Moneybird innoveert met beveiliging – Passkeys voor inloggemak en bescherming

door | 5 februari 2024

Als voorloper in online boekhouding introduceert Moneybird een geavanceerde authenticatiemethode: passkeys. In deze blog ontdek je hoe deze nieuwe beveiligingsaanpak niet alleen inloggemak biedt, maar ook de bescherming van je financiële gegevens naar een hoger niveau tilt.

Moneybird innoveert met beveiliging - Passkeys voor inloggemak en bescherming

Passkeys – Een nieuwe standaard in beveiliging

Moneybird, het online boekhoudpakket voor MKB en ZZP’ers, neemt een gedurfde stap in beveiliging met de introductie van passkeys. Deze innovatieve authenticatiemethode maakt gebruik van Webauthn-technologie en biedt een veilig alternatief voor de traditionele tweefactorauthenticatie (2FA). Passkeys maken het mogelijk om in te loggen met biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning, waardoor zwakke wachtwoorden verleden tijd zijn.

De voordelen van passkeys voor Ondernemers

  • Tijdwinst en vereenvoudiging: Veel ondernemers ervaren tijdsdruk bij het bijhouden van hun boekhouding. Passkeys vereenvoudigen het inlogproces aanzienlijk, waardoor kostbare tijd wordt bespaard. Geen gedoe meer met tijdelijke codes uit authenticator-apps.
  • Beheer van bonnen en facturen: Het inscannen van bonnen en facturen is cruciaal voor BTW-teruggave. Met passkeys integreert Moneybird deze informatie direct in je administratie, zonder het risico van verloren bonnetjes.
  • Automatische rapportages voor inzicht: Moneybird’s boekhoudsoftware genereert automatisch rapportages op basis van inkomsten en uitgaven. Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in je financiën, maar wordt ook het indienen van Belastingaangiftes bij de belastingdienst een gestroomlijnd proces.
  • Integratie met webshops en kassasystemen: Ondernemers met fysieke winkels of webshops profiteren van naadloze integratie met kassasystemen en webshops. Transacties worden automatisch in de administratie opgenomen, wat het beheer vereenvoudigt.

Zorgeloos samenwerken met boekhouders

Zelfs als je een boekhouder hebt, biedt online boekhouden met passkeys voordelen. Het bespaart niet alleen tijd voor boekhouders, maar vermindert ook de kosten voor ondernemers. Het inlogproces wordt soepeler, en belangrijke processen zoals wachtwoordwijzigingen worden veiliger en gebruiksvriendelijker.

De overgang van 2FA naar passkeys

Moneybird zal op termijn de 2FA-codes uitfaseren ten gunste van passkeys. Gebruikers worden aangemoedigd om naast hun gebruikersnaam en wachtwoord passkeys in te stellen. Deze geavanceerde beveiligingsmethode, die gebruikmaakt van persoonlijke biometrische gegevens, minimaliseert het risico op inbraken en phishing.

Moneybird pioniert in beveiliging

Met de introductie van passkeys zet Moneybird een nieuwe standaard in beveiliging voor online boekhouding. Deze innovatie biedt niet alleen geavanceerde bescherming, maar verbetert ook het inloggemak voor ondernemers. Kies voor moeiteloos boekhouden en ontdek de toekomst van financiële beveiliging met een modern boekhoudprogramma.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *