Slimme stappen naar geautomatiseerde administratie voor accountants

door | 22 april 2024

Als accountant ervaar je dagelijks de drukte in je vak. Tijd is kostbaar, en elke minuut die je kunt besparen op administratieve taken, betekent meer tijd voor waardevol werk en een soepele, foutloze administratie voor je klanten.

Geautomatiseerde administratie voor accountants

1. Investeer in efficiënte software

Accountants geven aan dat ze vooral behoefte hebben aan software waarmee klanten zelf hun administratie kunnen aanleveren en een slim systeem dat die administratie automatisch verwerkt. Dit bespaart tijd en stelt jou in staat om je te richten op taken die meer waarde toevoegen voor je klanten, zoals inzicht en advies. No hands accounting met slimme tools en zelflerende robots kan het handmatige boekhoudwerk aanzienlijk verminderen.

2. Centraliseer communicatie met klanten

Stroomlijn de communicatie met je klanten door één centraal platform te gebruiken. Met een geïntegreerde chatfunctie kun je direct communiceren over het scherm waar je op dat moment in werkt. Dit voorkomt tijdverlies en misverstanden, en je kunt snel relevante vragen stellen of documenten opvragen.

3. Documentuitwisseling op één plek

Vermijd de zoektocht naar documenten door alle facturen en bonnen op één centrale plek te verzamelen. Met tools zoals e-boekhouden.nl of Exact Online kunnen klanten eenvoudig al hun documenten aanleveren via een mobiele app, browser of digitale brievenbus. Hierdoor bespaar je tijd en blijft alles overzichtelijk.

4. Laat klanten zelf facturen scannen

Een complete administratie van klanten leidt tot snellere verwerking. Moedig klanten aan om digitale facturen door te sturen en, indien nodig, papieren facturen te scannen. Gebruik technologie, zoals de slimme robot in Exact Online, om facturen automatisch te verwerken en boekingen voor te stellen.

5. Maak beslissingen op basis van data

Gebruik data-analyse voor betere zakelijke beslissingen. Door handmatig werk te verminderen, kun je meer tijd besteden aan het analyseren van cijfers en je klanten optimaal adviseren. Met no hands accounting kun je efficiënter naar de cijfers kijken en waardevolle inzichten genereren.

Minimaliseer handmatige administratie

Om je doelen te bereiken, zet automatisering van bedrijfsprocessen in. Investeer in software die diverse taken automatiseert en kies een oplossing waarmee je efficiënt met klanten kunt communiceren en altijd inzicht hebt in actuele cijfers. Zo werk je niet alleen slimmer maar ook effectiever samen met je klanten.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *