Administratie vereniging: bespaar met de ledenadministratie en de boekhouding in één

door | 20 augustus 2018

De administratie voor de vereniging doen met het beste programma dat daarvoor geschikt is? Combineer een pakket voor de ledenadministratie met een boekhoudprogramma voor verenigingen. Op die manier slaat u twee vliegen in één klap, terwijl u de software in de cloud kunt gebruiken en daar eenvoudig mee kunt werken.

Een online boekhoudprogramma voor verenigingen is de beste keuze, vooral als de software bovendien toegankelijk is. Wij zetten 4 handige tips voor u op een rij, met de aanbeveling om de software altijd uit te proberen tijdens de gratis trial:

  • Werk online met software in de cloud: online werken
  • Beveilig de gegevens: boekhouding en ledenadministratie
  • Kies voor eenvoudige administratie voor de vereniging
  • Let op de kosten: houd het in de hand
  • Probeer de administratie voor de vereniging uit

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Software in de cloud: online werken

Gebruik de software voor de administratie van de vereniging bij voorkeur in de cloud. Bijna alle pakketten bieden tegenwoordig die mogelijkheid, waardoor het niet meer nodig is om de software daarvoor op een computer te installeren. Sterker nog, het is niet meer nodig om die op één computer te installeren. Belangrijk, omdat u daarmee voorkomt dat u er ook maar op één locatie toegang toe heeft.

In plaats daarvan kunt u vanuit de cloud altijd en overal werken aan de administratie voor de vereniging. Of daar inzicht in krijgen, ook als u onderweg bent of bij leden op locatie bent. Een fijn idee, ook om er samen goed mee te kunnen werken.

Beveiliging van gegevens: boekhouding en ledenadministratie

Een cloudoplossing voor de administratie en boekhoudprogramma’s voor verenigingen werkt het best, mits u zorgt voor goede beveiliging. Het is belangrijk dat alle gegevens goed beveiligd zijn. Dat lukt met een online programma voor de beide taken, bijvoorbeeld op basis van een HTTPS-verbinding. Er is dan sprake van een SSL-certificaat, dat de verbinding beveiligt. Zo kunt voorkomen dat anderen de gegevens zomaar kunnen onderscheppen. Zowel de boekhouding als de ledenadministratie komt niet in verkeerde handen terecht, zodat u daar geen last van zal hebben.

Tip: probeer de trial uit van administratie voor de vereniging. Is er sprake van een veilige HTTPS-verbinding? Dan geldt die ook voor het cloudpakket dat u kunt gebruiken en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Eenvoudige administratie voor de vereniging

De administratie voor verenigingen biedt allerlei mogelijkheden om de pakketten uit te breiden. Net als bij de online boekhoudprogramma’s voor verenigingen is er van alles mogelijk. Pas daar echter mee op, omdat het daarmee snel minder makkelijk kan worden om er mee te werken. Uiteindelijk zal u gebruik maken van een paar belangrijke functionaliteiten, terwijl de extra’s en andere functies er mogelijk voor niets bijzitten.

Zorg er in plaats daarvan voor dat de software vooral heel toegankelijk is. Zodra iedereen binnen de vereniging daar goed mee kan werken heeft u er zoveel mogelijk aan. Op die manier wordt de overdracht veel gemakkelijker en is het eenvoudiger om iemand anders een keer een paar wijzigingen te laten doen. Zo kunt u de taken verdelen met een eenvoudige oplossing voor de administratie van de vereniging.

Het is aan de andere kant uiteraard wel belangrijk om na te gaan of u voldoende mogelijkheden heeft voor zowel de ledenadministratie als de boekhouding. Op die manier kunt u de beide elementen combineren, waardoor u maar één pakket nodig heeft. U betaalt maar één keer en hoeft maar één keer in te loggen, om er sneller mee te kunnen werken.

Let op de kosten: houd het in de hand

Houd goed rekening met de kosten, door vooraf alvast na te gaan of er sprake is van een vaste prijs per maand of dat u mogelijk dient te betalen voor eventuele extra’s. U kunt dan denken aan de volgende punten:

  • Overgang van het ledenbestand
  • Extra beveiliging
  • Extra en snellere services
  • Uitbreidingen of specifieke wensen

Verder kan er sprake zijn van opstartkosten. Die betaalt u eenmalig, maar leiden wel tot een duurdere administratie voor de vereniging. Ook om die reden is het interessant om de boekhouding en ledenadministratie te combineren. Zo is het niet nodig om twee keer opstartkosten te betalen, waardoor u daarmee uiteindelijk een meer voordelige keuze kunt maken.

Zet vooraf op een rij welke functionaliteiten u zoekt. En vindt u dat lastig? Door de trials van de verschillende pakketten uit te proberen wordt het u waarschijnlijk snel duidelijk wat er beschikbaar is en hoe u daar gebruik van kunt maken. Voor een goed boekhoudprogramma voor de vereniging en met de mogelijkheid om de administratie voor de leden goed bij te kunnen houden. We maken het u op die manier graag gemakkelijk. Aan de hand van het lijstje of de inspiratie die u heeft opgedaan kunt u voor de vereniging vaststellen wat er nodig is om daar goed mee te kunnen werken.

Probeer de administratie voor de vereniging uit

Door de administratie voor de vereniging uit te proberen en ook te letten op de mogelijkheden voor de boekhouding komt u niet voor verrassingen te staan. U kunt online eenvoudig zoeken naar een specifiek programma om de boekhouding voor de vereniging of stichting te doen. Met de functionaliteiten waar u naar op zoek bent en op een eenvoudige manier, zodat iedereen daar zonder problemen mee kan werken. Zorg er op die manier voor dat u de ledenadministratie op orde kunt brengen en de boekhouding netjes klopt. Met software in de cloud, waardoor u daarvoor niet afhankelijk bent van een specifieke computer.

Bekijk online welk boekhoudprogramma er bij u past en probeer die op uw gemak uit dankzij de gratis trials die er beschikbaar zijn.

Categorie: boekhoudprogramma-vereniging-stichting

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *