Tellow boekhouden

Ervaring Tellow boekhouden

Welke ervaring heb jij met Tellow boekhouden? Dit boekhoudprogramma wat door de Rabobank is opgezet, zegt dat het zzp’ers alles biedt om hun administratie eenvoudiger te maken.

review Tellow boekhouden
Een overzicht van het Tellow dashboard op de laptop en de smartphone.

Online boekhouden zorgt voor veel tijdsbesparing en met Tellow boekhouden, zou dit nog makkelijker te realiseren zijn. Maar wat zijn de ervaringen Tellow die wij op waarde kunnen schatten? Ja er zit een urenregistratie in, je kunt bonnetjes eenvoudig inscannen, de App is redelijk gebruiksvriendelijk en je hebt op één plek een goed overzicht van je huidige financiële situatie. Is dat dan alles wat je nodig hebt met een zzp boekhoudprogramma?

Via deze link kun je Tellow zelf helemaal gratis uitproberen.

Review Tellow

Tellow boekhouden is eigenlijk vooral met een boekhoud App werken. De App helpt je om aan het einde van de maand of het kwartaal geen berg met bonnetjes nog te moeten verwerken. Tellow is gekoppeld aan je zakelijke rekening (zoals bijvoorbeeld dé beste ondernemersrekening van de Knab Bank) en “ziet”aan de transacties wat je doet. Heb je een nieuwe agenda gekocht en net betaald? Tellow stelt gelijk de vraag of je de bon wilt scannen. Maak een foto van het bonnetje en het boekhoudprogramma van Tellow doet de rest.

ervaring Tellow boekhouden online boekhoudprogramma

Wil je facturen versturen? Dat kan altijd en overal met de App. De facturen worden uiteraard inclusief je eigen logo netjes verstuurd en hierbij wordt er voldaan aan de laatste eisen aan een factuur. Wil je liever geen boekhoudprogramma maar gewoon een factuurprogramma? Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van een programma voor de facturatie.

Dit lijkt allemaal interessant, maar er zijn ook andere ervaringen met Tellow; je krijgt binnen 2 werkdagen je inlogcode. Dit is niet gebruiksvriendelijk als online boekhoudpakket. Het is echt alleen maar bedoelt voor zzp’ers. Heb je een BV die je graag wilt aanmelden; helaas, dit gaat niet lukken. Verder zijn er meerdere negatieve ervaringen bij het aanmaken van een account. Dit zorgt niet voor een prettige start helaas.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Tellow boekhouder

Wil je graag zorgeloos werken vanuit een online boekhoudprogramma samen met een boekhouder? Dat kan redelijk met deze boekhoud app. Er zijn een aantal boekhouders die Tellow boekhouden ondersteunen.Er zijn wel meer boekhouders en accountants die bijvoorbeeld Exact Online of e-Boekhouden ondersteunen, maar Tellow boekhouden wordt ook geregeld verzorgd.

Vaak is een samenwerking met een Tellow boekhouder als volgt; jij als ondernemer doet al het regelwerk (bonnetjes inscannen, facturen maken, herinneringen versturen, betalingen regelen etc.) en de boekhouder of accountant zorgt voor bijvoorbeeld de jaarafsluiting.

Tellow probeert zoveel mogelijk te automatiseren van je boekhouding. Visma eAccounting is een ander boekhoudprogramma dat hier goede stappen in heeft gezet.

review Tellow boekhouden

Tellow kosten

Wat zijn de kosten van Tellow boekhouden? De huidige prijs is € 5,- per maand. Dit lijkt een lage prijs, maar er komt ook nog 29 cent bij per bon of factuur. Met 10 bonnen die je in een maand inscand en 2 facturen die je waarschijnlijk gemakkelijk verstuurd kom je al ruim boven het maandbedrag van bijvoorbeeld e-Boekhouden.

De kosten per bon of factuur waren bij het begin zelfs 49 cent per bon of factuur, dus we sluiten niet uit dat dit in de toekomst nog lager wordt. Dit zou de totale Tellow kosten verder naar beneden halen.

De lagere basiskosten zijn dus niet de totale Tellow kosten van je boekhoudprogramma. Er is wel een gratis proefperiode, maar als je als zzp’er echt wilt besparen op een online boekhoudprogramma kun je beter kijken naar Visma boekhouden (12 maanden gratis) en e-Boekhouden (zelfs 15 maanden gratis!).