Bedrijf starten vanuit huis: 3 tips om ideeën om te zetten naar plannen

door | 25 februari 2019

Uw bedrijf starten vanuit huis en wilt u ideeën omzetten naar plannen? Waarschijnlijk heeft u zelf wel wat ideeën of kunnen anderen u daarbij helpen. Maar, hoe kunt u starten zonder geld of gebruik maken van bestaande voorbeelden? Wij helpen u graag de ideeën om te zetten naar plannen. Dé manier om een concrete eerste stap te zetten, zodat u weer iets dichterbij een eigen bedrijf kunt komen.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Een bedrijf starten is in letterlijke zin niet moeilijk. U schrijft uw onderneming in bij de Kamer van Koophandel en kunt van start. In de praktijk komt er meer bij kijken, want hoe vindt u klanten voor wat u zal gaan doen? Als uw bedrijfsplan voldoet aan drie belangrijke voorwaarden wordt de kans op een succesvol bedrijf een stuk groter. 

3 voorwaarden voor een succesvol bedrijf

We zetten 3 voorwaarden op een rij als tips voor een succesvol bedrijf. Houd daar rekening mee als u een bedrijf wilt starten vanuit huis:

  • Interesse
    Ga iets doen wat u leuk vindt. Waar u graag tijd voor vrijmaakt, want veel tijd zal het gaan kosten. 
  • Expertise
    Begin een bedrijf in iets dat u goed kunt of waar u zich vlot in kunt ontwikkelen. Het is belangrijk om de specialist te worden die anderen zoeken. 
  • Potentieel
    Denk alvast na over het potentieel, en over klanten die voor uw diensten of producten willen betalen. 

Interesse

Een eigen bedrijf starten vanuit huis en daarvoor ideeën opgedaan? Besteed vooral aandacht aan de ideeën die u leuk vindt. Waar u graag mee aan de slag gaat, omdat het voelt als een hobby. En in ieder geval niet als werk, waardoor u zich niet speciaal hoeft op te laden om er aan te gaan werken.

De beste ondernemers doen iets dat ze leuk vinden. Waardoor ze er zelfs in de avonduren of in het weekend graag mee aan de slag zouden gaan. En dat geldt niet als een theoretisch voorbeeld, maar iets waar u waarschijnlijk snel mee te maken zal krijgen.

Wilt u een eigen bedrijf starten vanuit huis zonder geld? En zonder al te veel risico? Ga iets doen wat u leuk vindt, zodat u daar veel tijd en moeite in kunt steken. Voor de belangrijke opstartfase en door vol te houden als anderen er geen heil meer in zien. Het zijn die momenten waarop u het verschil kunt maken. En waar de bedrijf aan huis voorbeelden die succesvol zijn zich onderscheiden van de rest die vervalt in oude patronen. 

Expertise

Het is belangrijk dat u iets gaat doen dat u leuk vindt, en waar u bovendien goed in bent. Of goed in kunt worden, binnen afzienbare tijd. Een bedrijf starten vanuit huis zonder enige kennis van zaken is geen goed idee. En als u werken met de computer nu al lastig vindt is het geen goed idee om daar uw specialisme van te gaan maken.

Tip: vragen vrienden, familie of collega’s u wel eens om klusjes op te knappen of andere dingen voor ze te doen of te regelen? Dat is een goed aanknopingspunt. Welke vaardigheden heeft u die anderen missen? Of welke kennis bezit u waar anderen naar zoeken? Door daarin een bedrijf te starten weet u zeker dat u beschikt over de juiste expertise.

Zodra u een bedrijf start in iets waar u goed in bent is dat een uitstekende start. Daarna is het uiteraard wel belangrijk om nieuwe kennis op te blijven doen. Volg cursussen, spreek met andere uit de branche en blijk kritisch kijken naar uw eigen werkwijze. Op die manier kunt u succesvol een bedrijf starten vanuit huis en dit stap-voor-stap professionaliseren. 

Potentieel

Tenslotte is het belangrijk dat het eigen bedrijf vanuit huis voldoende potentieel heeft. Iets dat u leuk vindt en waar u goed in bent is pas interessant als klanten daar uiteindelijk ook voor willen betalen. En dat hoeft niet meteen veel te zijn, maar het is wel belangrijk om waarde toe te voegen voor klanten. Zijn zij blij met uw producten of diensten en zijn ze bereid om daarvoor te betalen? Dan heeft het bedrijf potentieel, waarmee u aan alle drie de voorwaarden voldoet.

Gaandeweg is het belangrijk om na het starten van het bedrijf uit te vinden waar precies de toegevoegde waarde voor klanten zit. Wat zijn de elementen die zij het meest waarderen? Zodra u dat ontdekt is het mogelijk om het potentieel te vergroten, zodat u de omzet kunt verhogen of u de kans heeft om het bedrijf verder uit te bouwen. 

Eigen bedrijf starten vanuit huis: zet ideeën om naar plannen

Uw eigen bedrijf starten vanuit huis en daarbij zo min mogelijk risico lopen? Het is dan belangrijk om de drie voorwaarden goed door te nemen en daar zo goed mogelijk aan te voldoen. Om de ideeën om een bedrijf te starten om te kunnen zetten naar plannen. En om er daarmee voor te zorgen dat die plannen werkelijkheid worden, waarmee u goed van start kunt gaan. En het bedrijf kunt uitbouwen, zodat u daar uiteindelijk succesvol mee kunt zijn.

Wij helpen u graag goed te starten, het bedrijf op te zetten en vervolgens uit te breiden. Bijvoorbeeld met een boekhoudprogramma voor ZZP-ers. Voor de meeste ondernemers niet iets dat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn, maar wel iets om het potentieel mee te blijven vergroten. Ontdek de beste manier om een eigen bedrijf te starten en netjes te voldoen aan de voorwaarden, zodat u voortaan zelfstandig kunt ondernemen.


Categorie: bedrijf-starten

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *