Facturatie

Facturatie voor ZZP’ers en MKB-ondernemers. Zo eenvoudig en snel mogelijk, om daar zo min mogelijk tijd aan te hoeven besteden. Maar, met de belangrijke eisen van de Belastingdienst waar een factuur aan moet voldoen.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Goede facturatie is belangrijk voor iedere ondernemer. Het is aan de andere kant prettig om daar niet teveel tijd aan kwijt te zijn. En het overzicht te behouden over de uitstaande facturen, de openstaande bedragen en de betalingen die er binnenkomen. Het is mogelijk om dat handmatig bij te houden, maar het werkt voor de meeste ondernemers een stuk beter om dit digitaal te doen. In de cloud, met een factuurprogramma om online te factureren. En om facturen te maken, aan de hand van een voorbeeld of op basis van de richtlijnen die er gelden binnen de software. Voor geslaagde facturatie, die weinig tijd kost en er toch voor zorgt dat klanten een professionele factuur voor de geleverde diensten of goederen ontvangen.

Online factureren: met een factuurprogramma

Facturatie vraagt vandaag de dag om een online programma. Om digitaal te factureren en die als PDF of direct vanuit het programma per e-mail te versturen. Met een programma om de facturen eenvoudig op te stellen en bij te houden welke facturen er zijn verzonden.

Een factuurprogramma voor zzp'ers is snel, goedkoop en gratis in gebruik

Tip: veel factuurprogramma’s kunnen de facturatie verzorgen en bovendien bijhouden of klanten de factuur hebben ontvangen en gelezen.

Een goed programma voor de facturatie biedt een aantal verschillende mogelijkheden:

  • Snel facturen maken door KvK-gegevens automatisch in te laden
  • Facturen maken aan de hand van sjablonen
  • Direct facturen versturen, met ontvangstbevestigingen

De betere programma’s werken bovendien in de cloud, waardoor het niet meer nodig is om die lokaal te downloaden. Het grote voordeel daarvan is dat je inzicht hebt in de facturatie, gewoon door verbinding te maken met internet. Op een eigen computer of een andere. Op een laptop of een desktop, net als op een tablet en in een aantal gevallen zelfs op een smartphone. Om ook onderweg de facturen te kunnen maken of in het programma na te kunnen gaan welke facturen er op dit moment openstaan.

De software voor facturatie heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en zit daardoor anders in elkaar dan een paar jaar geleden. Het is niet meer nodig om de factuur op kantoor op te stellen en ook op die computer bij te houden welke bedragen er wel of niet zijn voldaan. In plaats daarvan is de software heel flexibel beschikbaar. Gewoon via de cloud, uiteraard met een gebruikersnaam, een wachtwoord en een veilige verbinding om alleen jou toegang te hoeven geven. Net als medewerkers die er mee aan de slag gaan, dankzij de programma’s voor facturatie voor ZZP’ers en MKB-organisaties.

Waar kun je eenvoudig, goedkoop en snel facturen versturen en je facturatie bijhouden

Factuur maken: gebruik een voorbeeld factuur

Een factuur maken door de software daarvoor in de cloud te gebruiken? Dat kan heel eenvoudig, gewoon dankzij de richtlijnen die de programma’s daarvoor zelf hanteren. Ze bieden je de mogelijkheid om een sjabloon in te stellen.

Tip: zorg voor een factuur met je eigen logo en bedrijfsgegevens. Om te voldoen aan de verplichtingen door de Belastingdienst, en om professioneel over te kunnen komen.

De programma’s maken de facturatie gemakkelijk. Je hoeft geen factuur meer te maken door zelf na te gaan welke belangrijke eisen er gelden. In plaats daarvan is het voldoende om de stappen in het programma te volgen. Die geven je goed aan welke gegevens je in moet voeren, om de gewerkte uren of geleverde goederen in rekening te kunnen brengen.

En ben je toch benieuwd naar de elementen die van belang zijn op een factuur, om er daarmee voor te zorgen dat je tijdens de facturatie niets over het hoofd ziet? In dat geval kun je gebruik maken van een voorbeeld factuur. Die geeft je goed aan waar je allemaal rekening mee dient te houden en welke gegevens er aanwezig moeten zijn.

Gebaseerd op de regels en richtlijnen zoals de Belastingdienst die hanteert. Voor facturen in een programma waardoor jij geen omkijken hebt naar de facturatie. Omdat je er vanuit kunt gaan dat alles in orde is. Met jouw btw- en KvK-gegevens, net als die van jouw adres en die van de ontvanger van de factuur. Belangrijke elementen die je in het voorbeeld terug zal zien. Zodat je daar zelf mee aan de slag kunt, of je het de software kunt laten doen.

online factureren voor zzp'ers en andereondernemers

Facturatie: vergelijk de mogelijkheden

Op zoek naar een oplossing voor de facturatie binnen je onderneming? Of je nu ZZP’er bent of een MKB-bedrijf hebt, het versturen van de facturen is belangrijk voor een gezonde organisatie. Zodat je de diensten of goederen die je levert daadwerkelijk in rekening kunt brengen en je daar de vergoeding voor ontvangt.

De Belastingdienst vereist een aantal elementen voor een goede administratie, en adviseert vooral duidelijkheid. Duidelijkheid voor jezelf, zodat je goed weet wat erin komt en eruit gaat. En daarbij speelt vooral de facturatie een belangrijke rol. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van software die eenvoudig werkt. Die je altijd en overal inzicht biedt vanuit de cloud. En die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je automatisch KvK-gegevens kunt inladen, waardoor het anders dan in Excel niet nodig is om die zelf op te zoeken.

 

Je kunt online de mogelijkheden voor facturatie vergelijken. En beter nog, je hebt de mogelijkheid om de beschikbare software gratis uit te proberen. Gedurende een week of een andere periode, om een aantal facturen te maken. Test zelf hoe jij de facturatie het best kunt regelen, met de programma’s die je dat gratis laten ervaren.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants