Bedrijf starten: unieke ideeën om een bedrijf te beginnen

door | 30 oktober 2018

Een bedrijf starten, maar weet u niet goed waarin? Veel mensen willen een eigen bedrijf beginnen, maar zijn daarvoor op zoek naar ideeën die ze kunnen gebruiken. Om zich daarna in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en aan de slag te gaan. Wij zetten een aantal van die ideeën op een rij. Soms geschikt om direct mee aan de slag te gaan en in andere gevallen de ideale start om zelf verder te brainstormen over wat u zou kunnen doen.

Een eigen bedrijf starten, maar waarin? Is dat iets dat u bezig houdt, denk dan bijvoorbeeld eens aan beauty. En dan niet voor de vrouwen die daar al jaren mee bezig zijn, maar voor een veel bredere groep. Om het toegankelijk te maken voor de rest van de vrouwen, door u te richten op mannen of om er bij kinderen voor te zorgen dat ze daar al vroeg mee kunnen beginnen. Verder helpen we u ideeën op te doen op het gebied van sterke drank met een twist of rondom de vergrijzing. En houdt u meer van het sportieve? Dan is boksen wellicht een interessante optie. Op die manier is er van alles mogelijk, mits u zich er voor openstelt.

Beauty voor iedereen: verkoop schoonheid

Beauty is enorm in opkomst, een steeds bredere groep gaat daarmee aan de slag. We kennen allemaal de vrouwen die verschillende crèmes en andere producten gebruiken om er iedere dag stralend uit te zien. Er komen echter ook steeds meer mannen bij die dit doen en de groep vrouwen wordt steeds groter.

Een bedrijf starten en benieuwd wat daarvoor een goede richting is? Dan is beauty goed geschikt, al was het maar omdat er veel vraag is naar meer toegankelijke producten. En dan kunt u besluiten om zelf een product te gaan ontwikkelen, maar het kan ook laagdrempeliger. Gewoon door de producten te gaan verkopen, bijvoorbeeld inclusief de uitleg om daar goed gebruik van te maken. Daar is veel vraag naar, bijvoorbeeld bij mannen die het maar ‘gedoe’ vinden om er mee aan de slag te gaan.

Sterke drank met een twist

Niet zo’n fan van beautyproducten, maar wel op zoek naar opkomende markten? Dan is die van sterke drank wellicht interessant. En dan niet de sterke drank op zich, maar wel de combinatie met een leuke mix. De gin tonic is weer helemaal terug van weggeweest en er lijkt ruimte te zijn voor meer van dergelijke mixen.

Er zijn allerlei merken bijgekomen die de gin tonic op de markt brengen, waardoor er voorbeelden genoeg zijn van hoe u dit goed en iets minder goed kunt aanpakken. Met name op het gebied van natuurlijke en biologische smaken is er sprake van veel groei. De aanstaande suikertaks in Nederland maakt het bovendien interessant om voor een alternatief te zorgen. Een suikervrije drank die zich makkelijk laat mixen en ook zonder de sterke drank populair is lijkt de sleutel te zijn naar een eigen bedrijf met uitstekende kansen op een rijke toekomst.

Iets met ouderen: antwoord op de vergrijzing

Een eigen bedrijf starten en weten waarin? Het is dan verleidelijk om na te denken over producten, maar wat dacht u aan de andere kant van de dienstverlening? Met name voor ouderen wordt dat de komende jaren een stuk belangrijker. Er is sprake van een dubbele vergrijzing. Er komen snel veel ouderen bij en tegelijkertijd worden we allemaal veel ouder. Dat betekent dat het aantal ouderen dat behoefte heeft aan goede dienstverlening in een hoog tempo op zal lopen. Het is alleen al daarom de moeite waard om ideeën op te doen voor bedrijven die diensten verlenen voor ouderen.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat zij de kans hebben om zich goed te laten verzorgen. Of richt u op de financiën van ouderen, door ze te helpen die netjes op orde te brengen. Een groot deel van hen heeft een koopwoning met een kleine hypotheek. Dat betekent dat er veel geld zit in de stenen, waar ze op dit moment geen gebruik van kunnen maken. Indien u daar een oplossing voor kunt vinden kunt u op die manier een eigen bedrijf beginnen, dat u bij wijze van spreken morgen zou kunnen inschrijven bij de KvK.

Bedrijf in boksen

En houdt u meer van sporten dan van het verzorgen van ouderen? Op dit moment is boksen enorm in opkomst. De sport is nooit helemaal weggeweest, maar Startups.co.uk merkt dat de populariteit in onder andere de VS en het Verenigd Koninkrijk nog niet eerder zo groot was. Er komen snel veel nieuwe clubs bij, vooral omdat veel mensen het zien als een goede manier om gezonder door het leven te gaan.

Boksen op televisie en op interne trekt steeds meer kijkers, waardoor de groep die het een keer wil gaan proberen ook groeit. Een laagdrempelige en toegankelijke benadering lijkt wat dat betreft de keuze. Om die groep te omarmen en er met een eigen bedrijf voor te zorgen dat zij de kans krijgen om aan de slag te gaan met het boksen.

Bedrijf starten: werk een idee uit

Wat dat betreft bestaan er allerlei mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. We helpen u met de bovenstaande tips graag een aantal ideeën op te doen. Zodat u het bedrijf kunt gaan inschrijven bij de KvK en dat u kunt starten om het op poten te gaan zetten.

Ondertussen leggen we u graag uit wat er komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf en waar u rekening mee moet houden om dat op een goede manier te doen. Een bedrijf beginnen is vooral een kwestie van durven en aanpakken, mits u voor een aantal randvoorwaarden zorgt en u bijvoorbeeld let op de belangrijke verzekeringen die u daarvoor nodig heeft.

Categorie: bedrijf-starten

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *