6 strategieën voor effectieve publiciteit voor kleine bedrijven

door | 4 juni 2024

Het vergaren van publiciteit kan een uitdaging zijn voor kleine bedrijven met beperkte middelen. Gelukkig zijn er strategieën waarmee je jouw bedrijf in de schijnwerpers kunt zetten en een groter bereik kunt genereren. In deze blog delen we zes praktische tips om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen en meer publiciteit te genereren, zonder een groot budget te hoeven besteden.

Strategieën voor effectieve publiciteit voor kleine bedrijven

1. Doe mee aan ondernemerscompetities

Ondernemerscompetities bieden een uitstekende kans om jouw bedrijf te promoten en in contact te komen met potentiële investeerders, partners en klanten. Door deel te nemen aan competities op zowel lokaal als nationaal niveau, kun je niet alleen waardevolle prijzen winnen, maar ook exposure genereren voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je een overtuigende pitch hebt en een sterk ondernemingsplan presenteert om de aandacht van de jury en media te trekken.

2. Richt je op relevante media

Voordat je persberichten verstuurt naar redacties van kranten en tijdschriften, is het belangrijk om na te denken over de relevantie van jouw nieuws voor het medium. Richt je op media die aansluiten bij jouw doelgroep en branche. Neem vooraf contact op met de redactie om te informeren naar de juiste contactpersoon en stuur vervolgens een goed doordacht persbericht. Bied indien mogelijk een interessante win- of kortingsactie aan om de kans op plaatsing te vergroten.

3. Verstuur zelf persberichten

Het versturen van persberichten hoeft niet per se via een gespecialiseerd bureau te verlopen. Met de juiste aanpak kun je zelf jouw nieuws verspreiden via verschillende online platforms. Maak gebruik van gratis persberichtensites zoals nujij.nl, online-persberichten.nl en persberichten.biz, of overweeg betaalde opties voor een bredere verspreiding. Zorg ervoor dat je persbericht nieuwswaardig en goed geschreven is om de aandacht van journalisten te trekken.

4. Maak effectief gebruik van sociale media

Sociale media zijn krachtige tools voor het vergroten van jouw zichtbaarheid en het bereiken van een breder publiek. Zorg ervoor dat je regelmatig waardevolle content deelt op platforms zoals X, Facebook en LinkedIn. Experimenteer met verschillende typen content, zoals afbeeldingen, video’s en infographics, om de betrokkenheid van jouw volgers te vergroten. Maak gebruik van hashtags en tag relevante accounts om jouw berichten onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

5. Organiseer evenementen met nieuwswaarde

Het organiseren van evenementen kan een effectieve manier zijn om publiciteit te genereren voor jouw bedrijf. Denk aan lanceringen van nieuwe producten, workshops, seminars of netwerkevenementen. Zorg ervoor dat het evenement nieuwswaardig is en relevant voor jouw doelgroep. Nodig journalisten en influencers uit om deel te nemen en verslag te doen, en maak gebruik van sociale media om het evenement te promoten en het bereik te vergroten.

6. Stimuleer mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame is een krachtige vorm van marketing die vaak over het hoofd wordt gezien. Stimuleer jouw bestaande klanten om jouw bedrijf aan te bevelen bij vrienden, familie en collega’s. Bied bijvoorbeeld een beloning aan voor klanten die nieuwe klanten aanbrengen, zoals korting op toekomstige aankopen of de kans om een prijs te winnen. Moedig klanten aan om hun ervaringen te delen op sociale media en online reviewsites om het vertrouwen in jouw merk te vergroten.

Het belang van een efficiënt boekhoudprogramma

Naast het actief promoten van jouw bedrijf is het ook essentieel om de financiële kant goed te beheren. Een online boekhoudprogramma zoals e-boekhouden.nl, Exact Online, Snelstart of Moneymonk kan je hierbij helpen. Deze programma’s bieden functies zoals facturatie, btw-aangifte, bankkoppelingen en rapportage, waardoor je tijd en moeite bespaart bij het beheren van jouw financiën. Door het vergelijken van verschillende boekhoudprogramma’s kun je het programma kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en budget.


Met de juiste strategieën en tools kunnen kleine bedrijven effectief publiciteit genereren en hun bereik vergroten, zelfs met beperkte middelen. Door gebruik te maken van competities, relevante media, sociale media, evenementen en mond-tot-mondreclame kun je jouw bedrijf onder de aandacht brengen en nieuwe klanten aantrekken. Vergeet niet om te investeren in een efficiënt boekhoudprogramma om jouw financiën op orde te houden en tijd te besparen bij het beheren van jouw bedrijf. Met de juiste aanpak en tools kun je jouw bedrijf laten groeien en bloeien in de competitieve zakelijke wereld.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *