Factuur maken: voorbeeld simpele factuur voor een webshop

door | 12 maart 2018

Een factuur maken en daarvoor een voorbeeld voor een webshop gebruiken? Het is geen probleem om met een simpele factuur te werken, mits die netjes voldoet aan de eisen door de Belastingdienst.

Die eisen gelden voor webshops en voor andere zelfstandigen. Voor freelancers die diensten verlenen en voor andere organisaties die met een team werken aan uitdagende opdrachten. De factuur mag simpel zijn, maar moet een aantal belangrijke elementen bevatten.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Voorbeeld factuur voor een webshop: duidelijke omschrijving

De beste tip om een factuur te maken voor een webshop of als ZZP’er is om die eenvoudig te houden. Een voorbeeld factuur voor een webshop bevat daarom dan ook alleen de benodigde informatie, op basis van de eisen hieronder. Gecombineerd met een duidelijke omschrijving van het geleverde.

Zorg voor de datum waarop er iets werd of wordt geleverd, gecombineerd met een omschrijving van het product waar het om gaat. Zorg voor een goede beschrijving, zodat de klant eenvoudig kan zien waarvoor de factuur werd of wordt verstuurd. Geef achter de beschrijving aan om hoeveel artikelen het gaat, wat de prijs per stuk is en wat daardoor de totale prijs is.

Tip: hanteer prijzen exclusief btw. Voeg de btw toe als een apart onderdeel van de factuur, om het bedrag exclusief de btw en de btw zelf op te tellen tot het totaal te betalen bedrag.

Gebruik een voorbeeld factuur voor een webshop, om dat op een heldere manier in te richten. Met een duidelijke beschrijving van het geleverde, in combinatie met de prijs daarvan.

En zorg er elders op de factuur voor dat goed duidelijk is naar welk rekeningnummer de klant het bedrag kan overmaken. Onder vermelding van het factuurnummer of een ander kenmerk. Dat maakt het gemakkelijker om de betaling van de simpele factuur zo gemakkelijk mogelijk te herkennen en die te verwerken. Op die manier is de factuur helder naar klanten toe, zodat zij de betaling kunnen doen en die het juiste kenmerk mee zullen geven. Handig, want zo kunt u een factuur maken die zich daarna gemakkelijk laat verwerken.

Factuureisen door de Belastingdienst

Ondertussen moet u een factuur maken die netjes voldoet aan de factuureisen door de Belastingdienst. Dat geldt voor een voorbeeld factuur voor een webshop, net als voor iedere andere simpele factuur die u wilt versturen. Vermeld in ieder geval:

  • Uw volledige naam en die van uw afnemer. Vermeld de juridische naam of een handelsnaam, indien die is vastgelegd bij de Kamer van Koophandel. Het is belangrijk dat het onderdeel van een fiscale eenheid die de prestaties levert op de factuur staat. Vaak is dat de handelsnaam van de webshop of de bedrijfsnaam waaronder u werkt als ZZP’er.
  • Uw volledige adres en dat van de afnemer. Gebruik de adresgegevens van waar de onderneming feitelijk is gevestigd, want alleen een postbusnummer is in dit geval niet voldoende om aan de factuureisen door de Belastingdienst te voldoen.
  • Uw BTW- en KvK-nummer. Twee belangrijke gegevens, om de factuur te mogen maken, bijvoorbeeld aan de hand van een factuur voorbeeld voor een webshop of een andere simpele factuur.
  • De datum en het factuurnummer. Waarbij dat laatste een opeenvolgende nummering moet aanhouden, om alle facturen gemakkelijk te kunnen rangschikken en ook weer terug te kunnen vinden.
  • Een beschrijving van de diensten of goederen die worden geleverd, net als de hoeveelheid daarvan.
  • De datum waarop de goederen of diensten werden geleverd of de datum waarop er een vooruitbetaling gevraagd wordt, om daarna alsnog te kunnen leveren.
  • Het in rekening gebrachte bedrag, exclusief de btw. En met de specifieke btw-bedragen, als het volgens de regels van de Belastingdienst verplicht is om die in rekening te brengen. Vermeld zowel het btw-tarief als het btw-bedrag, voor een simpele factuur die het maximale overzicht biedt.

Simpele factuur maken: vergelijk software

Een factuur maken aan de hand van een factuur voorbeeld voor een webshop? Of op zoek naar handige tips om een simpele factuur te kunnen maken? De eenvoudige factuur helpt veel tijd te besparen, vooral op basis van software die u kan helpen om die zo snel mogelijk op te stellen. Een factuur maken hoeft dan slechts een paar minuten te kosten. We zetten een paar handige tips op een rij:

  • Kies als ZZP’er software die automatisch KvK-gegevens van zakelijke klanten kan inlezen
  • Gebruik voor een webshop software gekoppeld aan het systeem met klantgegevens
  • Gebruik een helder sjabloon waarop duidelijk het betalingskenmerk staat dat klanten moeten gebruiken

Het is de moeite waard om software voor het maken van facturen aan de hand van de bovenstaande eigenschappen met elkaar te vergelijken. Dat helpt om daar een goede keuze uit te maken. In een aantal gevallen met een beschikbaar voorbeeld voor een factuur van een webshop. Zodat u daar eenvoudig gebruik van kunt maken. Of met handige tips voor een simpele factuur, op basis van jarenlange ervaring die duidelijk heeft gemaakt hoe die er het best uit kan zien.

online factureren voor zzp'ers en andereondernemers

Probeer de software om facturen te maken gerust een keer uit. Tijdens een gratis proefperiode, om de mogelijkheden voor online facturatie gemakkelijker met elkaar te kunnen vergelijken. Door het daadwerkelijk zelf uit te proberen en na te gaan hoeveel tijd er gaat zitten in een simpele factuur. Of door goed te kijken naar het factuur voorbeeld voor een webshop of als ZZP’er.

Op die manier kunt u een simpele factuur maken aan de hand van een voorbeeld. En gebruik maken van software die veel werk uit handen neemt, waardoor de administratie minder tijd hoeft te kosten. Prettig met een webshop en fijn als ZZP’er, om de rest van de tijd zo effectief mogelijk in te kunnen zetten.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Categorie: online factureren

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *