De beste boekhoudsoftware vergelijken: welke past het beste bij jouw bedrijf?

door | 6 oktober 2023

Als ondernemer wil je graag dat je financiële administratie op orde is. Goede boekhoudsoftware is hierbij onmisbaar. Deze software maakt het mogelijk om snel en overzichtelijk inzicht te krijgen in je financiële situatie en helpt je om tijd te besparen en fouten te voorkomen. Er zijn veel verschillende zzp boekhoudprogramma’s op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf. In deze tekst vergelijken we enkele van de beste boekhoudsoftware, namelijk Twinfield, Snelstart en Exact Online. We bespreken de functionaliteiten, voor- en nadelen en de geschiktheid van elk programma, zodat jij als ondernemer een weloverwogen keuze kunt maken.

De beste boekhoudsoftware vergelijken

Twinfield Boekhouden

Twinfield Boekhouden is ontwikkeld door Wolters Kluwer en is een cloud-gebaseerd boekhoudprogramma dat voornamelijk geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven en accountantskantoren. Het biedt verschillende functies zoals facturatie, bankkoppeling, projectadministratie en rapportage.

Kenmerken van Twinfield

Twinfield is een Nederlands boekhoudprogramma dat geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven en zelfstandigen. Het biedt verschillende functies, zoals facturatie, bankkoppeling en rapportage. Hier zijn enkele kenmerken van Twinfield die het een goede optie maken voor deze bedrijven:

Cloud-gebaseerd: Twinfield is een cloud-gebaseerd systeem, wat betekent dat het toegankelijk is vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Dit maakt het gemakkelijk om altijd en overal toegang te hebben tot de boekhouding van het bedrijf.

Bankintegratie: Twinfield biedt integratie met verschillende banken, wat betekent dat bankafschriften automatisch worden geïmporteerd in het systeem. Dit maakt het gemakkelijk om transacties te volgen en betalingen te beheren.

Multivaluta: Twinfield ondersteunt meerdere valuta’s, waardoor het ook geschikt is voor bedrijven die internationaal opereren. Dit maakt het gemakkelijk om transacties te verwerken in verschillende valuta’s en de financiën van het bedrijf bij te houden.

Facturatie en klantbeheer: Met Twinfield kunnen gebruikers facturen maken en verzenden, klantgegevens beheren en projecten beheren, inclusief budgettering en facturatie. Dit maakt het gemakkelijk om de financiën van het bedrijf bij te houden en de cashflow te beheren.

Rapportage: Twinfield biedt verschillende rapportagemogelijkheden, zoals balans-, winst- en verliesrekening- en cashflowoverzichten. Dit maakt het gemakkelijk om de financiële gezondheid van het bedrijf te beoordelen en inzicht te krijgen in de belangrijkste prestatie-indicatoren.

Voor- en nadelen van Twinfield boekhouden

Voordelen:

  • Twinfield is toegankelijk vanaf elke locatie en elk apparaat met internetverbinding, omdat het een cloud-gebaseerd systeem is.
  • Door de integratie met verschillende banken worden bankafschriften automatisch geïmporteerd in het systeem, wat het bijhouden van de financiële administratie vereenvoudigt.
  • Twinfield ondersteunt meerdere valuta’s, waardoor het ook geschikt is voor bedrijven die internationaal opereren.
  • Met verschillende functies zoals facturatie, projectadministratie en rapportage is Twinfield geschikt voor verschillende soorten bedrijven.

Nadelen:

  • Twinfield heeft een steile leercurve, wat het minder gebruiksvriendelijk maakt voor beginners.
  • De kosten van Twinfield kunnen hoger zijn in vergelijking met andere boekhoudsoftware.

Geschiktheid van Twinfield voor verschillende soorten bedrijven

Twinfield is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en accountantskantoren die behoefte hebben aan een uitgebreide boekhoudoplossing. Het is met name geschikt voor bedrijven die internationaal opereren en te maken hebben met meerdere valuta’s. Omdat Twinfield een cloud-gebaseerd systeem is, is het ook geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen of werknemers die op afstand werken.

Bedrijven die Twinfield gebruiken, kunnen profiteren van de integratie met verschillende banken, waardoor het importeren van bankafschriften een eenvoudige taak wordt. Daarnaast biedt Twinfield verschillende functies, zoals facturatie, projectadministratie en rapportage, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten bedrijven.

Echter kan Twinfield duur zijn in vergelijking met andere boekhoudsoftware op de markt. Het kan daarom minder geschikt zijn voor start-ups of kleine bedrijven met een beperkt budget. Als een bedrijf echter meer geavanceerde functies nodig heeft en bereid is om te investeren in een krachtige boekhoudoplossing, kan Twinfield de ideale keuze zijn.

Snelstart boekhoudsoftware

Snelstart is een Nederlands boekhoudprogramma dat geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven en zelfstandigen. Het biedt verschillende functies, zoals facturatie, bankkoppeling en rapportage. Wat zijn de kenmerken van Snelstart die het een goede optie maken voor deze bedrijven?

Kenmerken snelstart

Gebruiksvriendelijkheid: Snelstart is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor het ideaal is voor beginners die geen uitgebreide boekhoudervaring hebben. Het programma heeft een intuïtieve interface die het gemakkelijk maakt om de functies te begrijpen en te gebruiken.

Bankintegratie: Snelstart biedt integratie met verschillende banken, wat betekent dat bankafschriften automatisch worden geïmporteerd in het systeem. Dit maakt het gemakkelijk om transacties te volgen en betalingen te beheren.

Facturatie: Met Snelstart kunnen gebruikers facturen maken en verzenden en klantgegevens beheren. Dit maakt het gemakkelijk om de financiën van het bedrijf bij te houden en de cashflow te beheren.

Voorraadbeheer: Snelstart biedt de mogelijkheid om voorraadbeheer bij te houden. Hierdoor kunnen gebruikers hun voorraad op een efficiënte manier beheren en bijhouden wat er op voorraad is en wat er nodig is.

Rapportage: Snelstart biedt verschillende rapportagemogelijkheden, zoals balans, winst- en verliesrekening en cashflow overzichten. Dit maakt het gemakkelijk om de financiële gezondheid van het bedrijf te beoordelen en inzicht te krijgen in de belangrijkste prestatie-indicatoren.

Voor- en nadelen van Snelstart boekhoudsoftware

Als elk ander boekhoudprogramma heeft Snelstart ook zijn voor- en nadelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van het gebruik van Snelstart voor uw bedrijf?

Voordelen:

Snelstart is een gebruiksvriendelijk programma, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor beginners zonder boekhoudervaring. Door de integratie met verschillende banken kunnen gebruikers gemakkelijk banktransacties beheren. Het biedt verschillende functies, zoals facturatie, voorraadbeheer en rapportage, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten bedrijven. Snelstart biedt een gratis proefperiode van 30 dagen, waardoor gebruikers het programma kunnen uitproberen voordat ze het kopen.

Nadelen:

Snelstart mist enkele functies die beschikbaar zijn in andere boekhoudsoftware, zoals projectadministratie. Dit kan een nadeel zijn voor bedrijven die deze functies nodig hebben. Snelstart heeft geen mobiele app, waardoor gebruikers alleen toegang hebben tot het programma via de desktopversie. Dit kan onhandig zijn voor gebruikers die onderweg zijn of buiten kantoor werken.

Geschiktheid van Snelstart voor verschillende soorten bedrijven

Snelstart is ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven en zelfstandigen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma met basisfuncties zoals facturatie, voorraadbeheer en rapportage. Het is een goede keuze voor beginners die geen uitgebreide boekhoudervaring hebben.

Exact Online Boekhouden

Exact Online is een webgebaseerd boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Dit programma biedt verschillende functies, zoals facturatie, bankkoppeling, urenregistratie en rapportage. In deze tekst worden de belangrijkste kenmerken van Exact Online besproken en worden de voor- en nadelen van dit programma benoemd.

Gebruiksgemak als prioriteit: Een van de belangrijkste kenmerken van Exact Online is het gebruiksgemak. Dit programma is ontworpen met de eindgebruiker in gedachten en is daarom gemakkelijk te gebruiken voor beginners. Het programma heeft een intuïtieve interface en de belangrijkste functies zijn gemakkelijk toegankelijk.

Integratie met bankrekeningen: Exact Online biedt integratie met verschillende banken, waardoor bankafschriften automatisch worden geïmporteerd in het systeem. Dit maakt de boekhouding een stuk efficiënter en zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Door deze integratie hoeven bankafschriften niet meer handmatig ingevoerd te worden en wordt er tijd bespaard.

Facturatie en klantgegevensbeheer: Exact Online biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om facturen te maken en te verzenden, en klantgegevens te beheren. Met de ingebouwde facturatiemodule kunnen facturen in enkele stappen worden gemaakt en verzonden. Daarnaast biedt Exact Online een handige manier om klantgegevens te beheren, wat bijdraagt aan een gestroomlijnde en efficiënte administratie.

Urenregistratie: Voor bedrijven die tijdregistratie bijhouden, biedt Exact Online de mogelijkheid om urenregistratie bij te houden. Dit is een handige functie voor bedrijven die diensten verlenen en uren bij moeten houden voor facturatie.

Rapportage: Exact Online biedt verschillende rapportagemogelijkheden, zoals balans, winst- en verliesrekening en cashflow overzichten. Deze rapportages geven inzicht in de financiële prestaties van het bedrijf en helpen bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen.

Voor- en nadelen van Exact Online boekhouden

Voordelen:

Exact Online is gemakkelijk te gebruiken, ook voor beginners. Integratie met bankrekeningen maakt de boekhouding efficiënter. Exact Online biedt verschillende functies die geschikt zijn voor verschillende soorten bedrijven. De mobiele app van Exact Online maakt het mogelijk om overal te werken.

Nadelen:

Exact Online kan duurder zijn dan andere boekhoudprogramma’s op de markt. Sommige gebruikers hebben geklaagd over een minder goede klantondersteuning. Geschiktheid van Exact Online voor verschillende soorten bedrijven Exact Online is vooral geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan een efficiënt en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma met diverse functies, zoals facturatie, bankkoppeling, urenregistratie en rapportage. Het is met name handig voor ondernemers die vaak onderweg zijn, omdat de mobiele app van Exact Online het mogelijk maakt om vanaf verschillende locaties te werken. Door de integratie met verschillende banken worden bankafschriften automatisch geïmporteerd in het systeem, waardoor dit een tijdbesparende functie is voor ondernemers.

Geschiktheid van Exact Online voor verschillende soorten bedrijven

Exact Online is geschikt voor verschillende soorten bedrijven, zoals ZZP’ers, eenmanszaken, kleine tot middelgrote bedrijven en boekhouders die voor meerdere klanten werken. Het programma biedt de mogelijkheid om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende administraties, waardoor het handig is voor boekhouders die voor meerdere klanten werken. Bovendien biedt Exact Online integratie met verschillende banken en betalingsproviders, waardoor het geschikt is voor bedrijven die veel online betalingen ontvangen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om gebruikersrechten in te stellen, waardoor het handig is voor bedrijven met meerdere werknemers die toegang moeten hebben tot de boekhouding.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *