voorbeeld factuur

Een voorbeeld factuur gebruiken? Zorg ervoor dat je goed weet wat er op de factuur moet staan en welke sjablonen je daarvoor kunt gebruiken. Met of zonder btw, of door die te verleggen naar een klant uit de Europese Unie met een eigen btw-nummer.

Een factuur maken aan de hand van het voorbeeld, met daarop alle belangrijke gegevens. Zodat je netjes voldoet aan de regels en richtlijnen van de Belastingdienst. Om zelf facturen te versturen als ZZP’er of om jezelf dat als MKB-organisatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wij zetten de eisen in het factuur voorbeeld voor je op een rij, zodat je daar goed van op de hoogte bent. Dit geldt voor alle ondernemers. Of je nu een bedrijf gaat starten of al even ondernemer bent.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Factuur voorbeeld: dit staat erop

De voorbeeld factuur laat goed zien dat er verschillende gegevens van belang zijn. Volgens de officiële richtlijnen van de Belastingdienst, waar een factuur aan dient te voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je het factuur voorbeeld kunt volgen als je die wilt maken.

 • Jouw naam en die van de afnemer
  Zorg ervoor dat jouw volledige naam op de factuur staat, net als die van de afnemer.
  Let op: het gaat om de juridische naam. Dit mag ook een handelsnaam zijn, als die bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat op het adres dat je verderop gebruikt.

  Tip: gaat het om een fiscale eenheid? Gebruik dan de naam van het onderdeel dat de prestatie levert.

 • De beide adressen
  Vermeld je volledige adres, net als dat van de afnemer. Het gaat hier om het adres waar de onderneming daadwerkelijk gevestigd is, een postbusnummer is niet voldoende.
 • Jouw btw- en KvK-nummer
  Zorg op de factuur zowel voor jouw btw-nummer als je KvK-nummer. Dit is belangrijke officiële informatie, die volgens het factuur voorbeeld niet mag ontbreken.
 • De datum en een opeenvolgend nummer
  Je vermeldt op de factuur de datum waarop je die uitreikt, net als een opeenvolgend nummer. Op die manier kun je de facturen nummeren en kan de Belastingdienst de administratie controleren.
 • De goederen of diensten
  Op de factuur vermeld je verder de goederen of de diensten die je levert. Doe dat zo concreet mogelijk, zodat later goed te herleiden is waar het om ging.
 • De hoeveelheid en datum
  Je vermeldt bij het leveren van goederen of diensten het aantal daarvan. Het kan bijvoorbeeld gaan om een aantal stuks, net als om een aantal uren. Hierbij geldt opnieuw dat het belangrijk is om dat zo concreet mogelijk te doen.
 • Het bedrag
  Voor de goederen of de diensten die je levert bereken je het bedrag. Een bedrag per stuk, dat je kunt vermenigvuldigen met het aantal of het aantal uren. Op die manier bereken je ook het totaalbedrag op de factuur.
  Let op: het gaat hier om bedragen exclusief btw, want die komt hierna aan bod.
 • Het btw-tarief en het btw-bedrag
  Zoals je op een factuur voorbeeld kunt zien vermeld je vervolgens het btw-tarief dat je in rekening brengt. Het kan gaan om 0 procent btw, 6 procent btw of 21 procent btw, afhankelijk van de goederen en/of de diensten die je levert.
  Tenslotte zorg je voor het btw-bedrag en tel je het bedrag exclusief de btw en de btw bij elkaar op om tot het totaalbedrag op de factuur te komen.
Een factuurprogramma voor zzp'ers helpt ondernemers om hun facturen snel en eenvoudig te versturen

lees meer over het beste factuurprogramma voor zzp’ers. Klik op de afbeelding.

Met of zonder btw

Vooral het factureren met of zonder btw is soms lastig. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de btw die je in rekening moet brengen. Het kan dan gaan om 6 procent of 21 procent. In sommige gevallen is het niet nodig om btw te berekenen. En bij klanten in de Europese Unie (buiten Nederland) met een eigen btw-nummer kun je de btw ‘verleggen’. Je kunt in een voorbeeld factuur goed zien hoe je dat kunt aanpakken, om daarmee netjes te voldoen aan de regels van de Belastingdienst.

Zelf maken: online programma’s

Je kunt zelf een factuur maken, met de online programma’s die daarvoor geschikt zijn. Op die manier kun je online factureren en er ook meteen voor zorgen dat je voldoet aan de regels die daarvoor gelden. De online facturatieprogramma’s zorgen er namelijk voor dat je de gegevens stuk voor stuk zal invullen. Aan de hand van de daarvoor geldende regels, waardoor je de belangrijke onderdelen minder snel over het hoofd zal zien.

Je hebt in de factuurprogramma’s bijvoorbeeld de mogelijkheid om aan de hand van een voorbeeld factuur de btw in te voeren, net als de beschrijving van de goederen of diensten. Verder is er op de factuur die je kunt maken ruimte voor jouw adres en dat van de ontvanger, net als voor jouw btw-nummer en KvK-nummer. Op die manier zie je minder snel iets over het hoofd dan in Excel. Dat voorkomt fouten en problemen bij een eventuele controle.

Gebruik bij voorkeur dus een factuur voorbeeld, net als een online facturatieprogramma. Op die manier heb je een duidelijke beschrijving tot je beschikking die je kunt volgen. Net als een programma dat je stuurt in de informatie die je moet invullen. Om dat zo soepel en eenvoudig mogelijk te doen, waarbij je geen onnodige fouten maakt. Om snel te kunnen factureren en jouw factuur te kunnen versturen aan je klanten.

Een factuurprogramma voor zzp'ers is snel, goedkoop en gratis in gebruik

Voorbeeld factuur: mogelijkheden vergelijken

Aan de hand van een voorbeeld factuur zorgen voor facturen die je aan klanten kunt versturen? Wij helpen je graag de programma’s voor goede facturatie met elkaar te vergelijken. Zodat je een goed beeld krijgt van wat er beschikbaar is, om jou het factureren zo gemakkelijk mogelijk te maken.

En de beste manier om dat zelf te ervaren? Probeer de factuurprogramma’s een keer uit. Op die manier kom je erachter hoe ze werken en ervaar je zelf hoe gemakkelijk dat werkt. Zodat je er geen factuur voorbeeld meer bij nodig hebt, omdat je die zelf heel eenvoudig kunt maken.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants