Hoe voltooi je snel en volledig je BTW-aangifte? Tips voor ondernemers

door | 26 april 2024

Juli betekent niet alleen zomerse dagen maar ook de tijd voor de btw-aangifte over het tweede kwartaal. Ontdek hier 4 handige tips van de Belastingdienst om als ondernemer snel en foutloos je aangifte te doen, zonder stress voor de naderende deadline.

Hoe voltooi je snel en volledig je BTW-aangifte?

1. Begin op tijd – Voorkom last-minute stress

Hoewel de deadline op 31 juli lijkt, komt deze snel dichterbij. Plan nu alvast tijd in om je btw-aangifte te doen. Kies een rustige dag of geniet van het zonnetje op een terras. Tip 2 helpt je om dit klusje in een mum van tijd te klaren.

2. Breng je administratie op orde

Een up-to-date administratie maakt het btw-aangifteproces aanzienlijk eenvoudiger. Het is mogelijk om je btw-aangifte binnen 30 minuten te regelen, vooral met behulp van boekhoudsoftware. Overweeg je deze nog niet te gebruiken? Onderzoek of het een waardevolle toevoeging kan zijn voor het derde kwartaal.

3. Doe altijd aangifte, ook bij geen omzet

Zelfs als je geen omzet hebt behaald in het afgelopen kwartaal, en er geen uitgaven zijn waarover je btw kunt terugvragen, moet je toch aangifte doen. Gelukkig is dit snel gedaan. Beantwoord eenvoudigweg ‘Nee’ bij de vraag of je iets te melden hebt voor dit tijdvak, en verstuur de aangifte.

4. Betaal direct met iDeal – Efficiënt en foutloos

Via Mijn Belastingdienst Zakelijk kun je direct met iDeal betalen. Hierbij zijn het betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag al ingevuld, wat tijd bespaart en fouten voorkomt.

Wil je meer informatie en hulpmiddelen voor de btw-aangifte? 


Ontdek hoe je als ondernemer deze stappen kunt optimaliseren en welke rol boekhoudprogramma’s zoals e-Boekhouden.nl, Exact Online, SnelStart of MoneyMonk hierin kunnen spelen. Maak van je btw-aangifte een moeiteloze en georganiseerde taak voor een succesvolle bedrijfsvoering.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *