Twinfield boekhoudprogramma review en functies

Van het Twinfield boekhoudprogramma lees je hieronder meer over de vele eenvoudige, maar zeer handige functies. O.a. de btw-aangifte, factureren, offertes opmaken, afletteren, bankkoppelingen en nog veel meer. De belangrijkste functies van het Twinfield boekhoudprogramma worden hieronder uitgelegd.

Twinfield boekhoudprogramma logo

De btw-aangifte met het Twinfield boekhoudprogramma

Zorg dat je op tijd bent! Dat is de eerste belangrijke regel bij digitaal btw-aangifte doen. Wanneer dan? Voor aangifte per kwartaal of maand geldt: uiterlijk op de laatste dag van de maand die volgt op het kwartaal of de maand waarover je aangifte doet.

Doe je per jaar aangifte? Dan doe je ieder jaar aangifte vóór 1 april over het afgelopen kalenderjaar. Vanuit het Twinfield boekhoudprogramma kun je gemakkelijk de btw-aangifte doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een PKI-overheidcertificaat; maar dat heeft Twinfield al voor je geregeld.

Twinfield kent twee verschillende soorten aangiftes; de btw-aangifte (ook voor fiscale eenheden) en de aangifte ICP. Alle Twinfield boekhoudsoftware of Twinfield administraties worden standaard opgeleverd met de btw-groepen die nodig zijn voor de elektronische aangifte in Nederland. De voordelen voor jou zijn o.a:

 • Via de rapportages kun je makkelijk controleren of de mutaties op de juiste btw rubrieken zijn geboekt.
 • Voor diverse landen heeft Twinfield een speciale module voor de btw-aangifte.
 • Je kunt handmatig btw-groepen aanmaken voor de betreffende landen.
Twinfield boekhoudprogramma vergelijken

Afletteren in het Twinfield boekhoudprogramma

Afletteren is het ‘wegstrepen’ in je administratie van betalingen en ontvangsten tegen openstaande facturen.


Met de functie ‘Afletteren’ kun je jouw Twinfield boekhouding regelmatig bijwerken, zodat je dagelijks overzicht op openstaande posten hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld zicht op het betaalgedrag van je klanten. Bij het wekelijks afletteren van de boekingen in het Twinfield boekhoudprogramma zie je een aantal belangrijke zaken: welke posten openstaan. Welke herinneringen je moet uitsturen. En welke posten als oninbaar kunnen worden aangemerkt, zodat je de btw kunt terugvorderen. 

Lees hier meer over de functies op de eigen website >>

Met de functie ‘Afletteren’ in Twinfield doe je dat heel erg snel met de automatische herkenning van mutaties en de bijbehorende bankboekingsinstructies. Een verademing als je hem gaat gebruiken, die je heel veel tijd zal besparen. Een groot voordeel van de functie ‘Afletteren’ in het Twinfield boekhoudprogramma is dat je er ook oninbare vorderingen mee kunt afletteren. Een ander groot voordeel is dat je ook eenvoudig kunt afletteren als de onderliggende boekingen niet via de bank verwerkt zijn. Omdat je met deze functie vanuit één totaaloverzicht werkt waarin alle mutaties en posten netjes bij elkaar staan.

Wil je andere functionaliteiten vergelijken? Ga dan op de volgende pagina boekhoudprogramma vergelijken. Over het onderwerp online boekhouden is ook veel interessante informatie.

Twinfield boekhoudprogramma prijzen en kosten voor ondernemers

Twinfield boekhoudprogramma bankkoppelingen

De bankkoppeling is een koppeling tussen de bank en het Twinfield online boekhoudpakket. Een bankkoppeling zorgt ervoor dat de bankafschriften dagelijks in de boekhouding terechtkomen. Door de Twinfield boekhoudsoftware wordt herkend. En vervolgens wordt klaargezet om verder verwerkt te worden. Zo staan dan automatisch alle bankafschriften iedere dag in je administratie klaar. Een up-to-date administratie is geen utopie meer, maar een zekerheid.

Maak via deze pagina een Twinfield boekhoudprogramma proefaccount aan en test het zelf. (30 dagen Gratis en het proefaccount loopt automatisch af!)

Het overtikken van af- en bijschrijvingen van de zakelijke bankrekening in het boekhoudprogramma is niet meer nodig. Dit bespaart je veel tijd bij het invoeren van cijfers en de kans op fouten wordt nihil. Het Twinfield boekhoudpakket heeft momenteel vier koppelingen met banken: de ABN Amro, Rabobank, ING en met de Knab Bank.

Zit jij bij een andere bank? Dan kun je de bankafschriftbestanden uit de online bankomgeving eenvoudig slepen naar de tegel ‘Bankafschriften slepen of neerzetten’ in de Twinfield boekhoudsoftware. Hoe je de koppelingen activeert, verschilt per bank.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

vanaf  42 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor; BV, NV, MKB en accountants

Keurmerk Zeker Online

15 mnd GRATIS! - vanaf 8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Betalen & incasseren in de Twinfield boekhoudsoftware

Met de functie Betalen & Incasseren kun je in één keer alle betalingen klaarzetten. Dat is heel efficiënt en handig.

Hierdoor hoef je de inkoopfactuur er niet twee keer bij te pakken om een betaling te kunnen doen. Doordat je alle gegevens slechts éénkeer invoert, is er veel minder kans op fouten. Én dit bespaart je veel tijd. Ook omdat je de kans op automatische herkenning van de betaaltransactie op het bankafschrift aanzienlijk vergroot als je de betaling vanuit jouw Twinfield boekhoudprogramma hebt verricht.

Debiteuren beheren in Twinfield

Vanuit de Twinfield administratie kun je debiteuren beheren, herinneringen of aanmaningen versturen. In Twinfield bestaat het kredietbeheer uit verschillende functionaliteiten:

 • Je kunt bellijsten maken om klanten met openstaande posten te benaderen. Aan de bellijst kun je opvolgacties koppelen, zoals bijvoorbeeld een creditnota opstellen of later terugbellen.
 • Je kunt de reden meegeven waarom een klant niet heeft betaald, bijvoorbeeld als de goederen niet geleverd zijn of aan de specificaties voldoen.
 • Met behulp van aanmaanscenario’s en verschillende lay-outs kun je elektronische aanmaningen versturen.

Probeer vandaag nog het Twinfield boekhoudprogramma via deze link. Lees hier nog meer andere informatie over de Twinfield boekhouding.

Twinfield boekhoudsoftware gratis proberen met een proefaccount.

Budgetteren in Twinfield boekhoudsoftware

Budgetten (prognoses) kun je in het Twinfield boekhoudprogramma vastleggen om werkelijke cijfers te vergelijken met verwachte cijfers.

Gebruik een rapport om de beschikbare financiële ruimte te bepalen in een bepaalde periode. Twinfield Budgetteren geeft je ook de mogelijkheid om meerdere budgetten aan te maken, bijvoorbeeld een budget en bijgesteld budget. Zo kun je de realisatie vergelijken met het oorspronkelijke en het bijgestelde budget.

Factureren in Twinfield

Met het Twinfield boekhoudprogramma kun je niet alleen factureren, maar ook gebruik maken van de functie ‘herhalend factureren’. Maar wat is dit; “herhalend factureren”? En wat heb ik eraan?

zoekfunctie om facturen te zoeken in goede online boekhoudsoftware

Met deze functie zet je facturen automatisch klaar voor periodiek versturen. Dat kan per maand, kwartaal en per jaar. De functie bespaart onnodig veel handmatig werk en je hoeft niet langer bang te zijn dat je vergeet de facturen op vaste momenten te versturen.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen:

 • Automatisch alle facturen in 1x klaarzetten voor een volgende periode.
 • Bestaande facturen eenvoudig als ‘Herhalend‘ kenmerken.
 • Conceptfacturen aanpassen voor aanvullende diensten of het tarief wijzigen.
 • Op ieder moment de herhaling handmatig weer stopzetten.
 • Facturen zijn in meerdere talen aan te maken en te versturen.

Inkoopfacturen invoeren in het Twinfield boekhoudprogramma

inkoopfactuur voorbeeld van een online boekhoudpakket

De inkoopfacturen kun je zowel handmatig als automatisch invoeren in Twinfield. 

Twinfield boekhoudsoftware koppelt met Basecone. Met Basecone kun je bonnetjes van kasuitgaven en  inkoopfacturen digitaal naar de boekhouding in Twinfield sturen. Je hoeft inkoopfacturen dus niet meer handmatig in te voeren. Dit bespaart tijd en de kans op typefouten. Weer zo’n handige en praktische feature binnen het boekhoudprogramma van Twinfield.

Offertes aanmaken in Twinfield

In de facturatiemodule van Twinfield kun je uiteraard offertes aanmaken. De openstaande offertes blijven 30 dagen actief. Daarna komen ze automatisch te vervallen. Als jouw klant akkoord geeft op de offerte, verwerk je deze met één druk op de knop tot factuur. Dat is snel en efficiënt.

Het overzicht over offertes, geeft een goed inzicht in de pijplijn met werk. Dit overzicht is uiteraard ook onontbeerlijk wanneer meerdere collega’s offertes uitsturen via de Twinfield boekhoudsoftware!

Twinfield boekhoudprogramma vergelijken of een proefaccount afsluiten

Rapportages in het Twinfield boekhoudprogramma

Met de rapportagefunctie van Twinfield maak je snel een actueel en leesbaar rapport. Je kunt gebruik maken van veel standaard rapportages. Denk hierbij aan de btw-aangifte status, de crediteurenkaart, de grootboekkaart, winst en verlies en openstaande posten. Maar je kunt ook rapportages op maat maken door ze eenvoudig aan te passen in het boekhoudprogramma.

Vaste activa module uniek in het boekhoudprogramma

Twinfield is het enige boekhoudprogramma dat je een vaste activa software module biedt. Hiermee kun je vanuit verschillende regimes cijfers rapporteren. Cijfers uit één bron gebruik je voor zowel fiscale-, als voor bedrijfseconomische- en commerciële doeleinden.

Met de vaste activa module kun je per investering meer gegevens vastleggen dan cijfers alleen. Van een integrale koppeling met het inkoopboek tot de ondersteuning van VAMIL en WOZ-waardes van bedrijfspanden. Een hele fijne module die voor specifieke klanten echt een meerwaarde is.

De vaste activa module helpt automatisch slimmer af te schrijven en genereert detailrapportages waarmee je inzicht krijgt in de actuele stand van activa en te verwachten afschrijvingsmutaties.

Als je de module goed hebt ingericht, kun je met één druk op de knop je data inzien en hoef je niet meer uit te wijken naar andere bronnen. 

Wil jij weten hoe deze module werkt? Maak dan vandaag nog een proefaccount aan en test 30 dagen Gratis de vele mogelijkheden van het Twinfield boekhoudprogramma.

Twinfield boekhoudprogramma voor accountants

Vreemde valuta

De module Vreemde valuta van het Twinfield boekhoudprogramma geeft je de mogelijkheid om in verschillende valuta te administreren en rapporteren. 

Per administratie kun je instellen wat de basisvaluta is en in welke valuta je wilt rapporteren. Met behulp van de rapportagevaluta kun je met administraties in verschillende basisvaluta eenvoudig dezelfde activiteiten vergelijken in verschillende landen.

De volgende onderdelen zitten in de module Vreemde valuta:

 • Administreren en rapporteren in verschillende valuta.
 • Actuele koersen invoeren (handmatig en importeren).
 • Boekingen in verschillende valuta invoeren (handmatig en importeren).
 • Boekingssystematiek uiteenzetten.
 • Rapportages opstellen in verschillende valuta’s.
Overzicht in Twinfield om herhalend te factureren

Koppelingen met andere software zijn een eitje

De administratiesoftware van Twinfield is een open systeem, waardoor gegevens importeren vanuit andere software heel eenvoudig is.

Stamgegevens die al in een ander pakket aanwezig zijn kunnen snel en eenvoudig geïmporteerd worden in het Twinfield boekhoudprogramma. Uiteraard controleert de boekhoudsoftware Twinfield wel of de aangeleverde gegevens aan dezelfde eisen voldoen als bij handmatige invoer.

Twinfield koppelt op dit moment met meer dan 300 software-pakketten. En dit aantal worden er elke maand meer. Denk o.a. aan software voor voorraadbeheer, projecten en uren, HRM, CRM, kassa-systemen en webshops.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

vanaf  42 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor; BV, NV, MKB en accountants

Keurmerk Zeker Online

15 mnd GRATIS! - vanaf 8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Boekjaar afsluiten in Twinfield

Het boekjaar afsluiten is voor accountants net zo vanzelfsprekend als het vieren van oud & nieuw. Zó kunnen ondernemers onder andere de eindbalans en het bedrijfsresultaat bepalen.

Tijdens de jaarafsluiting vinden allerlei controles, correcties en analyses plaats zoals bijvoorbeeld:

 • periodieke aangiftes en de jaarsuppletie aangifte
 • analyse van betaalgedrag van klanten
 • analyse van lang openstaande vorderingen
 • inventarisatie maandelijkse afschrijvingen

Gelukkig is dit proces vaak hetzelfde. Twinfield heeft een handige ‘Checklist Jaarafsluiting’. Deze geeft je een handig overzicht van wat er komt kijken bij de jaarafsluiting.

In het Twinfield boekhoudprogramma heb je de keuze uit een concept en een definitieve jaarafsluiting. Bij een concept jaarafsluiting kun je in het afgesloten boekjaar nog wijzigingen aanbrengen. Vanuit de Twinfield boekhouding kun je de jaarrekening op verschillende manieren makkelijk exporteren. 

Twinfield boekhoudprogramma vergelijken of een proefaccount afsluiten