Optimaliseer je boekhouding met de juiste indicatoren

door | 8 oktober 2023

Indicatoren zijn een onmisbaar hulpmiddel in je online boekhoudprogramma, waardoor je als boekhouder of accountant sneller en nauwkeuriger kunt werken. Deze geautomatiseerde checks controleren de financiële gegevens van je klantenadministratie, detecteren afwijkingen en onjuistheden en zorgen voor een betrouwbare administratie. Ontdek hoe Continuous Monitoring met indicatoren je helpt om efficiënter te werken en de financiën van je klanten beter te beheren.

Optimaliseer je boekhouding met de juiste indicatoren

Continuous Monitoring voor betrouwbare administratie

Het handmatig controleren van administraties vergt veel tijd en er blijft altijd een kans dat je iets over het hoofd ziet. Indicatoren bieden een geautomatiseerde oplossing. Je stelt vooraf criteria in en de indicatoren monitoren dagelijks verwerkingen en ontwikkelingen in de boekhouding. Naast het waarborgen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid helpen indicatoren je ook bij het toetsen van boekingsregimes en het checken van de financiële consistentie. Met de signalen van de indicatoren heb je extra grip op de verwerkingen en ontwikkelingen van je klant, wat resulteert in een betere en nauwkeurigere administratie. Dit zal resulteren in een vrolijke ondernemer, maar ook zeker in een vrolijke Belastingdienst.

Effectieve indicatoren in actie

Voor een efficiënte controle kun je bij Exact Online zoveel indicatoren instellen als nodig is, afhankelijk van de complexiteit van de administratie. Dit bespaart tijd op handmatige controles. Indicatoren maken diverse processen eenvoudiger:

  1. Controle en signalering van afschrijvingen en waarde van materiële en immateriële vaste activa.
  2. Signalering van tussenrekeningen met een saldo van 0 euro.
  3. Controle op afwijkingen van bepaalde bedragen of percentages ten opzichte van voorgaande perioden.
  4. Controle van openstaande posten voor verkopen, om ontbrekende facturen of onterechte boekingen op te sporen.
  5. Verificatie van btw-codes in transacties voor leveranciers en klanten binnen de Europese Unie.
  6. Beperking van btw-codes voor specifieke grootboeken, zoals kosten zonder voorbelasting.

Smart Closing voor maximale efficiëntie

Exact Online wil het potentieel van indicatoren optimaal benutten en gaat deze functie integreren in Smart Closing. Dit betekent dat je als accountant of boekhouder zo min mogelijk handmatige checks hoeft te doen bij het afsluiten van een periode. Via Continuous Monitoring in combinatie met de Prepare by Client-functionaliteit zal Exact een checklist creëren van indicatoren, automatische en handmatige checks. Deze aanpasbare checklist kan over meerdere klantenadministraties worden uitgevoerd, zodat je jouw controletaken efficiënt en doelgericht kunt uitvoeren.

Verbeter je administratie met indicatoren

Met indicatoren haal je het maximale uit je online boekhoudprogramma. Ze maken het monitoren en corrigeren van administratieve processen snel en eenvoudig. Wil je meer weten over het gebruik van indicatoren binnen Exact Online Boekhouden? Lees onze blog voor gedetailleerde informatie over Exact Online en hoe het jou kan helpen!

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *