Boekhouding ZZP online vergelijken

Dat je als Zzp’er er geen hobby op na houdt als het voeren van de boekhouding ZZP is een feit. Je hebt de mogelijkheid om je Zzp boekhouding uit te besteden aan een administratiekantoor, je doet zelf online boekhouden of kiest voor de middenweg waarbij het administratiekantoor regelmatig kijkt of alles klopt. Bovendien kun je met vragen omtrent je boekhouding ZZP altijd bij de medewerkers terecht.

zzp boekhouding zoeken die bij je onderneming past doe je hier

Online boekhoudprogramma’s zijn steeds vaker ingericht voor Zzp’ers en bieden je een snelle vorm om de zzp administratie bij te houden. Je kunt zelf alles inboeken omdat het programma grotendeels is voorgeprogrammeerd en je hebt ten alle tijden een goed overzicht over zowel de inkomende als uitgaande facturen.

Iedere onderneming en zzp’er heeft de verplichting om de administratie volgens de belastingwet 7 jaar te bewaren. Dit geldt zowel voor papier als online documenten. De belastingdienst verlangt een deugdelijke Zzp boekhouding die te controleren is. Let er daarom op dat je niet alleen de bonnetjes, facturen en bankafschriften bewaard. Van je Zzp boekhouding moet je ook eventuele contracten, notities en agenda’s bewaren gedurende een periode van 7 jaren.

Boekhouding ZZP zelf doen of uitbesteden?

Veel Zzp’ers kiezen ervoor om de administratie in zijn geheel onder te brengen bij een externe boekhouder en/of accountant. Deze kantoren voeren je administratie zolang je ze van informatie blijft voorzien. Je moet zelf zorgen dat de bonnen, bankafschriften en andere paperassen tijdig bij de boekhouder komen, anders kom je alsnog in de problemen. Deze vorm is vaak een dure oplossing.

Aangezien een Zzp boekhouding niet echt ingewikkeld is en de kosten van een externe boekhouder behoorlijk zijn kun je besparen op de kosten met een eenvoudig boekhoudprogramma. De moderne boekhoudprogramma’s die tegenwoordig ook online kunnen worden ingevuld zijn overzichtelijk en geven in eenvoudige taal weer wat je moet doen en waar je wat moet invullen van je boekhouding zzp.

De pakketten bieden je de mogelijkheid om online direct btw-aangifte te doen bij de belastingdienst en je leest ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers. Het voordeel van de online boekhoudsoftware is dat ze regelmatig worden bijgewerkt en altijd de nieuwste belastingregels en wetten toepassen. Het pakket geeft je bovendien een seintje als het tijd is voor een bepaalde belastingaangifte en daarmee voorkom je onnodige boetes van de belastingdienst.

ZZP boekhouding vergelijken

Online boekhoudprogramma’s vergelijken doe je eenvoudig en snel via Boekhoudprogramma-Vergelijken.com. Reviews en ervaringen van gebruikers geven jou als zzp’er een onafhankelijk beeld van het boekhoudprogramma. Je test via deze site een boekhoudprogramma altijd gratis!

Het beste boekhoudprogramma is natuurlijk afhankelijk van de wensen van jou als ondernemer. Het type onderneming zorgt voor andere eisen en voorkeuren aan je zzp boekhouding. Gelukkig is er voor iedere ondernemer een boekhoudprogramma op maat.

Gratis zzp boekhouding voor ondernemers

Als je een startende ondernemer bent hebben we een bijzonder voordelige aanbieding. Je kunt namelijk een heel jaar gratis online boekhouden via e-Boekhouden.nl. Een zeer hoog gewaardeerd boekhoudpakket door zzp’ers.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Ben jij een ZZP’er en lig je soms in de knoop met je boekhouding? Je hoeft je daar niet voor te schamen. Veel andere ZZP’ers ervaren hier ook problemen mee. Je hebt immers al de taak om je eigen onderneming goed te laten draaien, wanneer daar ook nog het boekhouden ZZP bij komt, kan het soms te veel worden…

Oplossingen boekhouding ZZP

Er zijn in principe 3 mogelijkheden om het boekhouden ZZP aan te pakken en uit te voeren:

  • Uitbesteden aan een administratiekantoor (met duidelijk hogere maandlasten)
  • Zelf alles invoeren met behulp van gratis boekhoudsoftware als Excel
  • Je gaat boekhouden met een online boekhoudpakket voor zzp ers

Traditioneel hebben ZZP’ers vaak een zwart-witte kijk op boekhouden: óf ze doen alles zelf – óf ze besteden alles uit. Echter heeft elke manier zo zijn nadelen. Alles uitbesteden kan namelijk een flink bedrag kosten. En veel ZZP’ers moeten goed op de kosten letten.

Is de boekhouding zzp in excel een optie?

Aan de andere kant is alles zelf bijhouden met software als Excel ook geen optimale keuze. Ja, het kost minder geld en je hebt zelf de controle. Maar er kleven ook nadelen aan. Om te beginnen kost het meer tijd, en je moet ook weten wat je aan het doen bent. Één foutje in een formule kan al gauw honderden euro’s kosten! Dit wil je echt voorkomen door de boekhouding zzp online te doen. Updates aan de software wordt automatisch gedaan en je krijgt tips en notificaties als iets niet klopt.

Dus, wat is nu de beste manier van boekhouden voor zzp’ers? Het antwoord is simpel – een geïntegreerde aanpak. Kies voor het beste online boekhoudprogramma om de nauwkeurigheid van een administratiekantoor te krijgen, terwijl je zelf controle houdt én weinig kosten betaalt!

Is er een boekhouding zzp cursus?

Ja er is zeker hulp beschikbaar bij het opzetten van je zzp boekhouding. Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die een eigen cursus hebben opgezet. Die van e-Boekhouden is een goed gewaardeerd voorbeeld. Je krijgt er zelfs een GRATIS boekhoudprogramma bij van het bedrijf. Ideaal voor jou als je nog in de startfase van je boekhouding zit.

Wat zijn zzp boekhouding voorwaarden waar je aan moet voldoen?

Dit zijn uiteraard de richtlijnen van de Belastingdienst waar je boekhouding aan moet voldoen. Overzichtelijk en alle gegevens moeten kloppen bijvoorbeeld. Je moet ook je btw-aangifte kunnen doen op basis van je boekhouding. Als eenmanszaak of zzp’er doe je dit bijna altijd ieder kwartaal.

Als je aanspraak wilt maken op de KOR (kleine ondernemers regeling) dien je ook je urenregistratie in een boekhoudprogramma of administratie bij te houden. Je kunt hier een groot financieel voordeel mee behalen, waardoor het bijhouden van de uren belangrijk is voor de Belastingdienst.

Uiteraard moeten ook de facturen overzichtelijk en logisch in je zzp boekhouding staan. Dit is eigenlijk ook als bescherming voor jezelf; het zou heel vervelend zijn als je hard gewerkt hebt voor je geld, maar geen factuur hebt verstuurd.

simpel boekhoudprogramma voor ondernemers en zzp'ers

Wat raden wij aan voor online boekhouden ZZP

Wij hebben vrijwel alle boekhoudprogramma’s voor de Nederlandse markt getest (en de mening van andere ZZP’ers gevraagd) om er achter te komen wat nu precies het beste boekhoudprogramma is voor boekhouden ZZP.

Dit zijn onze aanraders waarbij Visma eAccounting en e-Boekhouden zelfs het 1e jaar gratis zijn voor jou als startende ondernemer!

Deze programma’s kun je gratis testen door naar hun site te gaan. Neem dus nu de controle over je eigen boekhouding – zonder de hoge kosten van een administratiekantoor!

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma