Reken jezelf rijk met een nieuwe functie in finance

door | 31 mei 2021

Veel mensen denken dat werken in finance saai is. Niet is minder waar! Onze wereld draait op geld en dat in goede banen leiden is een uitdaging op zich. Als Controller, Consultant, Accountant, Boekhouder of Financieel Administratief Medewerker ben je een spil in de financiële huishouding van een bedrijf.

Natuurlijk moet een bedrijf en de branche bij je passen. Sommige Finance professionals voelen zich prettig bij een kleinere organisatie en een ander komt helemaal tot z’n recht bij een multinational. Maar je kunt ook nog kiezen om voor een charitatieve instelling of een overheidsinstantie te gaan werken als dat beter bij je past.

Er zijn ook mensen die denken dat je op een financiële afdeling de hele dag met je neus in de cijfers zit. Ook dat beeld klopt niet. Het is belangrijk dat je goed met allerlei soorten mensen om kunt gaan. Van de werknemer die graag een voorschot op zijn salaris wil, tot een opdrachtgever die te laat is met betalen.

Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen zakelijkheid en menselijkheid. Werkzoeken in Finance kan dus op veel manieren en bij de meest uiteenlopende bedrijven, organisaties en instellingen. In dit artikel vertellen we je waarom een financiële baan zo leuk en uitdagend is.

Ga jij de uitdaging aan?

Je hebt inmiddels begrepen dat de financiële wereld vol mooie uitdagingen zit. Het is essentieel dat je brein op scherp staat en dat je snel de juiste beslissingen kunt nemen. Nauwkeurigheid is een must om opdrachten en projecten op waarde te schatten en effectief aan te pakken. Vaak zitten er deadlines op die koste wat het kost gehaald moeten worden. Als jij niet zwicht onder tijdsdruk is een carrière in Finance misschien iets voor jou!

Groei mee!

De financiële sector verandert en innoveert continu. Doordat processen steeds verder gedigitaliseerd worden komen er constant nieuwe banen en vakgebieden bij. Dat betekent dat professionals zich meer en meer specialiseren en snel omhoog klimmen langs de corporate ladder.  Wie hard werkt en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen kan een glansrijke carrière in Finance tegemoetzien.

Mooie beloning

Finance is een van de beste betalende afdelingen binnen een organisatie. Vaak liggen de salarissen een stuk hoger dat gebruikelijk is voor andere sectoren. Ook als je het vizier richt op een internationale carrière zit je in Finance goed! Als je een klein beetje je talen kent kun je al snel aan de slag in het buitenland. Cijfertjes spelen immers overal ter wereld en belangrijke rol.

Categorie: Blog

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *