Hoe je als startende ondernemer een bedrijfspand kunt kopen

door | 10 september 2023

Als startende ondernemer is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen zonder goede cijfers en jaarrekeningen, waardoor huren de voorkeur krijgt. Maar ook voor kopen zijn er mogelijkheden.

Hoe je als startende ondernemer een bedrijfspand kunt kopen

De voordelen van kopen

Huren heeft als voordeel dat je geen groot bedrag hoeft te lenen, maar het nadeel is dat je gebonden bent aan verhuurdersregels en de huurprijzen kunnen stijgen. Het kopen van een bedrijfspand biedt voordelen zoals eigendom, het opbouwen van overwaarde en een vaste maandlast voor een langere periode. Zelfs bij dalende prijzen kan kopen voordelig zijn dankzij maandelijkse aflossingen en het krijgen van een hypotheekvrij pand.

Financiering van het pand

Voor het kopen heb je eigen kapitaal nodig en kun je gebruik maken van een zakelijke hypotheek. Na de aankoop ben je niet meer gebonden aan verhuurdersregels en kun je investeren in waardeverhogende verbeteringen.

Maximale lening en Mogelijk

Om te kunnen financieren, is minimaal 15% eigen vermogen van de koopsom vereist. Mogelijk biedt een zakelijke hypotheek voor bedrijfspanden aan door ondernemers aan elkaar te koppelen. Een uitmuntende jaarrekening van de afgelopen drie jaar is hierbij niet nodig, omdat het bedrijfspand als basis dient. Ondernemers denken onderling in kansen.


Bij het kopen van een bedrijfspand als startende ondernemer is een goed boekhoudprogramma van essentieel belang. Een goed boekhoudpakket kan je helpen bij het administratie automatiseren en het vergelijken van verschillende boekhoudprogramma’s voor zzp’ers. Zo blijft je online administratie in orde en kun je tijd besparen bij het opstellen van de benodigde financiële gegevens voor de financiering van het pand. Houd rekening met de belastingdienst en maak gebruik van de juiste tools om je onderneming succesvol te laten groeien.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *