magento wordpress lightspeed webshop

Magento, WordPress of Lightspeed webshop: wat is de beste keuze?

Een Magento webshop bouwen, WordPress webshop beginnen of een Lightspeed webshop maken: wat is de beste keuze om goed van start te gaan? Het valt niet mee om door de bomen het bos te blijven zien en een keuze te maken voor webshopsoftware. Dit zijn namelijk pas drie voorbeelden van softwarepakketten, terwijl er nog veel meer beschikbaar zijn. Magento geldt als de meest professionele keuze, WordPress (WooCommerce) is lekker gebruiksvriendelijk en Lightspeed is betaald en biedt daarmee de beste ondersteuning van de drie.

Naast deze pakketten heeft u de keuze uit allerlei andere pakketten, die het minstens zo gemakkelijk maken om een eigen webshop te beginnen. Vaak betaald, al kunt u een trial gebruiken om de software beter te leren kennen. U kunt online de verschillende pakketten vergelijken, zodat u een goed beeld krijgt van wat er beschikbaar is. We zetten in ieder geval de voor- en nadelen van de drie bekende keuzes op een rij, zodat u die kunt afwegen ten opzichte van de rest van het aanbod.

Magento webshop: groei en flexibiliteit

Een webshop bouwen met Magento? Het is de meest professionele keuze binnen de gratis beschikbare software. Een geavanceerd platform, waar ook diverse grote webwinkels gebruik van maken. Om klanten de best mogelijke online ervaring te bieden, waarbij u tijdens ieder ‘touchpoint’ de informatie aanreikt waar klanten op dat moment op zitten te wachten. Een platform met ontelbare mogelijkheden, maar dat daardoor ook wat complex zal overkomen.

Een webshop maken met Magento is wat dat betreft niet de beste keuze om mee te starten. De software is iets minder gebruiksvriendelijk, om alle mogelijkheden goed aan te kunnen bieden. Dat betekent dat u wat tijd nodig zal hebben om alles onder de knie te krijgen. Bovendien is Magento geschikt voor koppelingen met andere (IT-)systemen, waar wellicht nog geen sprake van is op het moment dat u een eerste webshop wilt gaan opzetten. De professionele keuze binnen het bekende en populaire aanbod, maar minder goed geschikt voor iedereen die hiermee wil gaan beginnen.

WordPress webshop: aanpassen naar uw wens

Een WordPress webshop bouwen? In letterlijke zin kan dat niet, omdat u daarvoor gebruik dient te maken van WooCommerce. Het is een plugin voor WordPress, waardoor het platform dat origineel werd ontwikkeld voor blogs ineens geschikt is om een webwinkel mee te starten. WooCommerce werkt op een eenvoudige manier en is uitermate gebruiksvriendelijk. Dat is prettig, omdat u er daardoor goed mee uit de voeten kunt om uw eerste stappen te zetten op het gebied van eCommerce. Bovendien heeft u de keuze uit tal van functionaliteiten en extra plugins, waardoor de bezoeker hier niets van hoeft te merken.

Houd er rekening mee dat een WordPress webshop beginnen met WooCommerce heel eenvoudig is, maar tot problemen kan leiden als de webshop groter wordt. WordPress is dan vrij log, wat zwaar kan drukken op bijvoorbeeld de laadtijd van pagina’s. Houd er daarnaast rekening mee dat het een gratis pakket is, maar dat er daardoor ook weinig tot geen support beschikbaar is. U kunt de community met ontwikkelaars om hulp vragen, maar er zijn geen medewerkers beschikbaar die u kunnen helpen met concrete problemen of uitdagingen waar u mee te maken krijgt.

Lightspeed webshop: software die voor u werkt

Een Lightspeed webshop bouwen? Het is een betaald pakket om een webshop te beginnen, waar inmiddels meer dan 50.000 klanten in meer dan 100 landen gebruik van maken. Het is een populair pakket om mee te starten, inclusief support door medewerkers die u goed op weg kunnen helpen. De support is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar, zodat u zich ook daar geen zorgen over hoeft te maken.

Aan de andere kant is Lightspeed ook al behoorlijk geavanceerd, waardoor het niet per se het meest gebruiksvriendelijke pakket is om mee te gaan starten. Houd daar rekening mee op het moment dat u een webshop wilt starten en u daar nog weinig ervaring mee heeft. De kans bestaat dat u niet meteen door zal hebben hoe alles werkt. Gelukkig kunt u Lightspeed net als veel andere betaalde pakketten om een webshop te beginnen gratis testen en uitproberen. Probeer op die manier na te gaan welke software u het meest makkelijk vindt werken. Dat zorgt er met name tijdens de beginfase namelijk voor dat het leuk blijft om er mee aan de gang te gaan en de webwinkel tot een succesvol online adres uit te bouwen.

Webshop bouwen: goedkope pakketten vergelijken

Een webshop bouwen met Magento, WordPress, Lightspeed of een van de andere pakketten die u online met elkaar kunt vergelijken? Wij zetten graag een paar handige tips op een rij om een eigen webshop te beginnen. Zo weet u goed wat er bij komt kijken en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Prettig, vooral op het moment dat u nog geen ervaring heeft met een eigen webwinkel of zelfs een eigen website. Het zal niet lukken om alle beginnersfouten te voorkomen, maar we kunnen u op die manier wellicht wel helpen om van die fouten te leren en de grootste blunders toch te omzeilen.

Ontdek online wat er bij komt kijken om een eigen webshop te beginnen. We leggen het uit aan de hand van praktische tips, net als op basis van de verschillende pakketten die er beschikbaar zijn om daarmee aan de slag te gaan. Software die op een eenvoudige manier in elkaar zit en gebruiksvriendelijk werkt of die er juist voor zorgt dat u zoveel mogelijk professionele mogelijkheden heeft. Wij zetten het voor u op een rij, zodat u dit zelf kunt vergelijken en daar online een goede keuze uit kunt maken.

Lightspeed webshop review