Voorkom valkuilen – Succesvol werken in de cloud

door | 12 februari 2024

Tegenwoordig ben je geen uitzondering meer, maar de norm als je ‘in de cloud’ werkt. Hoewel cloud-werken talloze voordelen biedt, is het cruciaal om het op de juiste manier te doen. Hier zijn 10 essentiële do’s en dont’s om valkuilen te vermijden en succesvol te opereren in de cloud.

Voorkom valkuilen - Succesvol werken in de cloud

Wat is werken in de cloud?

Werken in de cloud betekent dat je administratie niet lokaal op een harde schijf staat, maar toegankelijk is via een online server. Hierdoor kunnen jij, je collega’s en klanten altijd en overal bij de gegevens. Dit biedt flexibiliteit maar brengt ook risico’s met zich mee.

1. DO: Werk via een betrouwbare partij

Kies voor een betrouwbare en goed beveiligde server. Bij SnelStart werken we samen met Microsoft, wereldleider op dit gebied. Dagelijkse back-ups en 24/7 monitoring zorgen voor optimale veiligheid.

2. DON’T: Onnodige kosten maken

Cloud-werken voorkomt hoge investeringen in hardware en software. Abonnementsmodellen elimineren kostbare aanschaffen en bieden financiële flexibiliteit voor investeringen in je bedrijf.

3. DO: Werken waar je wilt

Een online administratie is overal toegankelijk met een internetverbinding. Werk efficiënt vanuit huis, vakantieadres of andere locaties. Zorg wel voor een betrouwbare internetverbinding.

4. DON’T: Administraties mailen

Verstuur geen administraties meer via e-mail. Deel ze eenvoudig online met je klanten. Dit voorkomt praktische problemen en waarborgt actuele gegevens.

5. DON’T: Bang zijn om data te verliezen

Data in de cloud is veiliger dan lokaal opgeslagen gegevens. Beveiligde servers in datacenters bieden meer bescherming tegen verlies door bijvoorbeeld diefstal, brand of crashes.

6. DO: Oefen noodscenario’s

Simuleer scenario’s waarin je tijdelijk geen online toegang hebt. Ontdek zwakke punten en bereid je voor op mogelijke uitdagingen voor een soepele bedrijfsvoering.

7. DON’T: Werken met papieren documenten

Digitaliseer bonnetjes en facturen. Scan ze in met software zoals SnelStart of andere online software om fouten te minimaliseren en efficiëntie te verhogen. Klanten kunnen zelfs direct foto’s uploaden.

8. DO: Jezelf en je medewerkers opleiden

Verhoog de cyberbeveiliging door medewerkers bewust te maken van online gevaren. Security awareness-trainingen zijn essentieel om de zwakste schakel te versterken.

9. DO: Gebruik multifactorauthenticatie

Verklein de kans op ongeautoriseerde toegang met multifactorauthenticatie. Dit vereist meerdere verificatiestappen, waardoor het voor kwaadwillenden lastiger wordt.

10. DO: ruim wentijd In

Bereid jezelf, collega’s en klanten voor op de overstap naar de cloud. Leg de veranderingen uit en benadruk de voordelen. Beschikbaarheid voor vragen bevordert een soepele transitie.

Werken in de cloud met succes

Cloud-werken biedt enorme voordelen, mits je de juiste stappen zet. Voorkom valkuilen, implementeer veiligheidsmaatregelen en geniet van de flexibiliteit en efficiëntie die de cloud te bieden heeft. SnelStart staat klaar om je te ondersteunen bij een soepele overstap naar online boekhouden. Ontdek de mogelijkheden nu!

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *