Financiën: Boekhoudsoftware voor restaurants

door | 25 augustus 2023

Dit artikel gaat over het belang van online boekhoudsoftware voor restaurants om hun financiën goed bij te houden. Met behulp van deze software kunnen restaurants hun inkomsten en uitgaven nauwkeurig bijhouden en hun financiële prestaties verbeteren. Het artikel bespreekt enkele populaire boekhoudsoftware-opties voor restaurants en hun functies.

Financiën: Boekhoudsoftware voor restaurants

Bespaar tijd en voorkom fouten met boekhoudsoftware

Als horecaondernemer is de boekhouding een belangrijk maar tijdrovend aspect van je bedrijfsvoering. Handmatig bonnen overtikken en de omzet bijhouden kost veel tijd en energie. Gelukkig zijn er tegenwoordig boekhoudsoftwarepakketten beschikbaar die het werk een stuk makkelijker maken. Met deze software bespaar je tijd en voorkom je fouten in je boekhouding.

Vijf populaire boekhoudsoftwarepakketten voor de horeca

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware, hebben we een lijst samengesteld van de vijf meest populaire pakketten voor de horeca. Deze software biedt koppelingen met bijvoorbeeld je kassasysteem of de Belastingdienst, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt.

Exact: koppeling met jouw horeca kassasysteem

Exact biedt slimme bedrijfssoftware en is sinds 1984 actief. Het boekhoudpakket Exact Online Boekhouden kan naadloos worden gekoppeld aan vrijwel elk kassasysteem in de horeca, waardoor de verwerking van je kassaverkopen automatisch gaat. Het programma geeft je altijd en overal een gedetailleerd inzicht in je omzet en marges. De boekhoudrobot van Exact neemt veel administratieve werk uit handen, waardoor ook je btw-aangifte zo gedaan is. Het programma synchroniseert realtime met je horeca kassasysteem, waardoor je 24/7 je up-to-date cijfers kunt bekijken via een handig dashboard. Het softwareprogramma van Exact kan bovendien moeiteloos overweg met meerdere order- en betaalprinters, kassalades en gekoppelde PIN-terminals.

Visma: innovatief boekhoudpakket voor de horeca

Visma biedt een innovatief online boekhoudpakket aan dat speciaal is ontwikkeld voor de horeca. Met deze software kun je de administratie van je horecazaak eenvoudig bijhouden en factureren. Voor slechts achttien euro per maand heb je toegang tot de software en kun je profiteren van de voordelen van online boekhouden, zoals veilige opslag in de cloud en toegang tot je gegevens vanaf elke locatie. Visma maakt het ook mogelijk om je boekhouding te koppelen aan je kassasysteem, waardoor je snel en eenvoudig inzicht krijgt in je financiën. Dankzij de automatische koppeling met je bankrekening weet je bovendien welke facturen al betaald zijn en kun je met één druk op de knop herinneringen versturen. Ook zorgt Visma ervoor dat de btw-aangifte automatisch voor je wordt klaargezet en kun je deze met een druk op de knop naar de Belastingdienst sturen.

E-boekhouden: populaire boekhoudsoftware voor diverse sectoren

e-Boekhouden.nl is een onderneming die sinds 2002 boekhoudsoftware aanbiedt voor ondernemers in diverse sectoren, waaronder de horeca. Het programma is uitgerust met handige functies zoals automatische bankkoppelingen, scan & herken en een app voor je smartphone of tablet. Het invoeren van gegevens gaat intuïtief en je hebt er geen boekhoudkennis voor nodig. Dankzij de koppeling met je kassasysteem of POS worden alle bestellingen in je horecazaak direct verwerkt in je boekhouding. Ook de btw-aangifte kun je met e-Boekhouden.nl eenvoudig en snel regelen.

Afas: HR, salarisadministratie en boekhouding in één pakket

Afas is een bekend softwarebedrijf dat horecaondernemers een oplossing biedt voor HR, salarisadministratie en boekhouding in één pakket. Het ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) helpt je kosten te besparen door moeizame, handmatige processen te automatiseren. Met Afas krijg je betrouwbare data uit één database en heb je actueel inzicht in de financiële situatie van jouw horecaonderneming. Ook helpt Afas je grip te houden op wetgeving zoals de AVG en de cao. Door koppelingen te maken met jouw belangrijkste softwaresystemen, optimaliseert Afas de werkprocessen binnen je bedrijf. De interactieve dashboards geven je inzicht in je financiële situatie en alles wat je moet weten over je medewerkers. Met de Afas Pocket App kunnen medewerkers zelf eenvoudig zaken regelen zoals CRM, verlof, verzuim, het boeken van uren en openstaande taken.

Silvasoft: online boekhoudsoftware met handige functies

Het Zuid-Hollandse bedrijf Silvasoft biedt eveneens software aan voor online boekhouden. Het programma is voorzien van diverse handige functies, waaronder automatische btw-aangifte, relatiebeheer en grafieken op je dashboard. Het boeken van inkoop-, verkoop- en banktransacties gaat snel en eenvoudig en ook het inlezen en matchen van bankafschriften wordt automatisch voor je geregeld. Met de scan & herken functionaliteit kun je bonnetjes en inkoopfacturen automatisch laten verwerken, zodat je binnen enkele seconden een boekingsvoorstel ontvangt. Silvasoft maakt het ook mogelijk om rapportages te genereren op basis van grootboekrekeningen en deze per maand, kwartaal of jaar te groeperen.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *