor het Apple OS X platform.

Qua gebruiksvriendelijkheid zie je in dit boekhoudprogramma overzicht welke hoog gewaardeerd wordt.

Tips om een eenvoudig boekhoudprogramma te kiezen, zijn overzichtelijk verzameld in dit blog artikel wat je nu leest.

Eenvoudig boekhoudprogramma voor starters

Als je onderneemt is het belangrijk om je administratie goed geregeld te hebben in verband met je je btw-aangifte. Per maand, kwartaal of jaar zal je immers je btw-aangifte in moeten vullen en afdragen. Dit kan alleen als je jouw financiën goed inzichtelijk hebt. Omdat de Belastingdienst jouw boekhouding indien gewenst ook moet kunnen controleren ben je wettelijk verplicht om je administratie op een duidelijke en overzichtelijke manier bij te houden.

Als je een bedrijf start heb je waarschijnlijk geen ervaring met het opzetten van een boekhouding en wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma. Zo’n programma maakt het jou gemakkelijker om al je financiële gegevens inzichtelijk te noteren. 

Lees hier meer over het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Natuurlijk zijn zulke programma’s beschikbaar in vele soorten en maten, van goedkoop en relatief eenvoudig tot heel duur en gecompliceerd. Echter als beginnend freelancer heb je het meeste baat bij een eenvoudig boekhoudprogramma.

In de meeste gevallen is je bedrijf en dus ook de administratie in de beginfase nog klein en is een eenvoudig basisprogramma (zoals bijvoorbeeld e-Boekhouden) meer dan voldoende.

Hoe kies je een eenvoudig boekhoudprogramma?

Er zijn ontzettend veel administratieprogramma’s beschikbaar en het kan moeilijk zijn om hier een keuze in te maken. Je weet op het eerste gezicht vaak niet welke programma gebruiksvriendelijk is. Let daarom op de volgende aspecten.

Het moet een relatief simpel systeem zijn waarbij je niet te al teveel handelingen hoeft te verrichten. Zo voorkom je dat je fouten maakt en je hele administratie in het honderd loopt. Ook moet het taalgebruik niet te moeilijk zijn. Je wilt natuurlijk wel begrijpen waar het over gaat. Als je meteen al teveel ingewikkelde boekhoudtermen ziet is het programma waarschijnlijk niet geschikt.

Een eenvoudig administratiesysteem zit zo in elkaar dat je eigenlijk niet veel meer hoeft in te vullen dan jouw inkomsten en uitgaven. De rest wordt dan vanzelf bijgewerkt. Let er echter wel op dat het programma volledig is. Dat wil zeggen dat aan de minimale eisen van de Belastingdienst wordt voldaan.

In willekeurige volgorde zijn dit de volgende elementen: In- en verkoopadministratie, debiteuren en crediteuren, grootboek en als dit van toepassing is een voorraadadministratie.  

Eenvoudig boekhoudprogramma vergelijken

Vergelijk de verschillende boekhoudpakketten die zeggen dat ze een “eenvoudig boekhoudprogramma” hebben.

Hieronder vindt je de beste 3 boekhoudsoftwarepakketten die het hoogste gewaardeerd worden. Zowel e-Boekhouden.nl en MoneyMonk zijn gewaardeerd om hun eenvoudige, complete en betaalbare boekhoudpakketten.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Ben je een beginnende ondernemer? En wil je een simpel boekhoudprogramma om ervoor te zorgen dat jouw boekhouding glashelder op orde is? . Wij hebben speciaal een overzicht gemaakt van online boekhoudprogramma’s voor startende ondernemers, freelancers en ZZP’ers. Veelal zorgt deze boekhoudsoftware voor eenvoudig boekhouden en werkt het met een simpel boekhoudprogramma.

Waarom kiezen voor simpel boekhouden?

Er is speciale online boekhoudsoftware voor ZZP’ers, freelancers en startende bedrijven. Dit komt doordat het vaak kleinere ondernemingen zijn, die andere zaken nodig hebben voor de boekhouding. Vaak willen zij het zelf doen en is er geen geld om een boekhouder in te huren. Op Boekhoudprogramma-vergelijken.com kun je de meest gebruikte boekhoudprogramma’s vergelijken voor kleine ondernemers.

Een goedkoop boekhoudprogramma zorgt niet altijd voor eenvoudig boekhouden. Zorg dus bij het vergelijken dat je een proefaccount aanmaakt van twee of drie administratiepakketten. Dit kost weinig tijd, maar geeft je wel de bevestiging dat je kiest voor een boekhoudpakket die bij je past.

simpel boekhoudprogramma voor ondernemers en zzp'ers

Klik op de afbeelding om naar de boekhoudprogramma vergelijker te gaan.

Wat kun je met een simpel boekhoudprogramma?

Een simpel boekhoudprogramma is een programma waarmee je gemakkelijk je eigen boekhouding kunt bijhouden. Daarnaast berekent de boekhoudsoftware ook zelf hoeveel Btw je maandelijks (of per kwartaal of jaar) moet afstaan. Erg handig, want zo maak je hier geen fouten in. In tegenstelling tot sommige complexe boekhoudsoftware, kun je met een simpel boekhoudprogramma ook snel en gemakkelijk de volgende zaken doen:

 • Snel een overzicht creëren van de financiële status van je onderneming
 • Gemakkelijk nieuwe facturen inboeken (ook via je telefoon)
 • Bankkoppeling – koppel het programma aan jouw bank voor nog snellere administratie
 • Extra functies zoals het bijhouden van uren, voorraad, facturen, offertes en meer

Hoe kun je het beste een simpel boekhoudprogramma kiezen?

Nu dat je weet wat je met boekhoudsoftware kunt doen, is het enige wat je nog moet doen, het kiezen van het juiste programma voor jouw onderneming. Je kunt hiervoor de volgende stappen doorlopen:

 1. Neem een kijkje op de overzichtspagina van alle verschillende boekhoudprogramma’s – “Boekhoudprogramma Vergelijken
 2. Lees alle reviews die wij (in combinatie met andere ondernemers) hebben geschreven over elk individueel boekhoudprogramma
 3. Kies de drie programma’s die jou het beste lijken
 4. Houdt een test – Elk programma kun je gratis uit proberen (op zijn minst voor 1 maand).
 5. Nadat je elk boekhoudprogramma hebt uitgetest, kun je een goede keuze maken welk boekhoudpakket het beste past bij jou en jouw onderneming.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Categorie: boekhoudprogramma

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

6 gedachten over “Eenvoudig boekhoudprogramma

 1. Linda

  Erg fijn dat er ook gewoon eenvoudige boekhoudprogramma’s zijn voor mensen (zoals ik 😉 ) die er gewoon niet heel veel verstand van hebben.
  En ideaal dat je vooraf ook programma’s kunt vergelijken zodat je de beste/goedkoopste hebt.

 2. John Klaver

  Ik vond e-boekhouding niet gebruiksvriendelijk, maar dat is gelukkig verandert.

 3. Roy P.

  Als startende ondernemer vind ik het nog al een behoorlijk klus, het bijhouden van je administratie. Het ondernemerschap vind ik heel interessant en een geweldige uitdaging maar ik kan nou niet zeggen dat het financiële gedeelte mijn sterkste kant is. Ga me zeker verdiepen in een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma of toch maar een boekhouder inschakelen.

 4. Ralf de Boer

  Visma eAccounting is een duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk programma! Afgelopen kwartaal voor het eerst met Visma gewerkt. Vindt het een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk programma. Ben overgestapt vanuit accountview. Voordeel vind ik de tal van analysemogelijkheden wat het programma biedt en de koppelingsmogelijkheden met andere systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *