Webshop voorbeelden: waarin kan ik beginnen?

door | 30 oktober 2018

Een webshop beginnen, maar weet u niet goed waarin? Aan de hand van een aantal webshop voorbeelden helpen we u graag inspiratie op te doen. Om zelf online een webshop te beginnen en alvast goed te weten wat u zal gaan aanbieden.

We zetten een paar webshop voorbeelden op een rij, zodat u inspiratie op kunt doen om daar wellicht zelf ook mee aan de slag te gaan. Houd er wel rekening mee dat de ene shop makkelijker in elkaar zit dan de andere. Zodra klanten de kans krijgen om zelf een product samen te stellen vraagt dat bijvoorbeeld om een online tool. De ontwikkeling daarvan staat los van de keuze voor een webshop en de software daarbij. Dit zit over het algemeen niet inbegrepen, waardoor de verkoop van kant-en-klare producten in die zin eenvoudiger is.

Online een webshop maken en benieuwd wat u zou kunnen verkopen? U kunt dan denken aan mooie prints voor op de muur, net als bijvoorbeeld eigen sieraden. En heeft u een goed oog voor kleding die veel mensen aan zal spreken? Net als met zonnebrillen kunt u daarvoor een eigen webwinkel beginnen. Op die manier hoeft het niet lastig te zijn om te gaan starten, mits u de juiste software kiest om een webshop te beginnen.

Prints voor aan de muur: zelf samenstellen

We houden van ons huis en hebben daarom graag iets moois aan te muur. Een mooi schilderij of een paar foto’s, waarbij die tweede het een stuk persoonlijker maken. En om dat persoonlijke te verenigen met het mooie van een schilderij zijn er prints voor aan de muur beschikbaar.

Indien u van plan bent om een webshop te beginnen kunt u daar gaan aanbieden dat klanten zelf hun prints kunnen samenstellen. In een online tool die u kunt laten ontwikkelen, waarin ze kunnen spelen met kleuren en ontwerpen. Door een foto te uploaden en door de kleuren aan te passen. Of door een tekst in te voeren, die ze vervolgens mooi kunnen vormgeven.

Het zijn een paar voorbeelden van iets moois aan de muur, om er daarmee voor te zorgen dat het huis een thuis wordt. En denk dan bijvoorbeeld aan pasteltinten die populair zijn bij vrouwen. Of strakke en moderne ontwerpen die mannen aan weten te spreken, al is het over het algemeen de vrouw die online winkelt en uw webshop waarschijnlijk het eerst zal vinden.

Sieraden: zelf gemaakte pracht en praal

Vindt u de online tool om prints voor aan de muur te ontwerpen een te grote stap? Geen probleem, u kunt er ook voor kiezen om analoog aan de slag te gaan en de producten online aan te bieden. Bijvoorbeeld door sieraden te gaan maken, waar met name vrouwen altijd dol op zijn. Wat dat betreft slaat u twee vliegen in één klap. U kunt handmatig werken aan mooie producten, zodat u de webshop kunt gebruiken om die aan vrouwen te verkopen.

Op die manier hoeft u alleen de materialen in te kopen, om daar vervolgens zelf de mooie sieraden van te maken. Online heeft u in de webshop de kans om de producten door middel van mooie foto’s te presenteren. Bovendien zijn er tal van webshop voorbeelden van anderen die sieraden maken. Dat is aan de ene kant een uitdaging om er tussen te komen, maar ook het bewijs dat het goed kan werken. Zorg er met de sieraden voor dat u vrouwen weet aan te spreken. En houd het exclusief of zorg er juist met betaalbare prijzen voor dat veel vrouwen die kunnen dragen.

Een webshop beginnen in sieraden kan wat dat betreft op veel verschillende manieren. Het is de kunst om snel onder de aandacht te komen, bijvoorbeeld via de sociale media. Probeer de webshop voorbeelden met sieraden goed te bekijken, om er zelf achter te komen wat zij goed doen.

Kleding in een niche: een eigen webshop

Beter met kleding dan met sieraden? Het valt niet altijd mee om dit zelf te maken, maar kleding biedt wel de kans om het op een leuke manier in te kopen. Ga op zoek naar aanbieders via bijvoorbeeld Alibaba of andere (online) kanalen. Verzamel de kleding en zorg daarmee voor een aanbod in een specifieke niche. Wat dacht u bijvoorbeeld van kleding in een bepaalde kleur of specifiek voor de verschillende seizoenen? U kunt daarvoor een eigen webshop beginnen, zonder dat dit een grote investering vraagt of andere hobbels op zal leveren.

Houd er wel rekening mee dat ook op het gebied van kleding het aanbod groot is. Probeer onderscheidend te zijn, door een niche te kiezen. De sociale media zijn goed geschikt om meer publiciteit te krijgen. Probeer het aan de andere kant niet op te nemen tegen de grote retailers, omdat zij grote budgetten hebben waar u het niet zomaar van zal winnen.

Zonnebrillen importeren: internationaal inkopen

En zoekt u een product voor de webshop dat minder afhankelijk is van trends en tegelijkertijd wel onbeperkt houdbaar is? Dan is de zonnebril wellicht een goed idee. Ga op zoek naar bijzondere zonnebrillen en zorg er daarmee voor dat u een keuze kunt maken uit bijzondere exemplaren die anderen ook mooi zullen vinden. Op die manier kunt u een eigen webshop beginnen in producten die relatief weinig risico met zich meebrengen. Het komt de kans op succes ten goede, mits u erin slaagt om een uniek productassortiment samen te stellen en er daarmee voor te zorgen dat u op zal vallen binnen wat er beschikbaar is.

Webshop maken: gebruik goede software

Een webshop maken en benieuwd naar de beste manier om dat goed te doen? Het is belangrijk om gebruik te maken van goede software. Dat helpt de webshop op een goede manier op te bouwen, zodat er als het ware een stabiele basis staat. Een webshop beginnen, maken of bouwen vraagt wat dat betreft om een goede vergelijking van de pakketten die er beschikbaar zijn. Op basis daarvan kunt u aan de slag, met een van de ideeën om zelf een aantrekkelijk aanbod aan klanten te presenteren.

Ook handig voor webshops:

Verkoop meer met je webwinkel via een webshop van Lightspeed. Dit eCommerce platform is zeer interessant en via deze afbeelding kan je een gratis demo bekijken.
Categorie: webshop

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *