De toegevoegde waarde van het intern opleiden van personeel

door | 1 augustus 2021

Personeel intern opleiden? Dit zijn de voordelen

Ben jij benieuwd wat de toegevoegde waarde is van het intern opleiden van personeel? Er zijn tegenwoordig vele manieren om je huidige en nieuwe medewerkers op te leiden. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding of cursus via de NCOI. Werknemers opleiden heeft jouw organisatie diverse voordelen te bieden. Welke voordelen dit precies zijn? Wij zochten het uit en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek de voordelen van het intern opleiden van personeel.

Werknemers breiden hun kennis uit

Als je werknemers intern opleidt, kunnen ze steeds meer kennis opdoen. Zo zullen werknemers meer op de hoogte zijn over de actuele trends binnen hun vakgebied. En deze kennis kunnen zij weer gebruiken voor jouw organisatie. Hierdoor groeien zij niet alleen zelf, maar zal ook jouw organisatie groeien.

Je laat je waardering blijken

Wanneer je jouw werknemers een flexibele opleiding laat doen, zullen ze zich sneller met jouw organisatie verbonden voelen. Het wordt zeer gewaardeerd door werknemers als je in ze investeert. Ook wanneer meerdere collega’s dezelfde opleiding volgen, wordt het teamgevoel binnen de organisatie versterkt.

Werknemers kunnen hun kennis direct toepassen

Als je werknemers regelmatig intern een training volgen, heb je zelf ook invloed op de lessen en kunnen jouw werknemers jouw organisatie beter leren kennen. Zo leren ze de nieuwe kennis te combineren met de dagelijkse werkzaamheden die zij uitvoeren. Jouw werknemers breiden zo hun kennis uit in een voor hen vertrouwde omgeving en passen dit direct toe in de praktijk.

Er ontstaat flexibiliteit in de organisatie

Wanneer werknemers meer kennis opdoen, zullen ze flexibeler en breder ingezet kunnen worden in jouw organisatie. Hierbij kunnen ze niet alleen uitblinken in hun eigen functie, maar ook collega’s met andere functies helpen of aanvullen. Wanneer meerdere werknemers over brede kennis beschikken, kunnen zij elkaar omhoog helpen en zo meer halen uit jouw organisatie.

Kies jij ook voor het intern opleiden van jouw medewerkers?

Je hebt zojuist gelezen dat het intern opleiden van medewerkers diverse voordelen te bieden heeft voor zowel jouw medewerkers als je organisatie. Maak jij ook de keuze om jouw werknemers intern op te leiden? Ga dan online op zoek naar een geschikte training of cursus, zodat je meer kunt halen uit jouw medewerkers en je organisatie. Wij wensen je veel succes met het vinden van een passende training.

Categorie: Blog

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *