Eenvoudige boekhoudprogramma’s: wat je moet weten

door | 17 oktober 2023

Het belang van een simpel boekhoudprogramma Boekhouding bijhouden is voor veel ondernemers een tijdrovende en complexe klus. Een goed boekhoudprogramma kan hierbij helpen, maar het moet wel eenvoudig zijn. Waarom is het zo belangrijk dat een boekhoudprogramma simpel is in gebruik?

Eenvoudige boekhoudprogramma's: wat je moet weten

Hoe herken je een simpel boekhoudprogramma?

Een simpel boekhoudprogramma herken je aan de eenvoudige en overzichtelijke interface. Een programma moet zonder enige boekhoudervaring te gebruiken zijn. Dit betekent dat het programma je stap voor stap door de boekhouding leidt en alles uitlegt, zonder dat je extra boekhoudkennis nodig hebt. Dit is belangrijk, omdat je als ondernemer niet bezig wilt zijn met het leren van de boekhoudtheorie, maar je wilt juist zo snel en makkelijk mogelijk je administratie op orde hebben. De laatste jaren zijn voornamelijk online boekhoudprogramma’s erg populair. Deze zijn vaak eenvoudig te gebruiken, vanaf elke locatie die je wilt en je kunt alle gegevens, documenten en facturen eenvoudig online bewaren.

Waarom een simpel boekhoudprogramma prettig is in gebruik

Een simpel boekhoudprogramma maakt boekhouden leuk en eenvoudig. Dit is niet alleen fijn voor ondernemers zonder boekhoudkennis, maar ook voor ondernemers die hun boekhouding gedeeltelijk zelf doen. Als je niet goed weet hoe je het programma moet gebruiken, kan het een obstakel worden en kost het je alleen maar meer tijd. Een simpel boekhoudprogramma moet daarom overzichtelijk zijn en je stap voor stap begeleiden, zodat je altijd weet wat je doet en waarom je het doet.

Al helemaal als zzp’er is het belangrijk om hier naar te kijken. Je wilt als zzp’er natuurlijk niet te veel tijd spenderen aan je administratie, hiervoor kun je beter tijd besteden aan je core business. Daarnaast wil je wel zorgen dat je de administratie volledig correct invoert, zodat je niet te veel geld kwijt bent. Hiervoor zal een zzp boekhoudprogramma van grote waarde zijn.


Een simpel boekhoudprogramma is belangrijk voor ondernemers die hun boekhouding zelf doen of gedeeltelijk uitbesteden. Het moet eenvoudig te gebruiken zijn, zonder dat extra boekhoudkennis nodig is. Het programma moet overzichtelijk zijn en je stap voor stap begeleiden, zodat je altijd weet wat je doet en waarom je het doet. Kies daarom voor een simpel boekhoudprogramma dat bij jou past en maak het boekhouden leuk en eenvoudig.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *