Ideeën om uw eigen bedrijf te starten: 8 voorbeelden door ondernemingsguru’s

Ideeën om uw eigen bedrijf te starten: 8 voorbeelden door ondernemingsguru’s
Een eigen bedrijf starten en ideeën opdoen? De één loopt er mee over, terwijl de ander het lastig vindt om te bepalen wat te gaan doen. Hoe u het bedrijf kunt starten leggen we u graag uit, net als waar u dat in zou kunnen doen. In veel gevallen gewoon vanuit huis, zodat de drempel laag is en u daar meteen mee aan de slag kunt.

Probeer altijd uit te gaan van eigen kwaliteiten en mogelijkheden, gecombineerd met de behoefte van een potentiële doelgroep. Maak het mensen makkelijker, voeg waarde toe of zorg ervoor dat bepaalde producten of diensten eindelijk voor iedereen bereikbaar worden. U kunt zo een eigen bedrijf starten met de ideeën van ondernemingsguru’s, waarvan we er in ieder geval 8 voor u op een rij zullen zetten.

Groenten hakken en snijden: gemak dient de mens

Gemak dient de mens, dus wat is er makkelijker dan gesneden groenten? Hakken en snijden is iets waar veel mensen geen zin in hebben. Door de producten alvast te hakken en te snijden wordt het veel gemakkelijker om daarmee te koken. Vooral als u dit op grote schaal doet is het mogelijk om het voor een scherpe prijs aan te bieden. Zo maakt u handig gebruik van schaalvoordelen, voor ideeën om een eigen bedrijf te starten. In dit geval niet vanuit huis, maar door de ruimte te nemen om grotere machines te kunnen plaatsen en op die manier aan een serieus bedrijf te bouwen.

Lees hier hoe je een bedrijf start zonder risico vanuit huis >>

Workshops brainstormen: effectiever waarde toevoegen

Wel een eigen bedrijf starten en ideeën opdoen, maar nog geen behoefte om dat groots aan te pakken met een eigen bedrijfsruimte en de machines die u daarbij nodig heeft? Dan is het ook mogelijk om diensten te gaan leveren. Help bedrijven bijvoorbeeld om beter te brainstormen. Door gebruik te maken van een mindmap en een techniek die u ontwikkelt. Laat zien hoe andere bedrijven tot een betere brainstorm kwamen en presenteer op die manier de waarde die u toe kunt voegen. Hier is veel behoefte aan bij grote organisaties. De voorbereiding kunt u vanuit huis doen, waarna u naar klanten toe gaat om daar daadwerkelijk met ze aan de slag te gaan.

Chefs aan huis: bereikbaar voor iedereen

Een eigen bedrijf starten met ideeën waarmee u particulieren van dienst kunt zijn? Dan is het bijvoorbeeld interessant om de chef aan huis voor een bredere doelgroep beschikbaar te maken. Het is over het algemeen iets dat we alleen voor heel speciale gelegenheden doen. Begin een bedrijf met meerdere chefs, die hun diensten graag aanbieden om hun vrije dagen op die manier te vullen. Coördineer de reserveringen en zorg ervoor dat de prijzen laag blijven, bijvoorbeeld door meerdere adressen op één avond te kunnen combineren.

Gelezen kranten voor op tafel: goedkoper dan nieuw

En wilt u meer ideeën voor een bedrijf opdoen in het lage prijssegment? Dan kunt u bijvoorbeeld gelezen kranten ophalen, om die ’s middags of ’s avonds voor een lagere prijs opnieuw aan te bieden. Een deel van de mensen leest de krant graag ’s morgens en betaalt daarvoor het abonnement. Een ander deel wil best de krant lezen, maar niet te veel betalen. ’s Avonds is voor hen ook prima, waardoor een gelezen krant een uitstekend idee kan zijn.

Kleding ruilen: altijd wat leuks in de kast

Kleding ruilen is hip, maar het lukt nog niet veel mensen om het uit te bouwen tot een serieus bedrijf. Zorg ervoor dat mannen en/of vrouwen altijd wat leuks in de kast hebben hangen, door ze de mogelijkheid te bieden kleding uit te wisselen. Eenvoudig vanuit huis te beginnen, bijvoorbeeld door een slimme website op te zetten.

Online speeddating: snel meerdere contacten opdoen

Speeddaten kennen we offline, terwijl we online veel gemakkelijker op zoek kunnen naar leuke andere singles. Het online speeddaten is nog niet zo bekend en biedt daarom interessante kansen. Ontwikkel een website en zorg ervoor dat u de succesverhalen deelt. Op die manier zullen snel meer singles zich aansluiten, om die op een leuke manier bij elkaar te kunnen brengen. Een relatief eenvoudig idee om een bedrijf te beginnen, waarbij singles alleen hoeven te betalen als ze daadwerkelijk een leuke date hebben gehad met een van de kandidaten.

Kinderopvang tijdens het winkelen

Een eigen bedrijf starten en ideeën opdoen, maar weet u niet hoe? U hoeft maar naar een meubelboulevard of een ander winkelcentrum te gaan om daar ideeën op te doen. U zou de ouders die daar met hun kinderen lopen en liever zonder waren geweest de kost moeten geven. Veel van de ouders kunnen niet anders dan de kinderen meenemen, maar zouden die liever even ergens naartoe brengen. Een kinderopvang voor tijdens het winkelen vangt dat probleem op. De ouders kunnen rustig winkelen, terwijl u ervoor zorgt dat de kinderen zich een paar uurtjes vermaken.

Schoonmaak-light: stofzuigen en stoffen voor een scherp bedrijf

Een schoonmaker is huis is nog altijd een beetje decadent, maar niemand houdt ervan om zelf te stofzuigen en te stoffen. Dat betekent dat daar een interessante kans ligt, om een eigen bedrijf te starten met een eenvoudig idee. Begin een schoonmaakservice-light. Om te stofzuigen en te stoffen, waardoor een huis met een uurtje weer schoon is. Voordelig voor de klanten, terwijl de schoonmakers meerdere adressen op een ochtend of een middag kunnen doen.

Een eigen bedrijf starten met ideeën: zelf aan de slag

Een eigen bedrijf starten en ideeën opdoen? We hopen dat u hiermee inspiratie heeft opgedaan om van start te gaan. En trek er anders zoveel mogelijk op uit, om daar pijnpunten te herkennen en een kans te grijpen.