Eigen bedrijf starten vanuit huis: tips om ideeën op te doen

door | 1 juli 2019

Wilt u een eigen bedrijf starten vanuit huis en daar ideeën voor opdoen? Er zijn allerlei voorbeelden beschikbaar van succesvolle bedrijven aan huis, waarmee u bijvoorbeeld als ZZP-er aan de slag kunt. 

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Benieuwd hoe u ideeën kunt opdoen voor een bedrijf vanuit huis? We zetten een paar handige tips voor u op een rij. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar de snel groeiende bedrijven van dit moment, door na te denken over uw eigen kennis en ervaring en door verdienmodellen en toegevoegde waarde te beoordelen.

Tip: een goed idee gevonden en starten met uw bedrijf aan huis? Zorg in ieder geval voor een goed boekhoudprogramma voor ZZP-ers zodat de boekhouding weinig tijd kost en toch goed op orde is. 

Snel groeiende bedrijven

Het is niet iets waar veel startende ondernemers aan denken, maar het is de moeite waard om op zoek te gaan naar snel groeiende bedrijven. Zoek naar de bedrijven die hard groeien en succesvol zijn in hun branche. Bekijk bijvoorbeeld awards die uitgereikt worden en andere beloningen die er zijn voor bedrijven die hun zaken goed op orde hebben.

De bedrijven die succesvol zijn bestaan al, dus kunt u niet meer starten. Wel kan het helpen om inspiratie op te doen. Ze laten zien welke trends er op dit moment aanslaan en waarmee geld te verdienen valt. Het is uiteraard niet nodig om de bedrijven op grote schaal te kopiëren, maar het is wel mogelijk om daar zelfstandig vanuit huis mee aan de slag te gaan.

Wilt u een eigen bedrijf starten vanuit huis en ideeën opdoen? Dit zijn een aantal snelgroeiende bedrijven:

 • Takeaway
  Het bedrijf achter onder andere Thuisbezorgd.nl. De organisatie zorgt er voor restaurants voor dat ze een breed publiek kunnen aanspreken, met mensen die graag eten willen laten thuisbezorgen. Onderliggend is er sprake van dienstverlening die leidt tot gemak, in combinatie met ultieme beschikbaarheid. Klanten willen altijd en overal eten kunnen bestellen, in dit specifieke geval via een handige app. 
 • Rituals
  Het bedrijf richt zich op pure luxe in de badkamer, om ultieme verwenmomenten te creëren. Alle producten zijn erop gericht om klanten thuis het gevoel van een wellness te bieden, zowel in de badkamer als in de slaapkamer en de woonkamer. De belangrijke ondertoon van luxe maakt het merk een gewilde keuze bij een grote groep klanten die graag betaalt voor producten van kwaliteit. 
 • CoolBlue
  Deze online aanbieder van elektronica onderscheidt zich met een uitstekende service. Het bedrijf doet ‘alles voor een glimlach’ en gaat daarin zo ver mogelijk. Aan de kleinste details is gedacht en bij eventuele problemen is er snel een oplossing beschikbaar. CoolBlue levert veel meer dan de elektronica alleen, door klanten altijd de best mogelijke ervaring aan te bieden. 
 • Action
  Het bedrijf richt zich op een zo laag mogelijke prijs, voor producten van degelijke kwaliteit. Het gaat niet zelden om A-merken, die beschikbaar zijn vanuit restpartijen en andere voordelige kanalen. Op die manier wordt het voor een brede klantengroep mogelijk om producten te kopen die anders te duur zouden zijn. De goedkope aanpak wordt duidelijk vanuit alle communicatie, om klanten de zekerheid te bieden dat ze niet te veel betalen. 
 • Basicfit
  In dezelfde voordelige hoek, maar dan op het gebied van sporten. Het bedrijf probeert een zo groot mogelijke groep klanten aan het sporten te krijgen. Er zijn goedkope abonnementen beschikbaar, voor degelijke apparatuur op zoveel mogelijk locaties. Het bedrijf wil sporten laagdrempelig en toegankelijk maken, zodat zoveel mogelijk mensen daarmee aan de slag gaan. 

Eigen kennis en ervaring

U kunt de inspiratie van de snel groeiende bedrijven gebruiken om goed te zien hoe een duidelijke focus helpt om een succesvolle organisatie te starten. Het is belangrijk om heel concrete voordelen aan te bieden, waar klanten u van gaan kennen. Dat kan gewoon vanuit huis, bijvoorbeeld door diensten te leveren of door producten te verkopen vanuit een webshop.

Wilt u uw eigen bedrijf starten vanuit huis en daarvoor ideeën opdoen? Dan is het vervolgens verstandig om na te denken over uw eigen kennis en ervaring. Werkte u al lange tijd binnen een bepaalde branche en heeft u daardoor een bovengemiddelde kennis van bepaalde producten of productgroepen? Die kennis kan van toegevoegde waarde zijn voor potentiële klanten.

Tip: vragen familie en vrienden u vaak om advies rondom bepaalde diensten of producten? Denk na over een manier om dit tot een bedrijf te maken, dat u vanuit huis kunt starten. Waarschijnlijk zitten meer mensen te springen om de diensten of producten die u kunt leveren. 

Verdienmodellen en toegevoegde waarde

Heeft u iets gevonden waar vraag naar is en waar u goed in bent? Dan is het belangrijk om daar geld mee te verdienen. Het is leuk om er af en toe vrienden en familie mee te helpen, maar zonder verdienmodel wordt het als bedrijf waarschijnlijk geen succes.

Denk na over de toegevoegde waarde die u levert door een bedrijf te starten en bepaal op die manier de vergoeding voor uw diensten of de kosten voor bepaalde producten. Ga uit van de waarde die het klanten oplevert als u ze helpt.

Lukt het om inspiratie op te doen met de snel groeiende bedrijven, kunt u iets gaan doen waar u ervaring in hebt en valt er een verdienmodel aan te koppelen? Dat zijn de goede ideeën om een eigen bedrijf te starten. Op die manier is er waarschijnlijk vraag naar, bent u er beter in dan de gemiddelde andere en lukt het op de korte en op de lange termijn om er geld mee te verdienen. U voldoet daarmee aan de drie basisvoorwaarden voor een succesvol bedrijf.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Categorie: bedrijf-starten

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *