Hoe kies je de juiste boekhoudsoftware voor je bedrijf?

door | 2 mei 2023

In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van boekhoudsoftware voor je bedrijf. Boekhouden is een essentieel onderdeel van een gezonde financiële administratie en met de juiste software kun je dit op een efficiënte manier bijhouden. We geven je tips voor het kiezen van de juiste boekhoudsoftware, inclusief het vergelijken van verschillende opties.

Hoe kies je de juiste boekhoudsoftware voor je bedrijf?

Als ondernemer wil je je boekhouding goed op orde hebben. Boekhoudsoftware kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. Met behulp van deze software kun je op een eenvoudige manier je financiële administratie als zzp’er bijhouden, zonder dat je daarvoor veel tijd hoeft te investeren. Maar hoe kies je nu de juiste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf? Hieronder geven we enkele tips.

Moet voldoen aan de wetgeving

Het is belangrijk dat de online boekhoudsoftware die je kiest voldoet aan de fiscale wetgeving. Zo kun je er zeker van zijn dat je boekhouding wettelijk gezien in orde is en dat je deze gegevens kunt delen met bijvoorbeeld een accountant of de Belastingdienst. Een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van boekhoudsoftware.

Geschikt voor accountancy

Als je bedrijf groeit, kan het handig zijn om een accountant of boekhouder in te schakelen voor meer hulp bij je financiële administratie. Het is dan fijn als de boekhoudsoftware die je gebruikt de mogelijkheid biedt om een professional mee te laten kijken. Let daarom op of de software geschikt is voor accountancy.

Flexibel en uitbreidbaar

Als je bedrijf groeit, verandert ook je administratie. Het is daarom belangrijk om een flexibel en uitbreidbaar boekhoudprogramma te kiezen. Zo kun je later nieuwe functies toevoegen of gebruikmaken van handige apps die je helpen om je administratie nog beter bij te houden. Houd hierbij wel rekening met de kosten voor deze uitbreidingen.

Past binnen je budget

Boekhoudsoftware kan een behoorlijke investering zijn. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar je budget en te bepalen hoeveel je maandelijks kunt missen. Houd hierbij ook rekening met eventuele kosten voor uitbreidingen en extra functies. Zo voorkom je dat je voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan.

Goede beveiliging

Als je boekhouding in een softwareprogramma staat, is het belangrijk dat deze goed beveiligd is. Je wilt voorkomen dat gevoelige financiële informatie in verkeerde handen valt. Kies daarom voor boekhoudsoftware die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, zodat je zeker weet dat je gegevens veilig zijn.

Boekhoudprogramma vergelijken

Voordat je een keuze maakt voor een boekhoudprogramma is het verstandig om verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welk boekhoudprogramma het beste aansluit op jouw wensen en eisen.

Boekhoudprogramma online

Een boekhoudprogramma online biedt veel voordelen. Zo heb je altijd en overal toegang tot je financiële administratie en kun je makkelijk samenwerken met een accountant of boekhouder. Let er wel op dat het boekhoudprogramma voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, zodat je gegevens veilig zijn.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *