Beste boekhoudprogramma zoeken doe je zo; 5 tips!

door | 17 juni 2022
 • Ben jij op zoek naar het beste boekhoudprogramma?
 • Wil je een goed en duidelijk beeld hebben voordat je gaat testen?
 • Gebruik je de ervaringen van anderen om meer informatie te vergaren?

Vergelijk de beste boekhoudprogramma’s die er op dit moment op de markt zijn. Test minimaal 2 of 3 boekhoudsoftware leveranciers om te kijken welk boekhoudpakket het beste bij jou past.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Wat is het “Beste boekhoudprogramma”

Het antwoordt verschilt per gebruiker. Ben je een startende ondernemer of juist al een ervaren ondernemer? Ben je ontevreden over je huidige boekhoudsoftware? Wil je een webshopkoppeling of andere automatiseerfuncties gebruiken? Of heb je een goede boekhoudreview gelezen en wil je de boekhoudpakketten vergelijken.

Wij leggen per gebruiker uit welk pakket het beste aansluit bij die specifieke doelgroep.

Beste boekhoudprogramma zzp

Zzp’ers werken lange dagen. Hebben eigenlijk “overal” verstand van nodig. Maar hebben vaak een “prettig hekel” aan de administratie. Je zoekt dus naar een boekhoudprogramma wat jouw ontlast in plaats van energie kost.

Belangrijk voor deze doelgroep is een goedkoop en eenvoudig boekhoudprogramma waar wel veel kennis en kunde is van de klantenservice. Jij wilt snel en goed geholpen worden bij een vraag waar je tegenaan loopt. En niet 2 dagen wachten op een reactie.

Een App waarmee je facturen en bonnetjes direct je administratie in kan schieten is ook een must.  e-Boekhouden.nl en MoneyMonk lopen op allebei de punten voorop en zijn allebei sterk aan te raden om te testen naast elkaar.

Eenvoudig taalgebruik en een gemakkelijke werkomgeving helpen je om snel en eenvoudig zelf je boekhouding bij te houden. Hiermee bespaar je een aanzienlijk bedrag, waar je andere dingen mee kunt doen. Een zzp-verzekering bijvoorbeeld.

Wil jij zo min mogelijk tijd aan je boekhoudprogramma besteden? Kies dan voor Visma eAccounting; foto maken, uploaden en klaar! Iets hogere maandkosten, maar elk uur dat jij aan je administratie bespaart kun je aan je bedrijf werken. Hoeveel is je dat waard?!

Wat is het beste boekhoudprogramma? boekhoudprogramma-vergelijken.com geeft het antwoord!

Beste online boekhoudprogramma

Met online boekhoudsoftware zorg je ervoor dat je overal met internetverbinding, je bedrijfsgegevens kunt bekijken. Up to date en real-time. Het beste online boekhoudpakket zorgt voor:

 • Tijdsbesparing, door handige koppelingen met bijvoorbeeld je bank
 • Inzicht, hoe je ervoor staat met je onderneming
 • Snellere betaling van openstaande facturen door automatische herinneringen en waarschuwingen
 • én flexibiliteit tijdens het ondernemen, je kunt overal je boekhouding “even” bijwerken.

Beste boekhoudprogramma eenmanszaak

Met de boekhouding van je eenmanszaak wil je snel en eenvoudig je zzp administratie bijhouden. Heerlijk als je alleen maar inkomsten en uitgaven hoeft in te boeken. De btw-aangifte rolt er dan vanzelf uit met één druk op de knop.

Als dan ook de fiscale voordelen voor ondernemers nog automatisch worden berekend, ben je verkocht. Zo bespaar je een heleboel tijd en energie om zaken uit te zoeken. Acumulus e-Boekhouden.nl en Visma eAccounting zijn de boekhoudsoftware partijen die bij deze doelgroep het beste aansluiten.

Beste boekhoudprogramma mkb

Ook het MKB is niets zonder een gedegen administratie. Niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk. Maar iedere MKB’er heeft zijn eigen wensen voor de administratie. En die wensen veranderen ook nog eens als het bedrijf gaat groeien.

Een boekhoudprogramma die modulair is opgebouwd geeft je grip op de kosten. Heb je bepaalde modules niet nodig; betaal er dan ook niet voor. Klinkt logisch, maar wordt nog zo vaak verkeerd afgestemd en onnodig betaald. Zonde van het geld.

Exact Online is een goed en betrouwbaar voorbeeld van zo’n modulair boekhoudsysteem. Een alternatief om te vergelijken met Exact online is e-Boekhouden.nl. Met een 9,3 score (280+ reviews) op Trustpilot is dit het hoogst gewaardeerde boekhoudprogramma.

beste boekhoudprogramma Mac

De boekhouding eenvoudig en snel op je mac is uitstekend te doen. Boekhoudpakketten hebben de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt en bijna alle hoog gewaardeerde boekhoudprogramma’s zijn geschikt voor gebruik op de Mac.

Deze leveranciers scoren hoog en zijn ook nog eens zeer stabiel op de Mac:Accounts

Free Trial

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Sub-domains

MoneyMonk

€ 15

Per maand

Eerste 6 mnd 25% korting

Gratis 30 dagen uitproberen 

95 % aanbevolen

Geschikt voor: ZZP, Eenmanszaak & MKB 

Incl. Scan & Herken, btw-aangifte, automatische bankkoppeling & facturatie  


e-Boekhouden.nl

GRATIS

Per maand

1e jaar gratis*, daarna vanaf € 7,95 

Gratis 30 dagen uitproberen

96% aanbevolen

Geschikt voor: Starters, ZZP, Eenmanszaak, MKB, VOF, BV, Holding & Accountants 

Incl. Scan & Herken, btw-aangifte, automatische bankkoppeling & facturatie 

Hoogst gewaardeerde boekhoudprogramma

op Trustpilot.nl (9,2!)

VAAKSTE AANBEVOLEN

Exact Online

€ 35

Per maand

Zeer uitgebreid

Gratis 30 dagen uitproberen

94 % aanbevolen

Geschikt voor: ZZP, Eenmanszaak, MKB, VOF, BV, Holding & Accountants 

Incl. Scan & Herken, btw-aangifte, automatische bankkoppeling & facturatie 

 

Categorie: boekhoudprogramma

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Een gedachte over “Beste boekhoudprogramma zoeken doe je zo; 5 tips!

 1. Jeroen Veryser

  Geachte

  op het eerste zicht mis ik een analytische module op exact. Het programma an sich is eenvoudig maar als je geen dimensies kan meegeven aan je aankopen & verkopen, kun je nooit een gedegen analyse maken van je resultaten.

  Veel KMO’s hebben verschillende kosten – en opbrengstposten, en door dimensies toe te kennen bij het inboeken van aankoop – en verkoopfacturen kun je deze kosten apart analyseren.

  Misschien heb ik die module over het hoofd gezien?

  Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *