Effectieve strategieën om onbetaalde facturen te minimaliseren

door | 23 februari 2024

Als ondernemer kan het frustrerend zijn wanneer klanten hun facturen niet betalen. Ontdek praktische manieren om onbetaalde facturen te verminderen.

Effectieve strategieën om onbetaalde facturen te minimaliseren

1. Doeltreffende facturering en opvolging

Zorg ervoor dat je facturen correct en tijdig naar klanten worden verstuurd. Implementeer een efficiënt opvolgsysteem voor onbetaalde facturen. Gebruik handige boekhoudsoftware met automatische herinneringen om het proces te stroomlijnen.

2. Verkort betalingstermijnen voor snelheid

Overweeg kortere betalingstermijnen, bijvoorbeeld van 60 naar 14 dagen. Klanten hebben minder kans om betalingen te vergeten, en snellere betalingstermijnen bevorderen een vlotte cashflow. Een online boekhoudprogramma kan dit eenvoudig faciliteren.

3. Factoring voor zekerheid

Een krachtige oplossing is factoring, waarbij je facturen “verkoopt” aan een factormaatschappij. Je ontvangt direct een groot deel van het factuurbedrag. De factormaatschappij neemt het risico over, en jij ontvangt gegarandeerd je geld. Dit is vooral voor MKB’ers voordelig om onbetaalde facturen te minimaliseren.

Efficiënt financieel beheer met moneymonk en snelstart

In de hedendaagse zakenwereld zijn geavanceerde online boekhoudprogramma’s zoals Moneymonk en Snelstart onmisbaar voor doeltreffend financieel beheer. Met gebruiksvriendelijke interfaces bieden deze tools ondernemers een moeiteloze ervaring, tijdbesparende functies en realtime inzicht, wat cruciaal is voor optimaal financieel management.

Gebruiksvriendelijkheid, Tijdsbesparing en Realtime Inzicht

De kenmerkende gebruiksvriendelijkheid van Moneymonk en Snelstart stelt ondernemers zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis in staat om eenvoudig financiële gegevens in te voeren, transacties bij te houden en rapporten te genereren.

Naast het elimineren van administratieve complexiteit, bieden deze boekhoudprogramma’s aanzienlijke tijdsbesparingen dankzij geautomatiseerde transactieverwerking. Het vermogen om realtime inzicht te verkrijgen in de financiële situatie biedt ondernemers de mogelijkheid om weloverwogen beslissingen te nemen op basis van actuele gegevens en trends. Moneymonk en Snelstart overstijgen de basisboekhouding door krachtige tools te bieden voor facturatie, debiteurenbeheer en bankkoppeling, waardoor ondernemers effectief hun cashflow kunnen optimaliseren en nauwkeurigheid in transactieverwerking kunnen waarborgen.


Kortom, de keuze voor Moneymonk en Snelstart belooft ondernemers geavanceerde oplossingen voor efficiënt financieel beheer, verrijkt met gebruiksgemak, tijdsbesparing en een gedegen inzicht in hun financiële status

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *