Online boekhouden

Online boekhouden: het systematisch bijhouden van financiële feiten in een boekhoudprogramma die je via internet overal kunt bijwerken en inzien.

Als ondernemer heb je een druk bestaan waarin je onderneming vaak je lust en je leven is. Je bent bezig met je bedrijf op te bouwen en daarin blijft soms wat weinig tijd over voor een verplicht nummer als het bijhouden van de administratie.

Online boekhouden biedt daarin een uitkomst. Geen duur offline boekhoudprogramma waar je de weg niet in kan vinden. Snel, eenvoudig en betaalbaar via een online boekhoudprogramma is de oplossing.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

vanaf  42 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor; BV, NV, MKB en accountants

Keurmerk Zeker Online

15 mnd GRATIS! - vanaf 8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Waarom kiezen voor online boekhouden

Tegenwoordig is er zowel goede en eenvoudige boekhoudsoftware voor een Zzp’er,  eenmanszaak, vereniging of stichting. Maar ook complexe administraties voor accountants, boekhoudkantoren, BV’s en NV’s zijn online goed en eenvoudig bij te houden.

Als je minder tijd kwijt bent aan de administratie heb je automatisch meer tijd om aan je bedrijf te besteden. Online boekhouden begint vaak met het vergelijken van boekhoudprogrammas die de verschillende aanbieders op internet aanbieden.

Lees reviews en ervaringen van anderen over bepaalde boekhoudpakketten en maak gebruik van interessante kennismakingsaanbiedingen. Online boekhouden kan je op den duur geld besparen omdat je automatisch de btw-aangifte kunt versturen en andere verplichte aangiftes op tijd naar de belastingdienst verstuurd.

Hoe maak je een begin met online boekhouden

Het online boekhouden geeft je naast meer tijd ook een beter inzicht in je onderneming. Je kunt de boekhouding altijd en overal bijwerken. De nieuwste boekhoudprogramma’s bieden je zelfs de mogelijkheid om foto’s van bonnetjes te uploaden.

Deze hoef je dan niet meer over te typen in het programma. Je bespaart op papier en kan geen bonnetjes meer kwijt raken door deze extra mogelijkheid.

Online boekhouden geeft je altijd een actuele stand van zaken en bijvoorbeeld een winst- en verliesrekening of een balansoverzicht is zo geprint.

Online boekhouden vergelijken

Kiezen van de juiste online boekhouding

Beoordeel de verschillende pakketten zelf en kies dan als ondernemer de beste boekhoudsoftware die bij jou en je bedrijfsactiviteiten past. Elk pakket dat op de markt beschikbaar is heeft zijn eigen sterke en soms ook zwakke punten.

Alvorens je definitieve keuze te bepalen is het verstandig om een paar verschillende boekhoudprogramma’s uit te proberen. Nadat je je keuze hebt bepaald kun je jaren vooruit en ben je er zeker van dat de boekhouding altijd up-to-date is.

Voordelen online boekhouden vergelijken

De voordelen van online boekhouden vergelijken zijn eindeloos. Maar wat is voor jou de reden om online boekhoudprogramma’s te vergelijken?

  1. Ben je ondernemer en op zoek naar een simpel en gemakkelijk boekhoudprogramma?
  2. Wil jij je boekhouding weer onder eigen controle brengen of ben je klaar met het betalen van hoge bedragen voor boekhoudkantoren?
  3. Wil je geld besparen met online boekhouden?

In dit artikel leggen we je kort de voordelen van online boekhouden vergelijken uit. Daarna geven we je ook een kort stappenplan hoe jij het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming kan vinden.

Met online boekhouden vergelijken tijd besparen

In plaats van zelf elk programma uit te hoeven testen, kun je op onze site simpelweg een aantal criteria kiezen, en dan je keuze hierop baseren. Denk onder andere aan de volgende criteria:

  • Wat voor onderneming is jouw bedrijf? ZZP, freelance of een eenmanszaak.
  • Hoeveel ervaring heb je met boekhouden? (heb je uitgebreide hulp en support nodig van het programma, of kies je liever voor een programma dat alleen de basics heeft)
  • Wil je ook toegang tot het boekhoudprogramma via je telefoon? (voor wanneer je een factuur krijgt bij klanten en je je laptop niet bij hebt)
  • En uiteraard: hoeveel wil je betalen voor het boekhoud programma?

Wanneer je voor jezelf antwoord hebt gegeven op de bovenstaande vragen zul je al een stuk helderder beeld hebben wat voor boekhoudsoftware je zoekt. Het maakt het online boekhouden vergelijken een stuk gemakkelijker!

Stappenplan online boekhouden vergelijken

De volgende stap in het online boekhouden vergelijken is dat je het boekhoudprogramma overzicht zoekt van alle boekhoudprogramma’s die wij getest hebben. Met de antwoorden op de vorige vragen kun je er nu een paar uitkiezen die het beste bij je passen.

Waarom een paar verschillende boekhoudpakketten testen? Dat is omdat je dan goed kunt bepalen of een boekhoudpakket bij je past. Vrijwel elk online boekhoudpakket mag je een maand lang gratis testen. Sommige zelfs 3 maanden of een heel jaar!

Zo kun je dus verschillende administratie programma’s proberen – en uiteindelijk het boekhoudpakket kiezen die het beste bij jou en je onderneming past!

Start nu met online boekhouden vergelijken.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

vanaf  42 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor; BV, NV, MKB en accountants

Keurmerk Zeker Online

15 mnd GRATIS! - vanaf 8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Waarom boekhouden online

Als je ZZP’er, freelancer of beginnende ondernemer bent, dan zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden in de dagelijkse gang van zaken. Niet alleen moet je er voor zorgen dat al je klanten tevreden zijn en je genoeg verdient om rond te komen, je moet ook je eigen administratie op orde hebben.

De administratie van je bedrijf is voor sommige ondernemers nog vrij ingewikkeld. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook boekhouden online. Wil je weten waarom je beter kunt boekhouden online en wat andere voordelen hiervan zijn? Lees dan verder!

e-boekhouden.nl boekhoudprogramma beoordeling

klik op de afbeelding voor meer informatie over e-Boekhouden.nl.

Waarom boekhouden online?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor boekhouden online is vanwege de extra functies die veel boekhoudprogramma’s te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan een functie die direct de BTW berekent die je aan de overheid moet betalen.

Daarnaast is de kans ook groot dat je als ondernemer vaak op pad bent.  Door boekhouden online heb je overal toegang tot je boekhouding. Handig als je onverwachts facturen op moet zoeken of gegevens in moet vullen terwijl je niet op kantoor bent.

Voordelen van boekhouden online

Zoals eerder vermeld kun je bijvoorbeeld het bedrag berekenen wat je aan BTW moet afstaan – erg handig want dit is vaak een flinke berekening voor de meeste ondernemers. Maar er zijn ook nog een aantal andere voordelen van boekhouden online. Hier een kort overzicht:

  • Grote keuze aan verschillende boekhoudprogramma’s. Elk programma is net iets anders en is toegespeeld op een andere branche. Zo zijn er programma’s die voor freelancers zijn gemaakt, en andere weer voor eenmanszaken.
  • Foutencontrole. Veel ondernemers gebruiken nog Excel voor hun boekhouding. Excel is en fantastisch programma hiervoor – echter moet je wel precies weten wat je aan het doen bent. Eén klein foutje dat onopgemerkt blijft kan misschien wel honderden euro’s kosten. Met boekhouden online wordt alles gecontroleerd en zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Online boekhouden voor Zzp’ers

Zzp’ers kiezen steeds meer voor online boekhouden. Waarom? Het bespaart tijd en geld. Je kunt je administratie altijd en overal bijwerken en inzien. Je houdt meer tijd over voor écht ondernemen en inkomsten verdienen. Daarbij zijn er een aantal boekhoudprogramma’s die special zijn ontwikkeld voor Zzp’ers. Lees meer informatie waar Zzp’ers geld mee kunnen verdienen en tijd kunnen besparen op hun online boekhouding.

Online boekhouden met online factureren

Ben je op zoek om je facturen online te versturen? Weet je eigenlijk nog niet of dit iets is voor jou? Bekijk dan de onderstaande video van The Happy Financial. Marjan legt haarfijn uit wat de voordelen van online factureren zijn.