Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers: 4 belangrijke eigenschappen

door | 3 september 2018

Het beste online facturatieprogramma voor ZZP’ers kiezen, maar weet u niet goed waar te beginnen? We hebben al eens 5 soorten software op een rij gezet, een overzicht dat het makkelijker maakt om de juiste richting te kiezen.

Deze keer gaan we in op 4 belangrijke eigenschappen, die het eenvoudiger maken om een facturatieprogramma voor ZZP’ers te kiezen dat bij u past. Aan de hand van de beste facturatie software, met functionaliteiten waar u daadwerkelijk wat aan heeft.

PLAN - PRICE

Description

€ 12,50 p/mnd

hoge waardering
30 dagen gratis proberen

Voor elke type ondernemer

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Eenvoudig en toch compleet

Het beste facturatieprogramma voor ZZP’ers is vooral eenvoudig. Eenvoudig in het gebruik, eenvoudig van opzet en eenvoudig als u er de eerste keer naar kijkt. Alleen op die manier is het leuk om er mee aan de slag te gaan en te ontdekken hoe het gebruik u veel tijd kan besparen.

Voorkom daarom pakketten en programma’s die álles kunnen en het allemaal professioneel met elkaar integreren. Dat is een fijne keuze voor boekhouders en accountants die blij worden van cijfers en de volledige administratie, maar het kan u als ZZP’er behoorlijk afschrikken. Houd het aan de andere kant eenvoudig, mits het pakket natuurlijk wel compleet is.

Zorg ervoor dat het online facturatieprogramma de mogelijkheid biedt om facturen te maken, die te versturen en bij te houden welke klanten wel of nog niet betaald hebben. Facturen vanuit een sjabloon, om alle gegevens van u en van uw klant meteen bij de hand te hebben. Dat is voldoende om er goed mee te kunnen werken, allerlei koppelingen met boekhoudpakketten en andere programma’s zijn (nog) niet noodzakelijk.

Factureren in uw eigen huisstijl

Wel noodzakelijk is de mogelijkheid om met het facturatieprogramma voor ZZP’ers in uw eigen huisstijl te kunnen factureren. Tenminste, noodzakelijk natuurlijk niet, maar wel ontzettend handig. Op die manier kunt u klanten kennis laten maken met uw huisstijl of er vanuit vertrouwen voor zorgen dat ze de factuur gemakkelijker herkennen.

De eigen huisstijl voor de factuur bouwt aan de professionaliteit van uw uitstraling als ZZP’er. Belangrijk, omdat dit kan bijdragen aan een snelle betaling van de factuur en herkenning door de klant. Goede software om mee te factureren biedt daarom de mogelijkheid om een sjabloon aan te maken en er daarmee voor te zorgen dat u de facturen kunt versturen. Bovendien voorkomt u daarmee dat u iedere keer opnieuw uw logo dient toe te voegen, net als andere belangrijke bedrijfsgegevens.

Fijne helpdesk met support

Heeft u nog niet zoveel ervaring met factureren of het bijhouden van administratieve onderdelen? Dan is het verstandig om een online facturatieprogramma voor ZZP’ers te kiezen waarbij er een goede helpdesk aanwezig is. Kies bij voorkeur voor bereikbaarheid per telefoon, e-mail en chat. Op die manier kunt u lastige vragen stellen in een telefoongesprek, een mailtje sturen als iets weinig haast heeft of een korte vraag stellen via de chat.

Dankzij support door de aanbieder van het facturatieprogramma staat u er niet alleen voor op het moment dat er iets niet lukt of als u er zelf niet helemaal uitkomt. Een prettig idee, zelfs als later blijkt dat u de helpdesk helemaal niet nodig heeft. Vooral bij eenvoudige facturatieprogramma voor zelfstandigen is de kans groot dat u er zelf goed mee uit de voeten kunt. Toch is het fijn om iemand achter de hand te hebben op het moment dat het toch een beetje complexer zou worden.

App voor iPhone en Android

We werken steeds meer mobiel en dat geldt natuurlijk ook voor u als ZZP’er. Wilt u ook onderweg een factuur kunnen maken of in ieder geval even kunnen nagaan wat er ook alweer als tarief op stond? Dat kan op een laptop of een computer bij de klant op locatie, maar makkelijker is dat via uw eigen smartphone.

Kies daarom bij voorkeur voor een facturatieprogramma voor ZZP’ers waar u zowel online als via een app gebruik van kunt maken. Een app voor de iPhone (iOS) en voor Android, afhankelijk van het toestel waar u gebruik van maakt of waar u in de toekomst gebruik van zal maken. Een eigen app (of een goede mobiele website) maakt het eenvoudig om online ook even de facturen te kunnen checken of die zelfs op te stellen.

Automatische herinneringen

Kies tenslotte voor een online facturatieprogramma dat de mogelijkheid biedt om automatische herinneringen te versturen. Of dat de mogelijkheid biedt om daar zelf een herinnering voor te krijgen, zodat u niet vergeet om die op tijd op te sturen. Het helpt u te voorkomen dat facturen die niet betaald worden te lang blijven liggen. Naarmate u de factuur langer laat liggen wordt het steeds moeilijker om die alsnog betaald te krijgen, waardoor het verstandiger is om er snel bij te zijn.

Automatische herinneringen dragen op die manier bij aan de beste facturatie software, waar u ook als ZZP’er op een voordelige manier gebruik van kunt maken. Sterker nog, u kunt online de pakketten vergelijken en die op uw gemak uitproberen, zodat u zelf ervaart welk programma het meest prettig werkt.

Beste facturatie software voor ZZP: online vergelijken

U kunt online zoeken naar het factuurprogramma dat het best voldoet aan de bovenstaande eigenschappen en waar u op een eenvoudige manier mee kunt werken. Zo hoeft de facturatie niet moeilijk te zijn en hoeft dat niet veel tijd te kosten. Probeer de verschillende online facturatieprogramma’s voor ZZP’ers op uw gemak gratis uit, zodat u daarna een keuze kunt maken voor de beste facturatie software die u voor uw bedrijf wilt gaan gebruiken.

Categorie: online factureren

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *