Boekhouding voor ondernemers – Inzicht in je Financiën

Als ondernemer ben jij ongetwijfeld op de hoogte van het belang van een goede boekhouding. Deze dient te allen tijde op orde te zijn. Je wilt immers voorkomen dat alle kwartaal- of jaarcijfers door elkaar heen staan, en je zodoende het overzicht verliest. Het kiezen van een passend boekhoudprogramma kan echter nog best een uitdaging zijn. Het juiste programma voor jou is afhankelijk van het type onderneming dat jij runt.

Wij geven advies op het gebied van boekhouding voor iedere onderneming. Van zzp’ers tot freelancers en van grote stichtingen tot kleine bedrijven. Wij nemen ook jou bij de hand om het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming te vinden.

Boekhouding voor verschillende ondernemers

Het is ons doel om iedere ondernemer zo goed mogelijk te adviseren in zijn of haar zoektocht naar het beste hulpmiddel voor de boekhouding. Er zijn immers veel verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar, waarvan elk zich focust op diverse soorten ondernemingen. Laten we daarom eens in kaart brengen waar jij nu het beste terecht kunt.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Boekhouding voor de bouw

Als ondernemer in de bouw kun je jouw boekhouding in principe volledig zelf reguleren, zolang je hiervoor het correcte programma gebruikt. Je bent logischerwijs op zoek naar boekhoudsoftware dat van alle gemakken is voorzien. Facturatie, btw-aangifte, het opslaan van werkbonnen, je wilt alles natuurlijk in één programma kunnen regelen. Enkele goede boekhoudprogramma’s voor ondernemers in de bouw zijn e-Boekhouden.nl en Visma eAccounting.

Boekhouding voor dummies

Ben jij nog maar net begonnen als ondernemer, en ben je dus nog een dummy op het gebied van boekhouding? Maak je niet druk. Hulp is altijd dichtbij! Er bestaan diverse boekhoudprogramma’s die zich specifiek focussen op de beginnende ondernemer, die nog niet veel kennis heeft op het gebied van boekhouding.

Een passende boekhouding voor dummies is e-Boekhouden.nl. Deze is bij uitstek geschikt voor beginnende ondernemers die in het gebruik nog optimale ondersteuning wensen. En je krijgt het ruim 12 maanden GRATIS!

boekhouding voor allerlei ondernemers kun je gratis testen

Boekhouding voor eigen bedrijf

Heb jij een eigen bedrijf? Dan wil je er ongetwijfeld voor zorgen dat de bedrijfsfinanciën te allen tijde op orde zijn. Er ligt als eigenaar van een bedrijf immers toch een bepaalde verantwoordelijkheid op je schouders. Een goede boekhouding is dan ook van groot belang. Gelukkig zijn er diverse boekhoudprogramma’s die jou hierbij kunnen helpen. De prijzen voor het beste online boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kunnen sterk uiteenlopen. De uiteindelijke prijs hangt af van de functiemogelijkheden die jij belangrijk acht, en natuurlijk speelt de omvang van jouw eigen bedrijf ook een rol.

Boekhouding voor freelancers

Ben jij een freelancer? Dan ben je gebaat bij een goede boekhoudsoftware dat speciaal is ontwikkeld voor freelancers. Het gebruiksgemak is optimaal, zodat jij je kunt focussen op het ondernemen. Een simpele boekhouding hoeft bovendien geen rib uit je lijf te zijn. Er bestaan diverse online boekhoudprogramma’s voor freelancers die zeer scherp geprijsd zijn. Deze kleine investering is het geld dubbel en dwars waard.

Visma eAccounting is een voorbeeld van een zeer gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma voor freelancers.

Boekhouding voor klein bedrijf

Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleine bedrijven dienen hun boekhouding goed op orde te hebben. Ben jij een ondernemer met een klein bedrijf? Dan raden we jou aan om direct bij het opstarten van jouw bedrijf te kiezen voor een passend boekhoudprogramma. Enkele populaire opties voor kleine bedrijven zijn e-Boekhouden.nl en Visma Boekhouden. Deze zijn bij uitstek geschikt voor kleinere bedrijven gezien de relatief lage prijzen die zij hanteren.

Boekhouding voor MKB

Als ondernemer weet jij als geen ander hoe belangrijk de boekhouding van een MKB is. Deze boekhouding kan enorm breed en ingewikkeld zijn, afhankelijk van het aantal personen dat in dienst is. Gelukkig kan de boekhouding voor MKB’ers ook online geregeld worden. Eenvoudige boekhoudprogramma’s zijn over het algemeen wenselijk voor MKB’ers. Silvasoft en Exact Online zijn twee voorbeelden waar men binnen de MKB goed mee uit de voeten kan.

Boekhouding voor schilders

Ben jij een schilder in hart en nieren, en heb je eindelijk de stap gezet om een eigen schildersbedrijf te starten? Gefeliciteerd! Om optimaal te kunnen functioneren als zelfstandig ondernemer zal je een goed boekhoudingsprogramma nodig hebben. Als schilder ben jij gebaat bij een programma dat ook een offertesysteem bevat. Op deze manier kun je alle zaken onder één dak regelen. Veel collega-schilders vertrouwen op boekhoudprogramma’s zoals bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl. Wij weten zeker dat ook jij gebaat zult zijn bij dergelijke software.

Boekhouding voor starters

Als starter kan het verleidelijk zijn om de boekhouding volledig in eigen hand te hebben, zonder hulp of ondersteuning van een specifiek ontwikkelde software. Echter raden wij zeker niet alle starters aan om dit te doen. In veel gevallen beschik je als startende ondernemer immers nog niet over de juiste kennis. Om fouten te voorkomen die op de lange termijn veel geld kunnen kosten, raden wij alle starters aan om een passend boekhoudprogramma te gebruiken. Er zijn diverse programma’s die ook een gratis proefperiode aanbieden. Dit zal jou zonder twijfel meer inzicht geven in het nut van een dergelijk hulpmiddel. Het beste kun je een boekhoudprogramma vergelijken.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Boekhouding voor stichtingen

Sta jij aan het hoofd van een grote stichting? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet op het gebied van de financiën. Een boekhoudprogramma kan in dat geval rust in de tent brengen. Een grote mate van gebruiksgemak en een duidelijke administratie zijn belangrijke aspecten voor stichtingen die op zoek zijn naar een passend boekhoudprogramma stichting. E-Boekhouden.nl en Visma eAccounting zijn wat ons betreft twee goede opties.

Boekhouding voor taxibedrijf

Ben jij een taxichauffeur die voor zichzelf werkt, of ben je eigenaar van een groter taxibedrijf? Dan weet jij waarschijnlijk wel dat een goede boekhouding essentieel is voor een goedlopend bedrijf. De best geteste boekhoudsoftware voor ondernemers is e-Boekhouden.nl. Hier kun jij als eigenaar van een taxibedrijf ook prima terecht. Andere opties zijn Exact Online en Ficsus.nl

Boekhouding voor vereniging

Binnen verenigingen is een overzichtelijke boekhouding van groot belang. Jij bent als eigenaar van een vereniging op zoek naar een boekhoudprogramma dat voldoet aan specifieke eisen die de vereniging met zich meebrengt. Denk hierbij aan een compleet ledenoverzicht en inzicht in de financiën van eventuele contributie. Er zijn gelukkig diverse goede boekhoudprogramma’s voor verenigingen die gehoor geven aan deze wensen. E-Boekhouden.nl en Visma eAccounting staan ook hier bovenaan de lijst

Boekhouding voor vof

Run jij met je zakenpartner een vof? Dan is het belangrijk om het eens te zijn over de financiën binnen jullie bedrijf? Iedere vof heeft immers slechts één boekhouding. Het gebruik van een boekhoudprogramma is absoluut aan te raden voor eigenaren van een vof. Op deze manier voorkom je misverstanden en is alles gewoon goed geregeld!

Boekhouding voor zzp’er

Of je nu al jarenlang werkzaam bent als zzp’er of nog maar net begonnen bent, je dient te allen tijde te beschikken over een goede boekhouding die volledig op orde is. Het opstellen van facturen, het bijhouden van de btw-aangifte en noem het maar op, je regelt alles natuurlijk het liefst op één plek. Dat is immers wel zo overzichtelijk. Beginnende zzp’ers kunnen hiervoor terecht bij e-Boekhouden.nl. Ook Visma eAccounting is passend voor de boekhouding zzp.

boekhouding voor zzp'ers kun je bekijken via deze pagina
Boekhouding ZZP online vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *