Uw factuur sneller betaald: 5 handige tips voor de juiste ZZP facturering software

door | 30 juli 2018

De juiste facturering software gebruiken en je facturen als ZZP’er stukken sneller betaald krijgen? Met 5 handige tips verleidt je opdrachtgevers eenvoudig om je factuur sneller te voldoen, zodat het geld vlotter op uw rekening staat en je door kunt met de volgende opdracht.
We zetten 5 handige tips op een rij, voor de ideale facturatie software voor ZZP’ers:

  1. Professionele facturen met alle gegevens
  2. Gebruik facturatiesoftware met iDeal-integratie
  3. Stuur digitale facturen met leesbevestiging
  4. Maak reminders aan voor herinneringen en aanmaningen
  5. Factureren software om in de cloud te factureren

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Professionele facturen met alle gegevens

Goede facturering software zorgt ervoor dat je als ZZP’er professionele facturen kunt maken. Met bovenaan je logo voor de herkenbaarheid en de uitstraling. En met daarop alle belangrijke gegevens, zoals de Kamer van Koophandel die adviseert en de Belastingdienst die verplicht stelt. Een paar belangrijke eigenschappen, waarmee u de opdrachtgever heel duidelijk aangeeft dat u weet hoe de administratie werkt. En u de betaling vlot wenst te ontvangen. En ook een praktisch slimme keuze. Omdat een opdrachtgever dan alle gegevens bij de hand heeft om het bedrag naar u over te kunnen maken.

Tip: mag je de opdrachtgever alleen factureren onder vermelding van een opdrachtnummer of een PO-nummer? Vergeet die gegevens niet op te nemen op de factuur, omdat de KvK en Belastingdienst daar geen eisen aan stellen.

Je kunt er met de professionele facturering software voor ZZP’ers voor zorgen dat u opdrachtgevers complete facturen stuur met alle gegevens die zij nodig hebben om de betaling te doen. Een belangrijk aspect als u factuur software wilt kopen, zodat u daar goed gebruik van kunt maken.

Gebruik facturatiesoftware met iDeal-integratie

Binnen die factuur software is er bij de goede partijen meer mogelijk dan alleen het opstellen van de factuur zelf. Steeds meer opdrachtgevers doen hun betalingen meteen online, waardoor ook iDeal een welkome toevoeging kan zijn. Slimme facturatie software voor ZZP’ers voegt daarom een iDeal-knop toe aan de factuur zelf of aan de begeleidende e-mail, zodat de opdrachtgever daar meteen gebruik van kan maken.

Een knop naar iDeal biedt een interessant alternatief voor traditionele betalingen door middel van een bankoverschrijving. Het werkt makkelijker en sneller, waardoor steeds meer bedrijven daar gebruik van maken. Vooral als u als ZZP’er werkt voor kleine bedrijven of zelfs particulieren is het de moeite waard om hier gebruik van te maken. iDeal is daarvoor haast de standaard geworden. Waardoor een factuur zonder de mogelijkheid om op die manier te betalen automatisch iets langer zal blijven liggen.

Stuur digitale facturen met leesbevestiging

Zoals aangegeven biedt goede facturering software meer mogelijkheden dan alleen het aanmaken van de factuur. Het toevoegen van een iDeal-knop is daar een goed voorbeeld van, net als de mogelijkheid om online al meteen de factuur te versturen. Gewoon vanuit de software die u daarvoor gebruikt, waardoor het niet nodig is om een PDF op te slaan en die apart te verzenden. In plaats daarvan kunt u in de software een factuur versturen, zodat de opdrachtgever die direct van u zal ontvangen.

Vooral in combinatie met een leesbevestiging is dit van grote toegevoegde waarde in de facturatie software voor ZZP’ers. U kunt op die manier namelijk eenvoudig nagaan of de ontvanger de e-mail met de factuur heeft ontvangen en ook heeft gelezen. Is dat het geval? Dan kunt u er sneller op aandringen om de factuur te betalen. Bijvoorbeeld als de betalingstermijn is verstreken. Blijkt de e-mail met de factuur niet ontvangen of geopend? Dan is er mogelijk iets anders aan de hand en kunt u actie ondernemen.

Maak reminders aan voor herinneringen en aanmaningen

Zodra u factuur software gaat kopen is het verder verstandig om alvast na te denken over herinneringen en aanmaningen. U zou er natuurlijk liever helemaal niet mee te maken krijgen, maar zelfs met de beste facturering software lukt het niet om alle opdrachtgevers netjes op tijd te laten betalen. In de gevallen dat de betaling uit blijft is het belangrijk om op tijd een herinnering te sturen. Doe dat nadat de betalingstermijn net verstreken is en op het moment dat u de betaling nog niet heeft ontvangen. U kunt de opdrachtgever op die manier onbewust het signaal geven dat u er achteraan zal gaan en blijven gaan.

Door een reminder in te stellen voor zowel de herinnering als de aanmaning voorkomt u dat u dit vergeet. In plaats daarvan bent u er netjes op tijd bij en lukt het om de meeste opdrachtgevers snel tot betalen over te laten gaan. Handige facturering software kan u automatisch de reminders aangeven, zodat u aan de hand daarvan herinneringen of zelfs aanmaningen kunt versturen.

Factureren software om in de cloud te factureren

Tenslotte is het verstandig om facturatie software voor ZZP’ers te gebruiken die u de kans biedt om vanuit de cloud te werken. Op die manier kunt u er namelijk op uw eigen computer op kantoor gebruik van maken, net als op een andere laptop op locatie bij de klant of zelfs onderweg als u een internetverbinding heeft. U kunt altijd en overal een factuur maken of de betaalstatus daarvan controleren, zolang er internet beschikbaar is.

Wilt u online factureren en zoekt u daarvoor naar de beste mogelijkheid voor ZZP’ers? Gebruik de bovenstaande tips om de juiste software te kiezen en uw factuur op die manier eenvoudig sneller betaald te krijgen. Zodat u het geld ontvangt waar u recht op heeft en u weer door kunt met de volgende opdracht voor een nieuwe klant. Zoekt u de beste software voor facturatie door ZZP’ers en voor het MKB? Vergelijk online de verschillende mogelijkheden. En gebruik te gratis trials om een definitieve keuze te kunnen maken.

Categorie: online factureren

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *