Digitalisering in het MKB – Navigeren naar succes in de handel

door | 11 maart 2024

In het MKB is digitalisering cruciaal voor succes. De Exact MKB Barometer 2023 onthult de noodzaak van een optimale aanpak, vooral in de handelssector. Solution Marketeer Chris Spaander deelt inzichten en wijst op de rol van Exact’s software in dit dynamische speelveld.

Digitalisering in het MKB - Navigeren naar succes in de handel

De exact MKB barometer – De temperatuur van het MKB

De Exact MKB Barometer, een tweejaarlijks onderzoek, biedt inzicht in de stand van zaken in het MKB en specifieke sectoren, zoals handel. Spaander benadrukt dat het fungeert als een thermometer voor ondernemers, waarbij essentiële vragen over de uitdagingen en dromen van bedrijven aan bod komen. Voor Exact is deze informatie waardevol om passende softwareoplossingen te bieden.

Klantverwachtingen, de motor voor verandering

Het onderzoek toont aan dat 41% van de handelsbedrijven worstelt met het voldoen aan stijgende klantverwachtingen. Spaander legt uit dat de trend naar kleinere orders, zowel in consumenten- als b-to-b-verkeer, een uitdaging vormt. Bedrijven moeten slimmer werken, vooral met de verwachting van ‘next-day-delivery’. Hierin speelt Exact Online Handel een rol door processen te automatiseren en uitzonderingen te managen.

Efficiënt voorraadbeheer als topuitdaging

Opmerkelijk is de sterke groei in de uitdaging van efficiënt voorraadbeheer, gestegen van 19% naar 42%. Spaander verklaart dit als een bewustwording na de toeleveringsproblemen in de beginfase van de coronacrisis. Bedrijven realiseren zich het belang van slimme voorraadprocessen en kiezen voor digitalisering, zoals aangeboden in Exact Online Handel.

Margeverbetering – Meer dan onderhandelen

De sector (39%) richt zich op onderhandelen met leveranciers om marges te verbeteren. Spaander benadrukt echter dat interne processen ook cruciaal zijn. Digitalisering met tools zoals een warehouse management systeem biedt controle en efficiëntie. Hiermee kunnen bedrijven hun processen stroomlijnen en marges verhogen door snellere orderafhandeling.

ERP als sleutel tot succes

Of het nu gaat om efficiënt voorraadbeheer of het omgaan met veeleisende klanten, Spaander ziet een oplossing in het gebruik van een slim ERP-pakket zoals Exact biedt. De software evolueert met de Premium editie van Exact Online Handel, inclusief Power BI dashboards voor diepgaand inzicht in omzet per item en klantgedrag. Zo krijgen bedrijven de tools om te groeien en te excelleren in hun markt.

Optimaal inzicht voor optimaal succes

Voor succes in de handel is digitalisering onmisbaar. Exact’s ERP-oplossingen, met focus op online handel, stellen bedrijven in staat om te navigeren door uitdagingen. Met efficiënt voorraadbeheer, klantgerichte processen en geavanceerde inzichten legt Exact de sleutel tot succes in handen van MKB’ers in de handel.

Vergelijk en kies – Optimaliseer je boekhoudsoftware

Het vergelijken van boekhoudprogramma’s is een cruciale stap voor zowel MKB’ers als ZZP’ers. Elke onderneming heeft unieke behoeften en het juiste boekhoudprogramma kan een aanzienlijk verschil maken. ZZP’ers moeten letten op functies zoals automatische factuurherkenning, eenvoudige belastingaangifte, en gebruiksvriendelijkheid. Het vergelijken van verschillende opties stelt ondernemers in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en een online boekhoudprogramma te kiezen dat perfect aansluit op hun specifieke eisen. Een zorgvuldig geselecteerd boekhoudprogramma kan niet alleen tijd en moeite besparen, maar ook bijdragen aan een efficiëntere en georganiseerde bedrijfsvoering.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *