Exact boekhouden

Exact boekhouden

Zowel voor online boekhouden als voor meer traditionele vormen is Exact boekhouden een bekende naam. Het bedrijf is al jarenlang een van de meest toonaangevende bedrijven als het gaat om software voor boekhouden. Veel kleine zelfstandigen zoals ZZP’ers en MKB’ers maken echter gebruik van andere, goedkopere vormen van boekhouden. Voorbeelden hiervan zijn gratis online boekhoudprogramma’s of Excel.

exact online boekhouden vergelijken

Exact boekhouden is dan ook vooral geschikt voor gebruik bij wat grotere ondernemingen met meerdere mensen in dienst. Exact adverteert zelf met de slogan dat het de ideale boeksoftware biedt voor het MKB. Naast het normale pakket biedt Exact Online vele extra’s: bijvoorbeeld live webinars bijwonen, online cursussen boekhouden volgen en kennissessies bezoeken, het is allemaal mogelijk met een abonnement op Exact boekhouden.

Daar hangt dan wel een prijskaartje aan: over het algemeen wordt Exact boekhouden iets duurder gevonden, als je de reviews over boekhoudsoftware, boekhouden en Exact Online op internet gaat lezen. Is dat waar? Wij denken dat je heel veel waarde terugkrijgt voor je geld. Maar bekijk het zelf in de demovideo van maar 3 minuutjes:

De voor- en nadelen van boekhouden met Exact

In de reviews op internet zijn verschillende meningen te vinden. Enerzijds wordt Exact online boekhouden geroemd om de vele mogelijkheden (ook qua prijs en abonnement) en om de gebruikersvriendelijkheid. Vooral voor grotere bedrijven met veel verschillende afdelingen en medewerkers, die van hetzelfde pakket gebruik moeten maken, wordt de Exact boekhoudsoftware aanbevolen.

exact online boekhoudprogramma

Echter, Exact is zelf ook een redelijk grote organisatie. In andere reviews is ook te lezen over het feit dat je als nieuwe gebruiker lastig de software direct kunt gebruiken. Ook wordt er gezegd dat je hulp nodig hebt bij het eenmalig instellen van de boekhoudsoftware. Gelukkig heeft Exact Online een perfecte customer service afdeling die goed bereikbaar is voor al je vragen.

Voor een mkb’er, ZZP’er of freelancer is een abonnement op Exact een behoorlijke maandelijks terugkerende investering. Hiervan is het de vraag of de kosten hiervan opwegen tegen de baten. Wanneer het aanschaffen van Exact Online boekhoudsoftware overwogen wordt, is het zaak om een goede vergelijking te maken op basis van de juiste informatie. Op die manier kan gericht het juiste Exact boekhoudsoftware abonnement gekozen worden. Je kiest op basis van wat nodig is voor de onderneming en niet meer of minder.

Maak hier een proefaccount aan voor Exact boekhouden. Het loopt automatisch af en is 100% gratis!
Exact online boekhouden vergelijken en reviews

Alternatieven voor Exact
Voor wie het niet ziet zitten om met Exact te gaan boekhouden zijn vele alternatieven, waaronder ook gratis programma’s, voorhanden. Veel gekozen concurrenten van Exact Online zijn e-Boekhouden.nl en MoneyMonk.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *